Wku

Hur man skriver death metal

Detta kommer att visa dig hur man skriver en bra death metal sång / riff / lyrisk. Du hittar flera typer och idéer för att börja utveckla ditt eget sound.

Steg

Hur man skriver death metal. Välj något (er) som du vill skriva om.
Hur man skriver death metal. Välj något (er) som du vill skriva om.
 1. 1
  Välj något (er) som du vill skriva om. Maktmissbruk, missbruk, anarki, ilska, apati, kannibalism, mörker, död, depression, fantasi, levrat blod, hat, humor, sinnessjukdom, kristendomen, anti-kristendom, liv och död, masochism, människoförakt, mord, mystik, mytologi, nihilism, yttre rymden, politik, psykos, seriemördare, sexuella perversioner, socialt utanförskap, social kommentar, satanism, samhälle, självmord, ockultism, tortyr och krig är alla teman som utforskas i texter Death Metal. Dessutom ser på en online-lexikon är en bra idé. Slumpmässiga ord om online-lexikon har definitioner och kan hjälpa dig att tänka på en låt. Kom ihåg att en del av det som gör Death Metal unik är att ingenting är tabu när det gäller låttexter. Och var inte rädd för att prata om mer än en sak i dina texter. Till exempel kan en sång strömma mellan furrydom och Tolkien i ett komplext tematisk samspel.
 2. 2
  Låt dig inspireras! Vardagsliv, Skräckfilmer, Musik, Anti-Religion, seriemördare och alla mörka, morbid, ruggiga och ensamma tankar i bakhuvudet är en inspiration för låtskrivare Death Metal.
 3. 3
  För ett riff, dra ett riff med grundtoner från ett power ackord med en mycket svag arpeggio. (Ex, E-strängen, 5-5-5-5-5-5-5-8-8-8-7-7-7-7-7-5-5-5-5 etc). Om du är i tech död, slå upp Origin, Halshuggit, Necrophagist, Nilen, halshuggit, Urusla Hets eller under massakern för referenser. En gemensam skala att använda är den kromatiska. Riff använder ofta tapping eller sopa plockning, och ofta byter tempon som 5/4-7/4. Lyssna på Hate Eternal, död, Cannibal Corpse, eller beskärn att veta vad jag menar
 4. 4
  Få dina texter tydligt och i en perfekt ordning. Hitta ett sätt att använda vissa stavelse belopp för vissa linjer. Liksom det första ordet i en vers skulle alltid vara 1-2 stavelser, medan det sista ordet kan vara 3 eller fler. Men kom ihåg, är inte allt Death Metal grymtande bara separata ord. In Flames sångaren Anders Friden skriver mycket djupa meningsfulla texter. Han har också ofta förändringar från morrande att rengöra sång under refränger, vilket gör att de låter monumentala och storslagna.
 5. 5
  Ha en bra gitarr / bas / trumma setup. För en gitarr (den djupare avstämningen den heavyer), kommer en god ole 'Marshall rörförstärkare med en Ibanez tube screamer eller en Digitech dödsmetall gör bra ljud, naturligtvis, uttryckte det på: 10 förstärkning, 10 diskant, 2,5 bas (eller för en stramare Rytmljudet vända den upp), 0 mitten, räkna dig resten ut.
  • Mest används amp inställningar är:
   • vinst: 10 diskant: 10 mitten: 0 bas: 10 (gör chunky grejer heavyer ändå skriker övertoner)
   • vinst: 10 diskant: 0 mitten: 10 Bass: 0 (ger mindre brus i ljudet och ändå lyhörd för övertonerna, perfekt för att hålla solon snyggt)
  • Föreslagna pedaler:
   • Distortion (riff): Digitech deathmetal, Behringer WD300, HD300 Behringer, MXR 78 Custom Badass, BOSS MD-2, BOSS MT-2 Metal Zone,
   • Distortion (solon) sträva efter mer av en enhet ljud: Digitech Bad Monkey, dra ner vinsten knopp från något av ovanstående.
  • För bas, ta reda på hur man gör en ren buller vissa vad tungt, utan att använda en massa distorsion (men en liten vinst skulle inte skada). Se till att du har mycket hög diskant och skär basen, möjliggör detta att basen verkligen låter "poping" och kan göra slapping verkligen sticker ut.
  • Trummor bör bestå av en standarduppsättning med en annan pedal eller bastrumma, en china, 3 kraschar, Bosnien och Hercegovina åktur med en tydlig klocka, djupt ljud splash (ungefär en 13 ") upp till fyra pukor (2 TomToms, 2 floortoms) eller mer, en ytterligare en cymbal, och om du vill blanda upp det, lägg in jinglar, hand-klockor eller kanske en koskälla.
 6. 6
  Clean är bra. Lägga till en ren intro som växer är ett bra komplement till Death Metal. Lyssna på brist på förståelse av död eller User-Ma'at-re från Nilen som en referens. Påminn ha höga basfrekvenser med rent ljud så att det verkar tyngre.
 7. 7
  LEDER! De flesta Death Metal band från 97-nu har tappat ledningar. Old-schoolers fortfarande erfarna i konsten. Ta Trey Azagthoth eller Jack Owen till exempel. Om du vill ha en dynamisk elektrodledarsystem, prova att använda blues smärre arpeggiations, minskade skalor, neoklassiska arpeggion, svepande, svep Tremolo och knacka. Dessa är stora, är två sträng tapping rekommenderas för duktiga gitarrister. Chuck Schuldiner (död) visar detta i introt till "The Philosopher." En annan exceptionell gitarrist i ett metalband är Emil Werstler från Daath och Tosin Abasi från djur som ledare / Born Of Osiris-båda mycket unik gitarrister. Många ledande gitarrister också använda Flyod baren, så lyssna på storheter som Rick Rozz, Brunelle, Millie Petrozza, James Murphy, Jack Owen. Detta kan också kallas försonar, eller buller utan någon verklig ton / tonhöjd. Andra gitarrister som använder detta är Mick Thompson, Kerry King Barry Thompson (Early Bolt Thrower), och Ron Jambarzack.
  • Om ditt band har två gitarrister, är det viktigt att inte ge alla solon till en gitarrist, som kan orsaka den andra gitarristen som underskattas av fansen (som Jeff Hanneman jämfört med Kerry kung i Slayer), kan detta undvikas för att göra massor av "parallella" harmonier som exempelvis en gitarrist inte slicka en och den andra gör samma sak fem band / 7 band eller en oktav högre, man kan göra exakt samma sak, men en gitarr gör nypa övertoner på alla toner.
 8. 8
  Prova att experimentera med tiden förändras, och skriver i ovanliga taktarter som 13/16 och 7/8 - Dessa kan göra för mycket intressanta och underhållande riff, samt lägga till den totala komplexiteten i musiken.
 9. 9
  Prova att använda rytmiska sekvenser. Detta görs genom att skikta en riff ovanpå en annan (exempelvis en 5/4 riff på en 4/4 riff, ett bra exempel lyssna på Meshuggah).
 10. 10
  Inte bara lyssna på en enda typ av metall. Om du gillar Cannibal Corpse, inte ignorera Possessed, ateist eller Cynic, om du gillar Origin, inte ignorera Slayer och Venom, om du lyssnar till Carcass, inte ignorera Behemoth. Mångsidighet kan hjälpa dig att få nya idéer för din musik och melodier. Även Jazz, Blues och Country kan hjälpa!

