Wku

Hur får man på en dokusåpa

Vill du bli nästa verklighet tv-stjärna? Är ditt liv, familj eller yrke övertygande nog att bli en show? Har du äkta talang? Är du driven och oberörda av skenet från allmänhetens ögon? Reality TV Producenterna letar alltid efter unika människor och företag att basera visar på, och behöver alltid nya deltagare för varje förnyad säsongen av andra formaterade föreställningar, vilket ger dig en chans att avgöra om du vill ge det en go. Denna artikel kommer att hjälpa dig att bestämma om du vill vara en verklighet tv-stjärna, och ger några steg på hur du kan förbättra dina chanser att bli en deltagare i en dokusåpa.

Steg

Hur får man på en dokusåpa. Tänk noga innan du hoppar!
Hur får man på en dokusåpa. Tänk noga innan du hoppar!
 1. 1
  Tänk noga innan du hoppar! Att vara på en dokusåpa är om att vara utsatt. Och att exponering är att alla, inklusive din familj, vänner, grannar, tidigare lärare i skolan, chefen, din präst, och din gamla flamma. Är detta något du kan hantera? Gör det något om människor som används för att veta att du pratar om dig? (De kommer, och det kommer inte alltid att vara smickrande.) Om du inte är orolig för den verkliga sannolikheten för att din tvätt kommer att sändas, dina värsta stunder visas i detaljerad fokus, och din oförmåga att göra något en apa skulle kunna göra gjort in höjdpunkt, då är du redo! Å andra sidan, om du värdesätter din integritet och rykte intensivt, kan verkligheten TV stjärnstatus inte vara för dig, ge upp innan det blir tufft om så är fallet!
 2. 2
  Tänk om verkligheten. Det är inte verkligheten för förrätter - det är ett hus, en ö, ett styrelserum, en huggorm-angripna grop, etc., som har särskilt inrättats för att filma 24/7. På toppen av det, kommer mycket av det vara manus, så det "riktiga du" inte kan vara ganska så "riktiga". På de flesta dokusåpor TV, kommer du förväntas leva i dessa fishbowls med mycket få privata stunder, med ingen respit från dem du dela utrymme med, och med relationen utmaningar kastat din väg dagligen, obevekligt. Och sedan finns det de verkliga utmaningar som du förväntas utföra för showen. Tänk på följande frågor mycket noga:
  • Om du försöker för en dokusåpa som kräver att du "lever det tufft", är det något som dina välskötta naglar och regelbundet geléartad frisyr kunde hantera? Är du okej leva utan madrass, eller på ransonerade mat?
  • Om du är på en show som kräver att du tar vågar eller för att äta lokala rätter, kan du äta insekter, ovanliga livsmedel, oidentifierbara somethings, eller gör din vegan eller petiga sätt mat hindrar dig från att dela på vad som kan vara den enda protein tillgängligt samma dag, eller som kan vinna utmaningen!
  • Kan du stå ut med att behöva testa din intelligens mot att Harvard examen var femte minut?
  • Kommer det störa dig att bli utelåst från en mysig kurar eftersom du anses vara en i något skede som spelplan i showen utspelar sig?
  • Kan du stå för att sätta handen i det bi-angripna box? (Eller är du så allergisk mot insekter som går på en vågad utmaning show är vanligt uteslutet?)
  • Är du villig att ge upp ditt vanliga jobb eller ta förlängd tjänstledighet om din arbetsgivare inte är överens med dig om att ha ledigt från jobbet för att "spela tv-spel"?
 3. 3
  Lär dig allt du kan om föreställningen innan. För en helt ny show, läs allt redan finns i media om de visar avsedda teman, innehåll, tidslucka och publik. För en befintlig show, är det förnuftigt att vara up-to-date om hela showen från sina tidigare säsonger. Detta är förmodligen lättare om du har sett det utan att misslyckas eftersom det började. Även med fläkt kunskap om, måste du ta en titt på en befintlig utställning med helt nya ögon och se saker som kommer att påverka dig om du får en del på showen. Leta efter sådana saker som:
  • Hur tävlande bedöms? Vilka är de troliga domare? Skulle du kunna dem eller helt enkelt känna sig obekväm inför dem?
  • Lär av tidigare och misslyckanden på den relevanta show. Tror du att du har samma,, vågad, eller vad det tar för att undvika fallgropar och nå framgång?
  • Väntas i något skede?
  • Har du ska äta saker som är bara hemskt och att du skulle aldrig tänka på att äta i en miljon år?
  • Kommer du att vara tvungen att vara runt människor du känner att du kommer att finna att få tillsammans med?
  • Måste du sträcka ut dina fysiska förmågor till sina gränser, och du är i tillräckligt bra form? Din mentala hälsa är lika viktig som din fysiska hälsa också, så tänk på din hälsa som en helhet och de möjliga saker som kan utmana den på showen.
