Wku

Hur du säkerhetskopierar en hårddisk med clonemaxx PC inspektör

Denna metod gör vad som kallas en bild kopia av din befintliga hårddisk på en extra hårddisk, och det fungerar för nästan alla operativsystem, förutsatt att datorn även kan använda 3,5 tums disketter.

En bild är en exakt minne kopia av din dator snarare än bara en kopia av sina filer. Datorn kan köras från bilden hårddisken bör den ursprungliga någonsin misslyckas, eller när en ny hårddisk är annars nödvändig. Detta innebär, förutsatt att all installation, lösenord, samt för programmet redan har gjort innan du gör kopian, behöver de inte upprepas när bilden hårddisken används.

Denna metod är oberoende av en enhet innehåll. Den går från filer på en diskett som gjorts av Clonemaxx nedladdning. Dessutom, eftersom den överför data utan mycket processor inblandning, (DMA-överföring), är det kloning någorlunda snabbt.

Nya datorer använder inte diskettenheter och detta program verkar inte existera för DVD-enheter. Lyckligtvis plattformar som Windows 7 har inbyggd programvara som gör att kloning (imaging) i en PC-enhet på säg, en USB-ansluten extern hårddisk.

Steg

Hur du säkerhetskopierar en hårddisk med clonemaxx PC inspektör. Kör inte clonemaxx filen ännu.
Hur du säkerhetskopierar en hårddisk med clonemaxx PC inspektör. Kör inte clonemaxx filen ännu.
 1. 1
  Hämta programvaran clonemaxx PC inspektör, det är en f ree hämtning av endast 750 kB f>. Få din fritid hårddisken klar, och sätta dess korskopplingar så att det är slaven för kopieringen.
 2. 2
  Kör inte clonemaxx filen ännu. Vänta tills både den gamla enheten och den nya enheten är både i datorn.
 3. 3
  Förbered datorn. Se till att datorn är hur du vill ha det, med all installation av gjort mjukvara, virus-kontrolleras och defragged, redo att gå, och sedan stänga av datorn, och för säkerhet, koppla ur strömsladden för.
 4. 4
  Öppna upp datorlådan så att den nya enheten kan läggas. Om du har extra data-och strömkablar sedan använda dem för att ansluta den nya hårddisken i datorer moderkortet. Gör detta på samma sätt som den gamla enheten är ansluten. Om du inte har reservdelar kablar eller om det inte finns några fria anslutningar på moderkortet för din nya enhet, sedan bara tillfälligt ta kablarna från baksidan av CD / DVD-enheten och ansluta dem till din nya hårddisk. Om du använder CD / DVD-kablar, finns det ingen anledning att ta bort det tredje, tunnaste kabel eftersom detta är för ljudkortet, det är bara ström-och datakablar som behövs. Ta aldrig kablarna från diskettenheten eftersom du behöver detta för dataöverföring.
  Dessa bilder visar de typiska kablar som ansluter till den nya hårddisken. Observera att det ofta extra kraft leder flyter fritt i ärendet. (Se tips nedan på andra kablar).
 5. 5
  Bry dig inte montera den nya enheten i ärendet, men bara lägga den platt på skrivbordet, eller inuti datorn. Helst använder förpackningen som medföljde enheten för att skydda och isolera den. Annars, se till att det finns ett mjukt isolerande objekt, t.ex. en tidning eller plastfolie under enheten för att hålla den fri från kretsen och metallen i ärendet. Avsluta ärendet.
 6. 6
  Starta datorn igen. I detta skede kommer det att bli klart om några uppenbara kablage fel har inträffat, om så är fallet kommer det att visas fel, eller en underlåtenhet att starta ordentligt. Förvänta dig inte båda enheterna för att visa upp i Utforskaren eller i andra fil listor i detta skede. Om det finns uppenbara fel eller konstiga meddelanden, kontrollera den kablage uppgiften tills datorn kan öppnas normalt. Kom ihåg att arbeta i fallet med strömmen.
 7. 7
  När datorn har öppnat normalt, sedan kör den hämtade clonemaxx. Exe-filen. Den "exe" filen kommer att göra en ny disk boot diskett som kommer att göra allt för dataöverföringen arbete.
 8. 8
  Starta om datorn med den nyligen tillverkade diskett på plats, och följ instruktionerna som ges av programmet. Efter en lämplig tid kommer programmet att meddela att kopieringen mellan skivorna är klar.
 9. 9
  Testa den nya enheten. Ta bort kablarna från baksidan av den gamla enheten och använda dem för den nya enheten, att komma ihåg att stänga av först. Ändra korskopplingar att göra den nya enheten befälhavaren. Avsluta ärendet igen, kontrollera att disketten inte är kvar i facket, och starta om datorn. Datorn kommer att öppna, använda den nya enheten.
 10. 10
  Städa upp. Gör permanenta delar ogjort för testning. Om storleken på enheterna skiljer sig, kan det finnas bäst att hålla den mindre av de två hårddiskarna som backup, eftersom det kommer att överföra snabbare när det behövs.

