Wku

Hur man komponerar musik

Vill du veta hur att komponera musik? Oavsett om du är en total nybörjare eller en skicklig musiker, läs vidare för att ta reda på hur du kan skapa dina egna låtar.

Steg

Hur man komponerar musik. Registrera dig för en klass och ta lektioner för en nybörjare instrument om du inte redan spelar ett instrument.
Hur man komponerar musik. Registrera dig för en klass och ta lektioner för en nybörjare instrument om du inte redan spelar ett instrument.

Komponera musik för nybörjare

 1. 1
  Registrera dig för en klass och ta lektioner för en nybörjare instrument om du inte redan spelar ett instrument. Du kommer att behöva för att kunna spela något åtminstone på en grundläggande nivå. Vänligen ta inte pianot är den enda vägen att gå. Ja det är vanligt, men många kompositörer har börjat sin sammansättning karriärer på instrument som gitarr, oboe och klarinett.
 2. 2
  Lär dig att verkligen lyssna på de musikaliska enheter och deras ljud.
 3. 3
  Lär musikaliska skalor. den mest kraftfulla Skalningsverktyget musiker har är de diatoniska lägen, som är just skalor, börjar på olika grundtoner.
 4. 4
  Du måste veta allt om musikteori. Ta en klass i high school eller college, eller ens lära sig via internet. Du behöver kunskap oavsett hur du lär dig det.
 5. 5
  Du kanske vill ta enkla och välkända stycken och försöka byta dem runt, gör din egen version av dem, ändra nyckeln, och alternera ackorden. Var kreativ!
 6. 6
  Lyssna på andra kompositörers musik att lära sig teknik genom instrumentet kombination eller rytmer som får ut det mesta av varje känsla.
 7. 7
  Förstå att efter att skapa melodin, är kunskap om harmoni och ackompanjemang viktigt. Några bra saker att se upp för ett ackompanjemang vore ackordföljder och skala kunskap. Kom ihåg att musikteori gjordes så varje musiker inte skulle behöva experimentera så mycket när du gör musik.
 8. 8
  Vet ljudet av varje instrument som används i din komposition. Vet vilka instrument passar in i den kategorin av musik (t.ex. String Quartet ~ 2 violiner, viola, cello, brasskvintett: 2 trumpeter, horn, trombon, tuba).
 9. 9
  Sitta vid pianot eller plocka upp en gitarr och ha kul. Spela efter gehör. Spela saker och se om de låter bra tillsammans. Om du vill kunna spela samma sak igen senare, prova att använda en MIDI-keyboard. Den kan anslutas till en dator, och kommer att skriva ut dina anteckningar på noterna till dig.
 10. 10
  Om du har bra gehör försöker göra en melodi i huvudet, sedan nynna den och skicka den till gitarr eller piano. Det tar en hel del övning och engagemang, men är en stor komponera verktyg.
 11. 11
  Ha en anteckningsbok med den musikaliska personalen och penna till hands, om du inte använder ett MIDI-keyboard. Skriv anteckningen kombinationer som låter bra för örat. Med gitarr, skriva ner ackord och linjer gitarr du spelar. Det kommer att hjälpa dig att bli bekant med musiken så att du kan namnge ackord och vet noterna / skalor som ska spelas tillsammans med ackordet.
 12. 12
  Skapa ett utkast. Precis som en skriftlig komposition i engelska klass, Musik kräver flera revideringar innan sista biten är klar. Bygg upp din melodi. Det bästa här är fantasi. Glöm inte om dynamik, uttryck eller artikulation.
 13. 13
  Utnyttja strid rörelse. Tvärtemot rörelse är den teknik för att ha en linje att gå ner medan de andra går upp. Detta är en mycket användbar teknik som snabbt kommer att förbättra ljudet av din pjäs.
 14. 14
  Överväg noga strukturen av pjäsen, om det finns sektioner gör dem tydliga och hålla lyssnaren intresserad. Försök att tänka där lyssnaren kommer att bli uttråkad, och vara brutal med dina domar. Också, läsa på musikaliska former.
 15. 15
  Om du är student, gå till din musiklärare och be honom / henne om hjälp. Ofta finner du att de är mer villiga än du tror.
 16. 16
  Använd kontrapunkt. Det är ett utmärkande drag av klassisk-eran musik, och kommer att göra din pjäs låter verkligen fantastiskt. ( http://simple.wikipedia.org/wiki/Counterpoint )

