Wku

Hur cosplay

Cosplaying är svårt, men väl värt ansträngningen när hängande i din enorma outfit på gatan eller i en konvention. De flesta tror cosplaying är bara för agera som en Anime eller Manga Karaktär konventioner anime, men sanningen är, kan du välja den perfekta Anime Cosplay

Steg

Hur cosplay. Först bestämmer vem du vill cosplay.
Hur cosplay. Först bestämmer vem du vill cosplay.
 1. 1
  Först bestämmer vem du vill cosplay. Vill du bara en kostym att bära runt stan, för skojs skull, eller vill du ha den till en Anime konvention eller annan stor händelse? Om det är första gången cosplaying du kanske vill välja en karaktär med en enklare outfit, men om ni inte konstiga blickar och / eller eventuella trakasserier, då gärna att gå alla ut. För det senare kommer någon kostym fungera, även om unika kostymer är mer benägna att sticka ut.
 2. 2
  Bestäm hur du vill gå om att få din kostym. Tänk på din budget och tid ersättning. Om du har ont om tid, gör din kostym från början kanske inte är den bästa idén. Tänk på att smink och få den perfekta frisyren (oavsett om det är ditt eget hår eller en peruk) också tar tid.
 3. 3
  Om du har valt en karaktär / person till cosplay och väljer att göra dräkten själv, det är en bra början för att göra en lista på vad du måste göra, hur du ska göra det och vad du behöver köpa för att göra det. Till exempel, om din karaktär är klädd i en jacka och byxor, vilken färg är det? Vilken typ av tyg bör du använda? Är kläderna baggy eller tight?
 4. 4
  Oavsett om du köper kostym, du förmodligen har hår, smink och kanske linser att köpa och fixa. Studera dina karaktärer hår, ögonfärg och formen på ansiktet. Ska du använda en peruk eller inte? Hur ska du forma håret? Vilken typ av make up skulle vara passande och göra ditt ansikte ser mer ut som tecknet? Behöver du färgade linser? Det skulle vara en bra idé att läsa lite om hur man kan ändra formen på ditt ansikte med smink. Glöm inte rekvisita.
 5. 5
  Det bidrar till att skissa upp din karaktär från olika vinklar. Det ger dig en god uppfattning om hur karaktären egentligen ser. Skriv upp dina mått på skissen och försöka lista ut vad de kostymer mätningar bör vara. Om karaktären har någon rekvisita, ett vapen eller bara en väska för exempel skissa upp dem också.
 6. 6
  Bestäm hur mycket tid (och pengar) du ska spendera på att göra dräkten. Ju svårare och detaljerad dräkten är, desto mer tid du behöver för att göra det. Ge dig själv mer tid än du tror du behöver och vara riktigt realistisk. Också, ge dig själv lite extra tid att åtgärda eventuella eventuella misstag. Det är bättre att ha det gjort tidigt än att ha en oavslutad kostym. Bestäm i vilken ordning du ska göra allt du behöver.
 7. 7
  Öva på make up, sätta in och ta ut linserna och fastställande håret (eller peruk). Det kommer att ta tid att göra det bra, så ha tålamod och prova olika metoder och produkter.
 8. 8
  När allt är klart, sätta allt på och titta i spegeln. Ser du ut som tecknet / person? Om nej, försöka lista ut varför och överväga att göra några förändringar. Det är en bra idé att be en vän eller någon annan du litar på om du ser ut som karaktären och vad du kan förändra. Säg åt dem att vara ärlig, det är därför du frågar.
 9. 9
  Var självsäker cosplaying. Om du vill, kan du öva poser karaktären gör en hel del. Du kan också studera hur karaktären promenad och / eller flytta, och försöka efterlikna det. Det är helt frivilligt.
 10. 10
  Gör din storslagen debut! Oavsett om du går på stan, på en fest eller en konvention, se till att du har kul med det!
 11. 11
  Ha kul med det! Om du inte har kul, du är inte cosplaying på rätt sätt!

Tips

 • När cosplaying en karaktär med en ovanlig frisyr, se till att peruken är säker, så att den inte faller isär i mitten av en konvention.
 • Du ska inte oroa dig om du vill cosplay ett tecken på att du inte ser exakt ut, behöver cosplay inte att vara perfekt.
 • Om en karaktär bär gemensamt kläder, t.ex. en kostym med ett obundet röd slips, inte försöka göra en kostym och slips (om du inte vill), gå till Marshalls och få en kostym och slips för 25€ och det tar ingen tid alls. Ju mindre du har att göra. desto bättre.
 • Om du inte kan hitta tyget, använd en ersättare! Ha kul med det. Kom bara ihåg, om dräkten är gjord av en bomull-typ material, sedan inte ersätta med satin eller siden. Detta gör att dräkten ser obekväma minst sagt.
 • Välj en karaktär / person du verkligen gillar. Du vill verkligen inte att ångra ditt val i mitten av dräkten vardande.
 • Försök inte så hårt för att se ut som just character.If din kostym är inte så bra och folk att skratta, oroa dig inte för att du vet att du spenderat en hel del tid, ansträngning och pengar på denna dräkt, och du bör vara stolt över det!
 • Tänk på att rekvisita har oftast att bäras runt en lång tid, så även den lättaste av rekvisita kan vara en stor belastning under dagen.
 • Välj inte människor som hatas av dig
 • En utredning är när du betalar någon för att göra något anpassade för dig. Till exempel, om du betalar Mary X antal dollar för en cosplay dräkt, det är en provision. Olika kommissionärer har olika sätt att ha dig order från dem. Vissa kommissionärer kommer att göra någon kostym så länge du ge en referens bild (er) och ge dem dina mätningar. Andra kommissionärer kan bara göra vissa kostymer. Det kan även finnas vissa som bara kan göra en kostym, eller bara en typ (skoluniform, kimonos, etc.)

Varningar

 • Folk kommer att vilja ha sina bilder tagna med dig, speciellt små barn om du har en "söt" eller djuriskt cosplay. Detta kan vara mycket uppseendeväckande för blyga personer, om din dräkt har en mask eller täcker ansiktet kan hjälpa blyg cosplayer. Var redo för uppmärksamhet, minns din favorit del av dräkten att påpeka, och kom alltid ihåg att du har rätt att säga nej när någon ber om en bild om du känner dig obekväm.
 • Om du vill cosplay, inser hur mycket tid och pengar går till att göra en kostym att vara stolt över. Många fans kommer att anta en luddiga kostym är ett angrepp på karaktären, så gör dina läxor för noggrannhet och öva dina sömnad färdigheter.
 • Gör inte en cosplay i sista minuten eller du kommer att ångra det. Konventioner är tröttsamt nog redan, är det sista du vill göra är uppe sent på morgonen av konventionen avslutar en kostym.
 • Känn din information! Det sista du vill är att någon kommer upp till dig prata om din karaktär bara för att upptäcka att du vet ingenting om det.
 • Om du gör eller köper en prop för cosplay på ett konvent, Var noga med att noga granska alla säkerhets-och säkerhetskoder konventionens du planerar att närvara och vara noga med att följa dem. Till exempel, de flesta förbud rekvisita med "live stål", dvs något vasst som kunde jab eller skära någon eller prop vapen med rörliga delar. När du är osäker fotografera objektet i fråga och skicka den till kon för godkännande och alltid ha saker fred-bunden med säkerheten när du kommer till kon.