Wku

Hur att reparera en CD med tandkräm

När cd-skivor släpptes vi fick höra om deras "oförstörbarhet". Men snart efter några av oss har varit brutalt med vår nya CD-skivor som de sågs som inte de odödliga de ansågs vara. Kommersiella CD reparationssatser är dyra, men det finns en viktig sak att reparera CD-skivor som inte är. Vad är det? Tandkräm.

Steg

Hur att reparera en CD med tandkräm. Tvätta skivan försiktigt i en mild tvållösning för att avlägsna eventuella små partiklar som kan repa skivan.
Hur att reparera en CD med tandkräm. Tvätta skivan försiktigt i en mild tvållösning för att avlägsna eventuella små partiklar som kan repa skivan.
 1. 1
  Ta ut din cd / dvd. Undersök baksidan. Det kan finnas en hel del repor på baksidan. Vissa kan vara dödlig - vissa inte. Små är inget allvarligt, men kan slipa ner kvaliteten. Om en del av det har flisas bort, sedan CD / DVD inte kan sparas.
 2. 2
  Tvätta skivan försiktigt i en mild tvållösning för att avlägsna eventuella små partiklar som kan repa skivan.
 3. 3
  Sätt cd / dvd på en ren handduk. Utsätt det inte på en rippade eller smutsig trasa.
 4. 4
  Få en tub med tandkräm. Squirt en cirkel bara på utsidan av den inre cirkeln. Använd pekfingret för att sprida tandkräm.
 5. 5
  Placera cd / dvd på en plan yta, och med din rena fingrar försiktigt gnugga tandkräm i små cirkelrörelser precis som du skulle göra om polera din bil.
 6. 6
  Lämna tandkräm på ungefär fem minuter.
 7. 7
  Tvätta tandkrämen med kallt kranvatten. Se till att du får all tandkräm off.
 8. 8
  Torka bort cd / dvd med en pappershandduk. Använd en pappershandduk eftersom vissa kläder är inte alltid mjuka och kan orsaka ytterligare skador.
 9. 9
  Kontrollera att det inte finns något överskott tandkräm kvar.
 10. 10
  Där du går du har en Minty nytt cd / dvd, gott som ny.

Tips

 • Var noga med att lämna tandkräm på i fem minuter, inte mindre.
 • Använd en vanlig vit tandkräm, för bästa resultat. Något annat kanske inte fungerar.

Varningar

 • undvika att använda varmt vatten om du väljer att köra CD direkt efter reparation än den kan överhettas din CD-spelare eller vad det nu är du använder för att spela CD-skivor

Saker du behöver

 • Tandkräm
 • Tillgång till vatten
 • Repade CD
 • Pappershandduk