Skriva från rytmer

 1. 1
  Utgå från den rytmiska grunden (slagverk och bas), den ackordföljd (gitarr och / eller nycklar) eller melodin (gitarr / nycklar). Låtar har en bestämd struktur till dem. Du vill komma till stiftelsen så snart du kan, för att skapa en stark bas för din del.
 2. 2
  Skapa en groovy basgång som kompletterar melodin men inte kopiera det not för not (använd kontrapunkt till exempel).
 3. 3
  Gör ett trumslag börjar med bara kick och virvel som kompletterar och stöder basgång. Obs: lägg bara ner en grundläggande slag för att fungera som en mall. När du går till de andra avsnitten kan du återvända till ändra saker lite utifrån den progressiva ljudet av låten. Ganska ofta jag tycker jag har en vision av vad jag försöker att skriva och det kommer att förvandlas till något nytt. Du måste kunna göra justeringar på vägen.
 4. 4
  Skapa en rytm som kompletterar kärna / fundament av låten. Börja med en grundläggande ackordföljd och bygga / ändra därifrån. Till exempel en ackordföljd kan använda I, III och V (ex C, E, G) och faller in i ett: I, III, mönster till exempel (där jag är roten på ackordet och III och V är de närmaste två högre tonerna i ackordet).
 5. 5
  Spela enskilda toner slumpmässigt, sedan se vilka som låter bra spelar samtidigt och använda den för att bygga ackord från grunden.
 6. 6
  Medan du skriver musik, skriva texter till låten. Du kan ha texter, sedan skräddarsyr en sång för att matcha dem, eller göra texterna efter rytmen. Den sak att ha i åtanke för att säkerställa att du berättar en bra historia. Var inte rädd för att ändra text eller musik för att uppnå bästa ömsesidig passform.
 7. 7
  Se till att du sätter i alla väsentliga delar: Intro, vers, krok, brygga (tillval), och outro / CODA. Låt texterna hjälpa dig om du har texter.
 8. 8
  Välj en viktig idé av låten eller en klatschig fras och en cool gitarr / keyboard slicka för att skapa en melodi. Välj humör eller stil av låten. Du vet att du är där när du inte kan få frasen / slicka ur huvudet! Ganska ofta en 2-8 ord fras kommer att göra det ("skuldra lean", "Love Shack, Baby Love shack", etc).
 9. 9
  När du har det till denna punkt lägga en pad, ljudeffekter, huvudrollerna, osv.
 10. 10
  Om din låt "smakar rätt" så har du gjort ett bra jobb
 11. 11
  Spela in och lyssna till din låt som musikkritiker (vill du lyssna på den här på radion eller byta station?). Låt andra lyssna på det och komma med förslag.
 12. 12
  Gå tillbaka och göra eventuella justeringar du behöver, men varnas! alltför många justeringar kommer att göra din sång ljud / "smak" terrible, inte över korrekt.

Skriva från ackord

 1. 1
  Tänk på att vissa av dessa steg är - Klart - För låtar med gitarrer. Du behöver inte följa dem alla exakt - i själva verket kan vissa av dem bara utelämnas om du inte behöver dem för den typ av musik du spelar. Det är inte rekommenderat att du gör, men följer den allmänna dispositionen.
 2. 2
  Välj en skala / läge för en notering. Någon verk. Om du skriver en progressiv låt, då du har möjlighet att plocka mer än en, se bara till att de två är inte samma sak (kolla in noterna i varje skala och se till att de är betydligt annorlunda). Den kromatiska skalan är oftast ljudmässigt glädjande.
 3. 3
  Ta reda på ackordet konfiguration för att skala / mode (durskalan, med början från den första graden, är som följer: dur, moll, moll, stor, större, mindre, minskat, sjunde, nionde). Lägg ackord på två till fyra noter till vissa melodinoterna att producera harmoni.
 4. 4
  Kom upp med en trumslag. Överdriv inte och försök att "visa alla din talang," särskilt om tempot inte kräver det. Pröva olika beats och hastigheter (tempo) för de taktslag utgör en elektronisk trumma källa. Börja med ett långsamt tempo och sätter melodin i rytmen.
 5. 5
  Skriv rytmen och leda gitarriff. Om du skriver en upbeat låt, kan du använda fullständiga / Barre ackord, ackord makt eller båda. Om du skriver en långsam, lugn låt, bara använda fullständiga / Barre ackord, eller kommer att bli någonting i låten värd att lyssna på. Om du tänker för heavy metal sång, så du kan använda den högre ton / bas mönster notera att At the Gates populariserades för smak eller spår (även om det inte är rekommenderat att du gör det en hel del, annars kommer du verkar som om du hoppar på mallcore tåget), kan makt ackord ge ackordföljd, och full / barréackord kan lägga till något annat.
 6. 6
  Lägg de andra instrumenten. Bass kan följa, men har också möjlighet att göra vad så länge den håller i nyckeln alla andra spelar i. Tangentbord / pianon allmänhet följa ackordföljd, även om vissa band har keyboardister som följer gitarr del.
 7. 7
  Skriv texterna om du har dem. Kom upp med kören, bro, gör etc. Progressiva låtar inte nödvändigtvis behöver låten struktur.
 8. 8
  Lägg extrafunktioner såsom solon osv.

