Wku

Hur man väljer en anime karaktär cosplay

Så du kommer till en anime konvent för första gången, eller igen, och du kan inte välja den perfekta kostymen. Här är vad du behöver göra.

Steg

Hur man väljer en anime karaktär cosplay. Om du vill cosplay en anime karaktär du har sett något!
Hur man väljer en anime karaktär cosplay. Om du vill cosplay en anime karaktär du har sett något!
 1. 1
  Om du vill cosplay en anime karaktär du har sett något! Folk brukar plocka cosplays på en eller flera av fem saker: De vill agera som karaktär, de redan gör agera som karaktär och är därför lika i personlighet, de gillar kostym / utseendet på tecknet, eller de redan ser ut som den karaktär. Det finns andra orsaker naturligtvis, men dessa är de viktigaste. Ha en bra soul-sökning och se om du kommer upp med ursprungliga idéer.
 2. 2
  Om du är nervös om cosplaying för första gången och planerar att gå till en viss konvention eller händelse, föreslår jag att kanske du träffar forumen för att se vilka grupper kommer att vara där. På det sättet om du vill cosplay någon som känner igen eller som kan vara en del av en grupp med andra människor (så att du inte på egen hand) så du kan glida in i en grupp eller träffa. (Det ska också vara bra att träffa andra cosplayers ändå för råd och anvisningar.)
 3. 3
  När du har några idéer, diskutera dem med vänner eller kolleger cosplayers-de kommer alltid att vara villiga att låna ut en hand! Att välja en karaktär med en kostym och utseende som skulle vara smickrande för dig är en bra idé eftersom vi inte alla har stick tunna midjor och bröst överfulla våra underkläder! Tänk på hur du skulle känna sig kostymer och begränsa listan. Om någon av de kostymer kan göra att du känner dig obekväm så är det meningslöst att gå igenom besväret med att göra det. Du vill vara bekväm kommit konvent tid!
 4. 4
  Förutsatt att du har kanske tre kvar idéer, titta på realistiska möjligheter du gör dräkten. Saker att tänka på är din nivå (alla måste börja någonstans, så om du har bara lärt sig att använda en symaskin sedan välja något du kommer att kunna få ett mönster för. Men om du är en erfaren pro du kan förmodligen göra egna mönster från grunden.), och budget. Om du är på en stram budget kan du källa billiga tyger på internet eller hos lokala tyg butiker men se till att tunna eller billig letar tyger kommer att dyka upp på kameror och andra mer erfarna cosplayers. Om ni inte säger glatt "Åh nej, jag bara gjorde det billigt" så är det bra! Om du inte vill delta i tävlingar och du har pengar så kan du också få din valda kostym skräddarsydd för dig. Pris upp hur mycket din kostym kommer att kosta att köpa eller göra och välja den som passar din budget och färdigheter bäst.
 5. 5
  När budgetering, bör du ta hänsyn till alla bitar inklusive tyger, avfall och missöden, accessoarer, hårda material som polymer lera och kartong för rekvisita, smink, peruker och hårvårdsprodukter, och skor. Om du tror att du kan hantera det hela med både tid och budget så jag skulle säga att du har fått din kostym val.
 6. 6
  Nu är du redo att faktiskt göra din kostym (förhoppningsvis en månad eller två i förväg av händelsen!), Ta lite tid att se till att du spika varje detalj. Andra cosplayers kommer definitivt att uppskatta din fina ögon! Om du inte kan hantera alla detaljer eller kan inte hantera att köpa kläder färdigköpta och förändra det, kan du alltid ta din egen design val. Fråga andra cosplaying samhällen för deras stöd och råd.
 7. 7
  När du är säker på att du har rätt karaktär val du kan ha lite kul samtidigt göra dräkten! Försök agera i karaktär, och försöka poserar framför spegeln som du skulle göra för fotografier i karaktären. Om din karaktär är allvarlig och fundersam då en stor daft grin inte kommer att visa din karaktär mycket väl! Också ta hänsyn till rekvisita och begränsningar av dräkten så att du inte komma med storslagna poser som du faktiskt inte kan göra. Om du tänker på att delta i en maskerad, vidta åtgärder för att säkerställa att du kan gå i din kostym! (Vissa tecken har dräkter som gillar att trotsa gravitationen och skulle falla av varje normal människa, och vi kan inte ha din kostym falla samman omkring dig!)

Tips

 • Oroa dig inte om din kropp typ inte matchar det tecken du vill cosplay. Om du är lite knubbig, så kanske du bör hoppa över mycket avslöjande dräkter. Men bara för att du har några extra pounds inte att du ska missa cosplaying. Välj en kostym eller tecken som du älskar och ha kul med det.
 • Vänta inte till sista minuten för att börja.
 • Om du klä för en konvention bör du kontrollera deras klädsel. Många har gränser för tillbehör storlek och krav anständighet.
 • Om du tänker för en cross-play, kanske tjejer vill binda bröstet så att din kropp är mer kille som. För detta, några breda bandage är idealiska, virad flera varv runt överkroppen och fäst på baksidan. Varning-detta kan bli ganska obehagligt. Du kan också prova att gå som en kvinnlig version av den manliga karaktären-det kan få dig att stå ut bland en folkmassa av samma karaktär!
 • Innan cosplaying välja en karaktär från en anime du är faktiskt bekant med så att du kan vara mycket mer bekväm med din kostym eftersom du är van vid tecknet och du faktiskt vet hur han / hon agerar. Folk kommer att bli mycket mer förtjust i tanken på att du cosplaying din dräkt
 • Hitta några bra kvalitet tyg till ett bra pris. Eller hitta några vanliga kläder för kostym att spendera mindre tid att göra det.
 • Bli inte rädd om det är första gången. När du kommer till konventet en massa människor kommer att vara i kostym.
 • Gör ditt bästa och inte vara lat när du gör det. I alla situationer, kommer folk att uppskatta exakt, genomarbetade och minutiöst detaljerade kostymer.
 • Tänk länge och hårt om ditt val. Är det praktiskt? Kommer kostym vara för varmt / för kallt / kliande (cosplays är långa och om den hålls inomhus varmt). Kanske be en likasinnade vän att hjälpa och kanske komma med dig för lite stöd om det är du första gången.
 • Handla online eller på en anime butik för tillbehör.

Varningar

 • Försök att inte gå för huvudpersonerna! Se om du kan vara en övergående karaktär som ingen egentligen tycker om. Då kommer du inte bara hoppa över att vara den sextonde huvudpersonen i denna konvention, men du får komplimanger för att välja en karaktär många har glömt.
 • Folk behöver inte alltid välja kostymer som ser bäst på dem. Det vore bäst att anta att de väljer sina kostymer för att de älskar det tecken eller dräkten själv.

Saker du behöver

 • Pengar
 • Tyg / Fabric Paint
 • Anime tillbehör
 • Sömnadsskicklighet
 • Wig
 • Färgade kontakter (tillval)