Wku

Felsökning av vanliga datorproblem

Många människor får problem med datorn. Här är hur man rättar till några av de vanligaste.

Steg

Felsökning av vanliga datorproblem. Justera dina säkerhetsinställningar för popup-fönster (i kontrollpanelen för Windows) om du klickar på länkar och ingenting händer.
Felsökning av vanliga datorproblem. Justera dina säkerhetsinställningar för popup-fönster (i kontrollpanelen för Windows) om du klickar på länkar och ingenting händer.

Popup-bekymmer

 1. 1
  Justera dina säkerhetsinställningar för popup-fönster (i kontrollpanelen för Windows) om du klickar på länkar och ingenting händer. Om du bara vill ha en snabb lösning, håll ner "Ctrl"-tangenten för att åsidosätta problemet.

Internet-anslutning

 1. 1
  Först se till att allt är fysiskt ansluten och påslagen. Om så är fallet, bör gröna länklamporna beteckna detta.
 2. 2
  Kontrollera modemet du är ansluten till, vara säker på att inget blinkar i exakt samma intervall, eftersom detta oftast indikerar en RF problem eller problem med din ISP.
 3. 3
  Kontrollera dina nätverksanslutningar under kontrollpanelen (Windows XP) och notera "Anslutning till lokalt nätverk" som säger "ansluten." Dubbelklicka på den här ikonen och välj Support. Var noga med din IP är korrekt.
  • Detta innebär att det måste vara en Outside IP-adress om du är direkt ansluten till modemet. Om du är genom en router kommer det förmodligen att börja med "192.168. #. #".
  • Om din ip börjar med "169. #. #. #" Då datorn kunde inte hitta en IP och du bör antingen starta om din router eller modem. Om detta fortsätter kontakta din ISP.

Hastighet förlust

 1. 1
  Ta bort eventuella oanvända eller sällan använda program. Detta kan göras via din kontrollpanel och med hjälp av Lägg till / ta bort program-knappen.
 2. 2
  Kontrollera din dator efter virus "och spionprogram. Båda kan vara en allvarlig avlopp till datorn.
 3. 3
  Kontrollera om tmp-filer, dessa är tillfälliga säkerhetskopior som lagras på din dator, kan du behöva ta bort och sedan ibland. Du kan göra detta genom att använda sökverktyget i din dator, sök efter "*. Tmp" radera alla filer som du hittar, kan du göra detta snabbt genom att trycka ctrl + A och sedan Ctrl X, om det säger att du inte kan ta bort dem, kan du behöva göra det en efter en.

Varningar

 • Innan du gör några större programvara ändrar sitt bästa för att göra ett system för back-up!
 • Gör bara ett steg i taget, om ditt systems tillstånd förvärras, gå tillbaka och vända den senaste åtgärden. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i förlust av data och ett besök till din lokala datorbutik.

Källor