Tips

 • För mycket lättare komponera, måste musikinstrument noggrant avstämd till den kromatiska musikaliska platser. Det är lättare att komponera melodier på tangentbord som ett organ som stannar i samklang, förutsatt att det var inställd korrekt i fabriken. Använd en elektronisk trumma eller rytm källa för att hjälpa komponera eller att öva komponera med rytm.
 • Ha en bandspelare eller elektroniskt sound recorder redo ifall du får en melodi i huvudet. Du kan glömma kort melodi natten.
 • En matlagning analogi kan hjälpa dig att komma ihåg att lägga vissa saker för att göra din sång bättre. Börja med kokande vatten och några rejäla lager för att spika ner de viktigaste smak och lägg ditt kött (trummor och bas). Nästa lägga in alla de olika huvudingredienser (rytm). Slutligen, tillsätt kryddor och aromer, precis tillräckligt för att sparka upp ett snäpp, men inte tillräckligt för att dränka den viktigaste smaken (leads, pads, effekter).
 • Det är en bra idé att lära sig att spela mer än två musikinstrument, såsom piano, gitarr, och trummor - samt röst - att hjälpa komponera. Detta kommer att hjälpa dig att skriva diskant, bas och anteckningar slagverk på musik ark.
 • Försök att använda vissa program musiknotationssymbolerna: Finale, LilyPond, Sibelius, magi Score, Rosegarden och GuitarPro är alla bra program. De tillåter dig att skapa proffsiga kopior av din musik. Vissa är till och med gratis.
 • När du lär dig att verkligen "höra" musiken i ditt huvud, kan du också spela på ett bord om du inte är i närheten av ett piano. Många mycket välkända tonsättare har skrivit hela låtar på en servett med middag ute, bara genom att höra musiken i deras huvuden. När du utvecklar denna förmåga, kan du imponera på dina mindre musikaliskt benägna vänner!
 • Om du använder en gitarr för att komponera, lära tab ackord fungerar i större och mindre nycklar. Du kan tillämpa dina kunskaper på ett stycke musik.
 • Om du är intresserad av att investera i det, kan du köpa programvara som lyssnar via en mikrofon och upptäcker anteckningar, sedan omvandlar den till noter där du kan lägga till ordentliga pauser och andra musikaliska anteckningar.
 • En hemlighet att komponera popmusik är harmoni mellan tonerna från musikinstrument och rytm. En låt sjungen acapella (utan musikinstrument) inte låter som mycket, men om du kombinerar den med toner av musikinstrument och slagverk (rytm), sedan en träff (schlager) får göras. En uppsättning av bastoner kan låta annorlunda utan en uppsättning ackord ackompanjemang på en orgel, så harmoni och slagverk rytm spelar en stor roll i att producera tilltalande låtar.
 • En låt behöver i allmänhet minst tre musikinstrument och röst som slagverk, bas och gitarr. Fem eller flera instrument är bättre.
 • Läs Aaron Copland: s "vad du vill lyssna efter i musik." Det kommer att kraftigt påverka dina metoder, särskilt om du är en nybörjare.

Varningar

 • Gör inte din låt mer komplicerat än det behöver vara! Det största misstaget kompositörer kan göra är att visa upp sin teori kunskap och skapa en pjäs som är nästan omöjligt att spela, och ser komplicerat när skrivas ut.
 • Om musiken inte kommer ut på det sätt du kanske vill att det ska, ge inte upp! Kom ihåg, det är din bit och du kan göra vad du vill med det!

Saker du behöver

 • Instrument
 • Musik Writing Software