Wku

Hur ansöker termisk pasta

Varje gång du använder kylfläns på en CPU (central processing unit) eller ett grafikkort, har du alltid tillämpa termisk pasta. Trots att applicera kylpasta är en mycket enkel process, är det oerhört viktigt att det görs på rätt sätt. Om kylpasta inte tillämpas korrekt, kommer ni inte att få optimal kyleffekt som önskas. Trots att lära sig att tillämpa termisk pasta korrekt är utomordentligt viktigt, att följa stegen nedan kommer du har slutfört den här processen på nolltid.

Steg

Hur ansöker termisk pasta. Välj rätt kylpasta.
Hur ansöker termisk pasta. Välj rätt kylpasta.
 1. 1
  Välj rätt kylpasta. De flesta av de grundläggande termiska fett föreningar innehåller silikon och zinkoxid medan dyrare föreningar innehåller utmärkta värmeledare såsom silver eller keramik. Fördelen med silver eller keramiska termiska fettet är att du kommer att ha en mer effektiv värmeöverföring. Dock kommer den grundläggande termiska fettet passar tillräckligt behoven hos de flesta människor.
 2. 2
  Rengör objekt som du använder kylpasta på. Torka ytan försiktigt med en bomullstuss eller bomullspinne fuktad med isopropylalkohol. Ju högre andelen alkohol desto bättre. 70 procent är bra, men 90 procent är bättre om det kan hittas.
 3. 3
  Placera en mycket liten droppe av termisk pasta på ytan av den centrala processorenheten eller grafikkort. Storleken av droppen får inte vara större än ett riskorn. Tänk på vad kylpasta gör. Det är helt enkelt tänkt att fylla luckorna av brister som kanske presentera så en plan yta kommer att närvara och kylflänsen.
 4. 4
  Sprid droppe kylpasta från hörn till hörn på centralenheten eller grafikkort. Du bör försöka att sprida termisk pasta så tunn som möjligt. Spridningen av pastan kan göras med en rak kant rakkniv, en gammal kreditkort, eller med en kal handen om den är skyddad av en latex handske.
 5. 5
  Håll CPU upp mot ljuset för att se till att det finns inget ljus skiner igenom det. Även om detta är ett mycket enkelt test, kommer det att bestämma om eventuella luckor missades under termisk pasta sprids.
 6. 6
  Montera kylflänsen till den termiska inklistrade centralenheten yta. Var mycket försiktig när du gör detta, för om det inte går på rätt sätt eller ens kommer det att göra om. Det i sin tur innebär, kommer pastan måste läggas på igen. Om du placerar kylflänsen på, ta sedan ut den igen, bör den termiska pasta appliceras på nytt också.
 7. 7
  Återanslut fläkten till centralenheten och slå på den för att säkerställa att den är korrekt ansluten. CPU fläkt kabeln ska anslutas i CPU-fläkt uttaget eftersom det oftast har PWM-funktion som tillåter datorn att justera fläkthastigheten automatiskt utan att ändra spänningen.
 8. 8
  Starta om systemet helt och hållet. Detta kommer att avgöra att allt är kopplas korrekt. Kontrollera att fläkten roterar. In i BIOS genom att trycka på F1 eller Del-tangenten under självtestet. Kontrollera om temperaturen är normal, bör CPU-temperaturen vara under 40 grader Celsius vid inaktivitet, samma för GPU.

Tips

 • Efter rengöring av ytan med alkohol, vidrör inte ytan med din nakna finger. Fingret har sina egna oljor som kan skada ytorna och skada kylarna.
 • Om latexhandskar används för att sprida termisk pasta över utsedda ytan, se till att de är pulvret fri typ. Om pulver och termisk pasta combine kommer kylflänsen försämras allvarligt.
 • Tunn kylpasta är perfekt medan tjock termisk pasta minska hastigheten värmeöverförande. Termisk pasta är för att fylla gapet mellan chipet och kylflänsen, också den lilla upp och ned på dem.
 • Tänk, ofta gånger den termiska pastan har vad som kallas en "burn-in-period", där pastan blir effektivare och fortsätter att sänka temperaturerna. Ibland är denna period mycket kort men ofta gånger det kan vara så länge som 200 timmar.

Varningar

 • Använda oljebaserade rengöringsmedel för att rengöra dina ytor kommer att förstöra din kylare prestanda. De kommer för tidigt och varaktigt fylla utrymmena termisk pasta är avsett att, inte låta pastan att göra sitt jobb. Om oljebaserade rengöringsmedel används och termisk pasta placeras ovanpå det, kommer kylarna fungerar aldrig effektivt.

Saker du behöver

 • Bomullstuss eller bomullstuss
 • Isopropylalkohol
 • Gammal kreditkort, rakblad, eller latexhandskar