Wku

Hur man monterar en APC rbc7 Smart UPS-batteri

Varje år är det många UPS-enheter kastas ut på grund av döda batterier. 700VA/XL till 1500VA storlek APC Smart-UPS är högkvalitativa enheter och batteribyte är ekonomiskt om du monterar din egen batteri. Med lite arbete, kan du byta ut batteriet för ungefär hälften av kostnaden för att köpa originalet ersättare från APC.

Denna instruktion är för montering RBC7 typ batteri för användning i (men inte begränsat till) European Power Conversion / APC SU700XL, SU700XLNET, SU1000XL, SU1000XLNET, BP1400, SUVS1400, SU1400, SU1400NET, SUA1500, SUA1000XL och SUA750XL

Garantin är inte ens en fråga om ersättning, eftersom APC täcker hela enheten, inklusive batteri, under två år, och efter det, upphör garantin ändå, så det finns ingen garanti fråga från att använda en själv monterat batteriet efter denna tidpunkt.

Steg

Hur man monterar en APC rbc7 Smart UPS-batteri. Ta det döda batteriet från enheten.
Hur man monterar en APC rbc7 Smart UPS-batteri. Ta det döda batteriet från enheten.
 1. 1
  Ta det döda batteriet från enheten. På APC Smart UPS 1000, 1400 och 1500-serien, är den främre plasten ansiktet dras bort från lådan genom att vända den nedåt och lyfta bort det - titta bara för utskärning på ena kanten och börja dra dit. Därefter kommer det att finnas två skruvar för att ta bort från de övre hörnen av en metallplatta som är bakom framsidan, och sedan också vända nedåt denna metallplatta för att avslöja batterierna. Med 1000-serien har mindre batterier än 1400 och 1500. Du kommer att behöva stänga av UPS-enheten för att byta batterier om det finns någon laddning kvar i dem.
 2. 2
  Kontrollera nya batterier med en digital voltmeter. Om någon av dem är mindre än 12.55v, har de suttit för länge och är troligen förstört redan. Återgå till leverantören.
 3. 3
  Ta försiktigt bort de två plastskydden på två ändar. Ta bort plasten blocket (100A säkring) förbinder de två halvorna, sedan bort kabeln.
 4. 4
  Spara de borttagna delarna!
 5. 5
  Alternativ # 1: Slipa försiktigt ansiktet på båda batterierna på sidan närmare till terminalerna. Detta är ett steg som ska utföras per Plastic Weld ® bruksanvisning.
 6. 6
  Kläm ca 1/4 innehållet i plast svetsen ® och förbereda lim per förpackning. Jämnt applicera lim på ett batteri som på bilden. Stå upp batterierna på en plan yta och förena de två batterierna tillsammans med kontaktsidan vänd varandra. Låt det härda i 30 minuter.
 7. 7
  Alternativ # 2: Ställ batterierna side-by-side, terminaler tillsammans som med fabriken batteriet. Applicera remsor av Gorilla Tape (silvertejp) längs vardera kanten av batteriet, dra bandet tätt över lederna. Jag gjorde mitt på detta sätt och det var helt stabil-och klar att använda på 2 minuter.
 8. 8
  Montera kabeln, då säkringen, som på bilden. Installera inte säkringen först eftersom detta ökar risken för kortslutning i batteriet medan du installerar kabeln.
 9. 9
  Använd dubbelsidig tejp eller förpackningar band att fästa plintskyddskåpan. Eller bara hålla dem tillbaka på om det ursprungliga bindemedlet är tillräckligt för att hålla täcket på plats. Dessa är slutna batterier så det finns ingen risk för läckage-omslagen är att förhindra oavsiktlig kontakt med terminalerna.
 10. 10
  Sätt UPS tillbaka tillsammans följa anvisningarna från steg 1.
 11. 11
  Om du vill undvika besväret med att limma batterierna, kan du köpa färdiga limmade och utnyttjas rbc7 kompatibla patroner batteri.
 12. 12
  Slå på UPS, dra ur kontakten och se till att den körs på batteri.
 13. 13
  Låt de nya batterierna laddas över natten.
 14. 14
  Nu måste du kalibrera den, så körningen och kapacitetsindikatorn läser noggrant. UPS-enheten ska laddas till 30-50% av det nominella watt kapacitet. För 1000VA / ~ 650W och 1500 / ~ 950W modellen, 300W halogen golvlampa fungerar bra.
 15. 15
  Anslut en 30-50% icke-varierande belastning till UPS och koppla bort strömmen till UPS. (Istället för att dra ur kontakten, är det bäst att koppla bort strömmen med strömbrytare eller ett grenuttag. Se nedan i Tips.) Låt den gå tills den stängs av helt. Ignorera alla pipande. Det bör ta ca 45 minuter till en timme.
 16. 16
  Omedelbart starta laddningen. Låt den ladda över natten. UPS-enheten är nu klar att tas i bruk.

Tips

 • Montering av säkring och kabel till nyligen sammansatta förpackningen: Kabel första, säkring sekund.
 • Kontrollera att du satt i batterierna på en plan yta när du går de två tillsammans och rada upp sidorna samtidigt. Du har ungefär fyra minuter att justera inriktningen. Om Plastic Weld ® sätter dåligt, kommer du inte att kunna rätta till det.
 • Borttagning av säkringen och kabel från döda pack: Ta bort säkringen först, kabel sekund.
 • För testning och kalibrering, kasta din brytare, eller koppla in UPS-enheten till ett grenuttag som inte kopplar marken och vrid grenuttag stänga. Att göra detta försäkrar UPS upprätthåller marken, vilket är viktigt för kalibrering.
 • För riktigt långa körtider, kan du välja att använda bil / marin batterier från din lokala Biltema (djup cykel är bäst). Tänk på dessa kan producera vätgas under laddning, så de måste ventileras eller placeras där det brandfarlig gas inte kan ansamlas.

Varningar

 • Batterierna har tillräckligt med nuvarande kapacitet att orsaka brand och allvarliga skador om du av misstag korta dem.
 • Om du inte låter batterierna laddas upp direkt efter användning, kommer de att förstöras i en kort tid.
 • Denna typ av batteri är oftast gjorda av bly och farliga syra. Det är olagligt att avyttra dem i papperskorgen. Många bildelar butiker, butiker batteri och återvinningscentraler kommer att acceptera förbrukade batterier gratis. Om du ersätter en stor mängd batterier, ordna bortskaffande av döda batterier med ditt batteri distributör.

Saker du behöver

 • Skaffa två generiska batterier.
 • sandpapper
 • Plast Weld ® eller motsvarande lim och tejp