 4. 4
  Leta efter gjutning samtal och auditions. Det finns flera sätt att göra detta:
  • Titta på din favorit verklighet TV visar egen hemsida. Vanligtvis om de kallar för nya deltagare / tävlande, kommer samtalet att läggas på webbsidan med ytterligare detaljer i god tid före en kommande säsong. Håll ett öga på den aktuella platsen.
  • Visa TV-station och be om råd. De kanske kan ta ner dina uppgifter och varna dig för kommande möjligheter.
  • Titta på en webbplats som sammanställer reality-TV samtal show gjutning och auditions. Några exempel på webbplatser för att söka i USA är under "Källor och citeringar" nedan.
 5. 5
  Applicera med omsorg. Detaljerna materia och om du inte följer reglerna i ansökningsformuläret, kan det mycket väl kastas bort utan en andra blick, med tanke på att så många hoppfulla kommer att försöka sin lycka. Om formuläret frågar om en bild, ge en, om det ber om ett foto på ett visst sätt, uppfyller denna begäran. Om du måste inkludera ett, ett, ett, etc., gör som begärts, eftersom detta kommer alla att öka dina möjligheter att få till nästa steg. Om det känns för dyr eller ett slöseri med tid, då är du redan räknar själv ut, så att inte gå vidare.
 6. 6
  Presentera dig själv på ett intressant sätt. Oavsett om du är audition, eller ge en pitch med din ansökan, för att fånga dem gjutning, måste du ha något att dokusåpan vill. Det kan mycket väl vara så att du inte kan urskilja detta eftersom du inte vet vad dynamik de vill skriva in i showen (även om du tittar på tidigare shower bör ge dig en idé), eller om någon som liknar dig har redan kommit till deras märke och att de inte behöver en annan person så lika. Det finns saker du kan göra för att förbättra dina chanser, dock såsom:
  • Bevisa din egen "wow-faktor" (utseende, en talang, en, etc.), eller närmar sig audition eller planen med en unik vinkel. Tänk på att använda sig av sådana verktyg som Youtube (starta en kampanj!), en portfölj av dina talanger utanför den vanliga banala arbetsrutin, eller tokiga bilder av dig själv. Tänk utanför torget, relatera den till TV-show i fråga, och ge er alla om du går i riktning mot att försöka imponera på dem som väljer gjutna på ett unikt sätt.
  • Akta dig för att ta till om, eftersom dessa sällan fjäskar dig med dem döma din prestation. Hitta den fina balansen mellan intressant och helt enkelt försöker alltför hårt, eller bisarrt. Inse att allt som distraherar från dig kommer att göra just det och bör lämnas ut av din ansökan eller prestanda rutin, mindre är ofta mer.
  • Kom också ihåg att de bara kan vara ute efter den normala, vanliga dig med alla dina svagheter, talanger och "ointressanta" bitar rullade in eftersom de kan se något i dig som matchar deras efterlängtade scenario och att vara ärlig, är det svagheter i personligheten som attraherar visning. Den demografiska frågor också avsevärt, eftersom den fullständiga gjutna valet måste vara tilltalande för en bred variation av tittarna.
 7. 7
  Vara praktiskt. När självdeklaration din lämplighet att gå längre, några av de saker som du bör ha i åtanke är en bra dos av realism. Det är ingen idé audition för en show som vill raka motsatsen till er - de är bara inte kommer att säljas över till ditt sätt att se saker. Som sådan, andra saker att tänka på är:
  • Är du rätt,, storlek, etc, oavsett showen fokuserar på? Det tjänar inte mycket att ansöka om att bli en viktminskning show när du redan vid en idealvikt, eller att prova när din längd är inte vad de letar efter. Det är meningslöst erbjudande att sova rough för en månad när du är livrädd för att bli sedd naken av kolleger tävlande eller dela dina sovutrymmen med.
  • Kan du faktiskt, som dans, handling, etc., krävs?
  • Har du den kompetens eller Smarts behövs? Om du ansöker om en show som vill människor med en affärsmässig bakgrund eller en högskoleutbildning och du inte har ett, igen, kan det inte vara värt mödan.
 8. 8
  Vet du varför du vill göra detta. Det kan låta banalt, speciellt efter att ha gått igenom alla stegen ovan, men de visar producenterna kommer att ha en stark, välgrundad respons och inte bara en baserad enbart på din önskan att aldrig jobba i en cocktailbar igen. Formulera ett svar som visar dina, era intressanta punkter, och en önskan att vara en. Säger dem "Jag vill bli berömd "sällan skiljer dig från alla andra personer som vill ha samma. Var säker på vad du tror att du kan bidra till showen, samt fokusera på din efterlängtade resultatet.

