Wku

Felsökning dator startproblem

En dator kan vara en inkörsport till världen, men det måste vara påslagen först. Om du har problem, här är lite hjälp.

Steg

Felsökning dator startproblem. Kontrollera att säkerställa att strömkabeln är inkopplad (i båda ändarna).
Felsökning dator startproblem. Kontrollera att säkerställa att strömkabeln är inkopplad (i båda ändarna).
 1. 1
  Kontrollera att säkerställa att strömkabeln är inkopplad (i båda ändarna)
 2. 2
  Att se till att strömmen är avstängd och du är jordad, öppna datorlådan och kontrollera att knappen ska de två högra stiften på moderkortet. Kontrollera fallet-fronten stiftkonfiguration med den dokumentation som följde med ditt moderkort.
 3. 3
  Om detta inte fungerar, prova att koppla bort den i några minuter och låta det sitta. Ibland kan hjälpa, men det tyder på ett problem med ditt nätaggregat. Hitta en ersättare omedelbart.
 4. 4
  Kontrollera om CPU-fläkten snurrar när du slår på datorn på. För att göra detta, lägg örat till fallet med CPU. Om du hör ett surrande ljud, det nästan säkert indikerar att fläkten är igång. Om, av någon anledning, är fläkten inte är igång, kommer din CPU överhettas och datorn kommer att vägra att på förrän CPU svalnat. Om du luktar frän rök, kanske någon komponent i datorn (oftast ditt moderkort) har brunnit ut. Det kommer att behöva bytas ut.
 5. 5
  Prova med att koppla allt från strömförsörjningen förutom moderkortet såsom CD / DVD-enheter, hårddiskar, hjälpkraft till ditt grafikkort osv. Om den startar, börja lägga till enheter en efter en tills startprocessen misslyckas.
 6. 6
  Om allt annat misslyckas, tar processorn till en kvalificerad tekniker.

Tips

 • Kontrollera att strömbrytaren på baksidan är på. Den | och 0 symbolen är binärt för öppna eller stängda. 0 är öppen (dvs off) och | är stängt (menande på).
 • I vissa länder (Storbritannien är en), har pluggen en säkring. Om säkringen är trasig, kan det förklara varför ingen ström flyter. Den typen av bly som datorer använder i Storbritannien är känd som en "vattenkokare bly" och du kan mycket väl ha en annan runt från en gammal dator. De är ganska distinkt och är ganska utbytbara. Om du har en annan ledning, prova att se om det blir någon skillnad. Du bör också prova med att ansluta en annan enhet i uttaget bara att se till att en säkring inte har löst ut i elcentralen och att vägguttaget att pluggen är ansluten till är faktiskt levande. Om du tycker att uttaget inte fungerar, ta en titt på elcentralen och ställ utlöst brytare (om du är osäker, kontakta din elleverantör). Om du tycker att kontakten inte fungerar, byt ut säkringen (om du kan - vissa pluggar är förseglad) med en av samma värde, eller bara använda en annan dator bly som du vet är OK.
 • Olika datorer får kopplas på olika sätt. Vissa har en strömbrytare på baksidan (eller sida) av ärendet, vissa har en enda knapp på framsidan, vissa har en omkopplare på baksidan (eller sida) och en strömbrytare på framsidan, etc. Ett fåtal (t.ex. vissa Macar med Apples skärmar) kan även kopplas in via en strömbrytare på bildskärmen. Observera dock att de flesta datorer inte kan slås på genom att helt enkelt slå på skärmen, så du behöver inte ta om bildskärmen är påslagen att datorn magiskt borde arbeta.
 • Om du har en manual för din dator, är det en bra idé att läsa den och få vägledning därifrån. Manualer inkluderar ofta felsökningstips som kan hjälpa dig vidare, med specifika instruktioner för just din maskin.
 • Vissa datorer fungerar inte, om det väntar en annan kombination av enheter, med hänvisning till de jumper inställningar och master / slave beteckningar.

Varningar

 • Kontrollera att strömförsörjningen är inställd på den spänning i ditt land. För Europa, Kanada, Japan, Mexiko och några av Europas, bör det normalt vara inställd på 110V, 115V eller 120V. De flesta av resten av världen bör sättas till 240V. Om du inte vet vilken spänning du använder, kontakta elbolaget och fråga dem. Ställa en PSU till en lägre spänning än vad datorn kräver allvarligt kommer att skada din strömförsörjning och eventuellt ditt moderkort.