Wku

Hur fixar en cyklisk fel redundanskontroll

En cyklisk redundanskontroll (CRC) är en felkontroll teknik som används av datorer, särskilt de hårddiskar eller optiska diskar (dvs. DVD / CD). En cyklisk redundanskontroll fel uppstår när data på hårddisken eller DVD blir korrupt.

Steg

Hur fixar en cyklisk fel redundanskontroll. För att fixa en hårddisk CRC-fel, kör CHKDSK ansökan.
Hur fixar en cyklisk fel redundanskontroll. För att fixa en hårddisk CRC-fel, kör CHKDSK ansökan.
 1. 1
  Kontrollera orsaken. I fallet med CRC-fel kastades av hårddisken, är orsaken troligen data som felaktigt skrivs till hårddisken. Detta kan orsakas av antingen operativsystemet vara korrupt, eller ett strömavbrott.
 2. 2
  För att fixa en hårddisk CRC-fel, kör CHKDSK ansökan. I "Den här datorn"-mappen, högerklicka på drabbade hårddisken och klicka på Egenskaper.
 3. 3
  (I de flesta fall är detta inte fungerar på grund av GUI Det kommer inte att visa alla egenskaper för disken, det kommer att sluta upp utan att göra någon diskkontroll Alternativet till detta steg exekvera kommandon från kommandotolken enligt nedan.:
  • Ett. Kör CMD som administratör
  • 2. typ chkdsk G: / f / r ('G' betecknar den berörda enheten).
  • Tre. Kör DiskPart verktyg från samma kommandotolken typ DiskPart
  • 4. När verktyget är laddad köra "scanna" kommandot. Detta kommando hittar nya diskar som kan ha lagts till i datorn.
  • Fem. Förhoppningsvis problemet skulle lösas och du skulle kunna utforska din disk.
 4. 4
  Du kan spåra stockar chkdsk verktyg från högerklick på
 5. 5
  "Min dator" -> Hantera -> Event Management -> Programloggar.
 6. 6
  Inget behov av att följa nedanstående steg.
 7. 7
  # * Du kommer att informeras om att du måste starta om datorn för att utföra kontrollen, klicka på knappen schema kontroll, starta sedan om datorn.
 8. 8
  Ange "verktyg"-fliken och klicka på "Kontrollera nu" knappen. En liten fönster kommer att visas, kontrollera att den är "Kontrollera automatiskt filsystem fel" rutan och "Hitta och reparera skadade sektorer" kryssrutan markerad. Klicka sedan start.
 9. 9
  Observera när det inte kan fastställas. I det fall en optisk skiva (dvs., en DVD / BD / CD skiva) redovisar ett CRC-fel, det finns inget sätt att fixa detta. Om du bränt data till disken själv, försöka bränna nämnda data till en annan disk, denna gång vid en lägre hastighet. 4x är den rekommenderade hastigheten, särskilt vid bränning av operativsystem (dvs. en Ubuntu LiveCD) till en skiva. Ju högre hastighet med vilken data bränns, kan desto större är chanserna felen skrivas till disken.

Tips

 • Diskar kan kasta CRC-fel om det är en fläck eller repa på disken. Prova att rengöra disken och köpa ett kit scratch reparation att fixa repan (om det lilla) om data på disken är mycket viktigt för dig.

Varningar

 • Med hårddiskar, kan CRC-fel vara en indikator på förestående hårddiskfel om de hålla visas. Säkerhetskopiera alla viktiga data bara för att vara säker.