Wku

Hur man arbetar på en dator på ett säkert sätt

Datoranvändning ökar över hela världen. Däremot kan med hjälp av datorer vara farligt. Också fel beteende när du använder datorn kan orsaka skada på datorn. Denna artikel kommer att berätta hur man säkert fungera på din dator när du arbetar med el, sunt förnuft, hårdvara / mjukvara, statisk laddning, vätskor och fasta ämnen, virus, integritet, säkerhet, skadliga kemikalier, etc.

Steg

Hur man arbetar på en dator på ett säkert sätt. Rör aldrig någon av kretskorten inuti datorn medan den är.
Hur man arbetar på en dator på ett säkert sätt. Rör aldrig någon av kretskorten inuti datorn medan den är.
 1. 1
  Rör aldrig någon av kretskorten inuti datorn medan den är. Du riskerar elektriska stötar och eventuellt förstöra din dator. Innan du arbetar på en dator, alltid vända enhetens (PSU) strömbrytaren och dra ut nätsladden. Innan du vidrör något i datorn, är det smart att ansluta en jordad kabel eller något som tar bort statisk elektricitet för att undvika stekning komponenter.
 2. 2
  Använd ditt sunda förnuft. När du arbetar på datorn medan den är igång, aldrig flytta, glida, springa eller plocka upp datorn eller du kommer att riskera att förstöra hårddiskar och eventuellt skapa andra problem. Också alltid se till att datorn är avstängd innan du öppnar upp det om du behöver. Andra saker som nästan alla vet t.ex. inte hantera drycker eller mat runt din dator när du öppnar upp det eller så kan du riskera att få mat in i rörliga delar eller spilla drinkar på känsliga elektronik.
 3. 3
  Se till att du vet vad du gör när du arbetar med programvaran på din dator.
  • Fullt ut förstå vad som behöver göras innan du spelar med inställningarna i någon av dina funktionsstörning program.
  • Det är bäst att söka upp ditt problem i någon form av en sökmotor eftersom de flesta sannolikt att någon annan redan har haft detta problem och löst det.
  • Om du inte hittar ditt problem eller en fix för det, kan du prova att ändra inställningar och egenskaper för att se om det kommer att lösa problemet. Se till att du sparar och memorera de ändringar du gör för att kunna vända dem i fall du behövde.
  • Om inget annat fungerar kan du installera programvaran.
 4. 4
  Se alltid till att elen är avstängd innan du rör någon hårdvara. Några allmänna tips samtidigt som arbetar med hårdvara är:
  • Vid hantering av hårdvara, vara noga med att hålla fingrarna på sidorna av styrelsen eller på någon form av plast eller metall som täcker på något som liknar en GPU för att undvika att få olja från fingrarna på de känsliga elektriska kretsar präglade på kortet.
  • Var alltid försiktig med hårdvaran. Om något inte går in, kontrollera att se om det är rätt plats för den delen. Om något inte komma ut undersöka runt maskinvara och kontrollera alla typer av klämmor eller fästdon. Dra inte en del av maskinvaran ur datorn.
  • Aldrig sätta hårdvara någonstans nära matens eller drycker eftersom de kan allvarligt skada hårdvaran.
 5. 5
  Se till att ladda ur kroppen från statisk laddning som kan byggas upp på dig. När du öppnar upp din dator är det bäst att jorda fallet av maskinen. Om du inte har något att göra med dig kan alltid bara röra vid något metallföremål innan du rör vid datorn för att ladda ur eventuell statisk laddning du har på dig. Och undvika ull kläder eftersom det kan bygga mycket stora statiska laddningar.
 6. 6
  Aldrig har vätskor eller fasta ämnen nära en dator som du arbetar med. Endera av dessa två saker när de införs på hårdvaran i en dator kommer att skapa skador. Det är också smart att inte få dessa någonstans nära din mus eller tangentbord eftersom ingen gillar en fet mus och tangentbord eller hitta smulor fastnat under musen och tangentbordet.
 7. 7
  Installera (eller har någon annan installera) ett anti-virus och anti-spyware-program. Det är bäst att kolla vilka filer är smittade innan uthyrning virusskydd radera filen. Om det hade infekterat en systemfil det troligen slut med din dator startar aldrig igen. Du kommer att vilja prova att desinficera filen eventuellt med flera program. Om du har ett virus eller spyware låt det inte sitta i karantän. Ta itu med problemet omedelbart innan ytterligare problem uppstår.
 8. 8
  När det gäller att hantera datorer, är den enda gången något är privat off line. Medan du är integritet online är praktiskt taget obefintlig. Placera aldrig någon privat information på internet eller när du gör bankärenden kontrollera din uppkoppling är krypterad eller om du använder ett anonymt IP.
 9. 9
  Dela aldrig finansiell information över internet. Använd alltid någon form av privatliv program som kryptering eller anonym IP när man hanterar bank eller något som kräver ett kreditkortsnummer.
 10. 10
  Undvik att ha kemikalier som orsakar metall att rosta snabbt eller upplösa plast någonstans i närheten av din dator.