Tips

 • Se till att du är i linje med resten av bandet. Får inte off beat eller i otakt, eftersom det kommer att låta illa. George "Corpsegrinder" Fisher av Cannibal Corpse säger att det är mycket lätt att upptäcka när ett band är inte "i synk" med varandra, speciellt trummisen och sångaren.
 • Låt dig inte distraheras av höghastighetståg intensivt tekniska leads och riff. Långsamma, doomy, slammiga riff och solon är precis lika häftigt. 'Festering i kryptan "av Kanniballik är ett exempel.
 • Om du kan skriva en låt som använder rena sång samt Döden morrar effektivt, sedan går du. En del människor föredrar Death Metal med ren sång också. Men om du är en sann metal head du förstår det lilla behovet av popularitet.
 • Det finns flera typer av extrema sång för Death Metal som används av många olika band. Screaming (Guds lamm, Soilwork) morrande (Cannibal Corpse, Necrophagist), gurglande (Dying Fetus, Rompeprop), gris skriker (Waking The Cadaver, amputerade Repungance), skrikande (Burzum, Darkthrone, som är faktiskt Black Metal inte Death Metal) du bör lära sig alla dessa för att få variation i din sång.
 • Som en extra bonus, om du har tid, lyssna på Torsofuck, Avskyvärda mord och kyrkogård våldtäktsmannen. De har alla en mycket unik röst typ och det lönar sig att lära sig det. Torsofuck gör nasala gutturals, Avskyvärda mord gör rovdjur morrar, och kyrkogården våldtäktsmannen inte cricket morrar. Det är värt att lära sig.
 • Det är bäst att värma upp innan du skriker och inte tvinga ut det bara låta luften köra förbi stämbanden för att skapa en smidig skrikande ljud.
 • Sälj inte ut och gå med vad är populärt i hopp om att tjäna pengar.
 • Skriv inte bara en stil av sång (Exempel: långsam eller snabb). Tänk på Slayer, som var mycket snabb i Raining Blood och beslutade att ha långsammare låtar i South of Heaven.
 • Kolla in Melissa Cross 'DVD "Zen av Screaming" att lära sig rätt sätt att skrika minimera skador på stämbanden. Varje metall sångaren behöver den här videon.

Varningar

 • Death metal band fortfarande till stor del missförstådd och inte så kommersiellt populärt som alternativ, sten, metall, etc. Att vara en heltid musiker (där du avslutar ditt jobb och betala dina räkningar med musik vinst) kan ta mycket lång tid, speciellt bedriver döden metall framgång.
 • Death metal sång kan vara skadligt för stämbanden. Vet du vad du gör för att undvika permanenta skador.
 • Gör inte över användningsområden försonar! Som jag nämnde tidigare i leder, spelare som Kerry kung använda nästan ingenting men försonar. Använd inte dem som en ursäkt för en bra gitarrsolo. Det är helfpul att skapa en atmosfär, men lära sig skalor för att skapa verkliga solon.