Tips

 • Ske snabbt. Om du inte får till en audition i tid, är den generella verkligheten: Glöm det! Regeln om att vara i tid är ett sätt att gallra siffrorna, så att inte förstöra. Planerar att bo nära en plats kvällen innan om du är orolig för transport, parkering, etc.
 • Ge inte upp. Om du inte lyckas första gången, försök igen om reglerna tillåter det. Om du tror att du missat att du är för ung, för trött, för förbisedd, etc., vid ett tillfälle, det bara kan vara din lyckliga dag nästa gång.
 • Piffa upp dina bara färdigheter minsta matlagning om du ska göra en tvinnad ö show reality TV - lära sig att göra det mesta av väldigt lite. Och att veta grundläggande överlevnad färdigheter vettigt också - om du blir godkänd, läsa överlevnad manualer och artiklar förväg.
 • Janet Street-Porter har detta råd för alla som tvingas gå utan ordentlig tvätt på en överlevnad show - hon säger att det inte är nödvändigt att tvätta håret, bara plaska med kallt vatten för att dämpa ner det: "Hair rengör sig själv - och efter ett kraftlöst par dagar så sorterar ut sig själv och faktiskt känns tjockare och har mer kropp. "Kanske skulle det perfekt att prova det innan du lämnar för att filma!

Varningar

 • Om du blir en hög profil kändis på grund av deltagande i en dokusåpa, vara beredd för människor du trodde var vänner att komma ut i träslöjd och sälj historier om ditt förflutna. Aldrig vara rädd för vad du gjorde i det förflutna eftersom du aldrig kan gå tillbaka. Du kan bara skapa din framtid.
 • Bli inte förvånad om du inte är valda för en audition - det finns scouter i folkmassan söker dig som har vissa egenskaper (utseende, karisma, intressant personlighet, etc), och det kan vara så enkelt som du inte är märkt. Detta tenderar att föreslå att du ska få det bättre genom att visa ditt bästa och mest intressanta beteende, utan att vara en flirt, en briljera, eller olägenhet.
 • Många amerikanska reality TV-program kräver att du är minst 21 år eller äldre för att tillämpa och för att vara en amerikansk medborgare.

Saker du behöver

 • Intressant profil
 • Internet för att hitta gjutning samtal
 • TV och DVD-spelare för forskning