Tips

 • Spare kraftkablar, (Molex), vanligen inom fallet. Vilken som helst av dem kan användas.
 • IDE platt data kablar används för att ansluta från hårddiskar till moderkortet, och dessa har ett uttag på varje ände. De är alla lika och för detta ändamål, kommer någon av dem att göra.
 • Vissa platta kablar har en annan halvvägs muffkopplingsdetaljen längs sin längd så att de kan ansluta till både master-enheten och en slav enhet med samma kabel. Vissa IDE ATA-133 kablar av denna typ är runda istället för platta, och sägs ge bättre luftcirkulation i skåpet.
 • SATA-kontakter skiljer sig från IDE och SATA typer. Var noga med att överväga kablarna noga när du väljer enheten.
 • PC fall ser ofta tillräckligt stor, men vid närmare inspektion kan inte passa två hårddiskar. Om detta är din avsikt, studera frågan noga.
 • Monteringsskruv ofta saknas från hårddiskar 'förpackningar. De är amerikanska stil 6/32 skruvar, oavsett var i världen enheten är köpt, så få lite medan på datorbutik.
 • En mindre källa enhet överför sina uppgifter snabbare än en stor en, så om det är möjligt, använd en enhet som inte är större än vad som behövs för din backup källa.
 • En gammal 10GB hårddisk tar ungefär tjugo minuter för dataöverföring. Planera för större enheter lämpligt.

Varningar

 • Var särskilt försiktig för att stänga av strömmen innan arbete inom PC-fallet. Dessutom, för att undvika misstag, ta bort strömsladden.
 • Datakabel kontakter är alltid tight, så försök att undvika att rycka ledningar vid arbete dem gratis. De behöver uthållighet, starka fingrar, och ibland användningen av ett tunt blad.
 • Frekvensomriktaren Storleken måste vara minst lika stor som den gamla.
 • Större destinationsenheter är OK, men någon extra kapacitet kommer inte att erkännas av datorn. Andra kommersiella programvaror kan tillåta användning av extra kapacitet.
 • En snabbare enhet gör din dator går snabbare, men webbläsare kan verka långsammare med mycket stora enheter. Den idealiska enheten för att surfa på nätet är en som är mycket snabb, men inte större än vad som behövs.
 • Skydda hårddisken. När du ansluter den nya enheten, märker att den ena sidan har öppen ledningsdragning. Framför allt, se till att denna sida inte är skadad och kan inte kontakta metallhölje eller andra kretsar. Om möjligt, lämna enheten i rutan och skumplastförpackningen som kom med det, medan det är kablad upp. Annars, för att isolera det, använd ett magasin, en pocketbok, eller plastpåse mellan enheten och en plan yta.

Saker du behöver

 • Den fria programvara nedladdning, PC inspector clonemaxx
 • En hårddisk, minst lika stor som originalet.
 • En extra dataanslutning, eller en förgrenad kabel, ny eller lånat.
 • Fästskruvar för eventuell användning.
 • En diskett, och en diskettenhet på datorn för att lägga den i.