Wku

Hur man fixar ett tangentbord som har fel tecken

För några av oss, att skriva snabbt och skriva är exakt utmaning nog. Det gör det verkligen svårt när tangentbordet har gått lite över styr! Ibland tangentbord får sina brev "ordnas", vilket gör att skriva praktiskt taget omöjligt. Men i de flesta fall, det finns ett sätt att fixa det.

Steg

Hur man fixar ett tangentbord som har fel tecken. Öppna upp kontrollpanelen.
Hur man fixar ett tangentbord som har fel tecken. Öppna upp kontrollpanelen.

Metod ett: På en PC

 1. 1
  Öppna upp kontrollpanelen. Detta kan göras genom att antingen trycka WIN + R, sedan skriva "Control" (utan citationstecken) eller gå till min dator och klicka på "Kontrollpanelen" i andra ställen på vänster.
 2. 2
  Leta efter "Nationella inställningar och språkinställningar". Kategorierna alfabetiskt, så att hitta det bör inte vara svårt. När du hittat den, dubbelklicka på den. Ett fönster ska komma med flikarna "nationella inställningar" "språkalternativ" och "Avancerat" flikarna högst upp.
 3. 3
  Välj "regionala" fliken. Där hittar du en rullgardinsmeny, ett prov avsnitt, och ett prov Läge> Meny. Se till att båda menyerna är inställda på din lokala regionens inställningar.
 4. 4
  Klicka på "skräddarsy" knappen bredvid översta rullgardinsmenyn. Ibland dessa inställningar kan störa ditt tangentbord.
 5. 5
  Klicka på fliken Tal. Kontrollera mätsystemet: "fältet och kontrollera ditt mätsystem är inställd på oavsett vilket system din region använder.
  • När fliken Tal är inställt, kontrollera valuta, tid och datum Tid,> inställningar är alla korrekta, stäng sedan "Anpassa nationella inställningar"-fönstret.
 6. 6
  Klicka på fliken Språk. Klicka sedan på knappen Information. Välj din regionala språk från "Default Input language"-menyn, välj sedan tangentbordet på ditt språk från "Installerade tjänster" fönstret.
 7. 7
  Klicka på knappen Verkställ längst ned. Klicka sedan på Verkställ längst ned i "Regional and Language Settings"-fönstret.
 8. 8
  Starta om datorn, och sedan testa tangenterna med ett ordbehandlingsprogram som Anteckningar eller Microsoft Word. Om problemet kvarstår, kan det vara ett hårdvarufel.

Metod två: Code Page omvandlingstabeller på en PC

 1. 1
  Logga in som administratör. Du måste vara en admin eller en medlem av gruppen Administratörer för att kunna slutföra den här proceduren. Om datorn är ansluten till ett nätverk, kan nätverksinställningarna hindra dig från att göra detta.
 2. 2
  Öppna Nationella inställningar och språkinställningar på Kontrollpanelen.
 3. 3
  Välj fliken Avancerat. Under omvandlingskod sidtabellerna, gör något av följande:
  • Markera kryssrutan bredvid den kod sidan konvertering tabell som du vill installera.
  • Avmarkera rutan bredvid den kod sidan omvandlingstabell du vill ta bort.
 4. 4
  Klicka tillämpas. Detta kommer att låsa in dina ändringar.
 5. 5
  Obs: Code Page omvandlingstabeller som visas i listan men inte redigeras installerades automatiskt med Windows, och kan inte tas bort.

Metod tre: på en mac

 1. 1
  Öppna Systeminställningar. Klicka på Apple-menyn, välj sedan Systeminställningar...
 2. 2
  Klicka på Språk och text. På den översta raden i "Systeminställningar" fönster, i den personliga raden, klicka på "Språk och text"-ikonen.
 3. 3
  Klicka på knappen Språk. Se till att ditt språk är överst på listan i fönstret till vänster.
 4. 4
  Klicka på texten knappen. På den högra sidan av fönstret, kontrollera att antingen Spelling menyn är antingen "Automatisk genom Language" (standard), eller till ditt språk. Medan du är där, kontrollera dina inställningar för Word break: Stavning> och smarta citat: är inställda som du föredrar. På vänster sida, om Använd symbol och text substitution kontrolleras, bläddra igenom listan och se till att det finns inget set som kan ersätta ett inskrivet tecken med något annat-ifall någon pranked dig.
 5. 5
  Klicka på format knappen. Kontrollera att alla format som du föredrar. Det finns liten chans att detta skulle störa fel tecken, men det är värt att kontrollera för säkerhets skull.
 6. 6
  Klicka på ingångskällor knappen. Se till att din ingångskälla är inställd för ditt land (det bör redan valt och låst in), och att ingångskällan är inställda att använda samma källa i alla dokument, som visas.
 7. 7
  Starta om din Mac. Testa dig nycklarna och se om de fungerar som förväntat. Om inte, kan det vara ett hårdvaruproblem-du kan behöva en ersättare tangentbord.

Tips

 • Om ovanstående steg inte fungerar, då tangentbordet kan brytas. Mest bra USB-tangentbord kostar cirka 15€ - om du vill ha ett trådlöst tangentbord, vara beredd att spendera lite mer.
 • Om installationsprogrammet för flera språk (standard för vissa länder), kan vänster-Shift + CTRL växla mellan dem (Windows standard mapping). Kartläggningen kan ändras i Nationella inställningar, och ytterligare språk kan slås på eller av.
 • Som ett alternativ, använd ett makro script program som AutoHotkey (open source och gratis) eller Autoit (freeware). Skapa makron som skriver rätt nyckel värde, sedan mappa dem till nyckeln som producerar den felaktiga nyckeln värde.