Wku

Hur att klona en hårddisk i Windows XP

Sättet du klona eller kopiera din enhet beror på vilka filer på den. Om du bara lagra filer kan du bara kopiera dem till en annan enhet. Om du behöver uppgradera ditt huvudsakliga eller systemenheten (den ena kör XP) måste du använda ett verktyg som Norton Ghost. Dessa åtgärder följer.

Steg

Hur att klona en hårddisk i Windows XP. Du kommer att behöva skaffa och installera spöke på ditt system.
Hur att klona en hårddisk i Windows XP. Du kommer att behöva skaffa och installera spöke på ditt system.
 1. 1
  Du kommer att behöva skaffa och installera spöke på ditt system. Om du inte kan eller inte vill installera det på systemet med enheten för att klona du kan installera det på ett annat system och göra en skiva Ghost boot. (Se Ghost dokumentation för hur man gör disken)
 2. 2
  Men här är ett viktigt förbehåll! Symantec har de-drivna Ghost i sådan utsträckning att klona din hårddisk verkar inte längre möjligt. I typiska Symantec mode, de är söta och undvikande i frågan. Försök att gå till symantec.com och ange frågan "drive klon boot". Symantecs webbplats hälsar den frågan med ett svar om att "de aldrig har hört den frågan förut".
 3. 3
  Klona din boot-enhet? Huh? Varför vill du göra det? Vi vet att när vi sålt er Anden som vi lovade att du säkert kan dra slutsatsen att du kunde klona din boot-enhet: men under tiden vi har glömt exakt hur man gör det. Symantecs undanflykter har typiskt en kriminell syfte: att sälja dyra program som helt enkelt inte fungerar.
 4. 4
  Det råder ingen tvekan om att tidigare versioner av Ghost ansträngning kunde klona Windows XP boot-enheter. Så varför förändringen - varför senare versioner av Ghost sätta användaren igenom timmar av arbete att skapa bilder som när återställd helt enkelt inte kommer att starta. Tror du att farbror Billy kan ha haft något att göra med det?
 5. 5
  Stäng av systemet och antingen temporarly eller permanent ansluta den nya hårddisken. De båda måste vara i systemet att klona. Troligtvis kommer detta att vara en tillfällig arrangemang om du vill ta bort den gamla enheten eller ordna anslutningarna senare.
 6. 6
  Om du installerade spöke på systemet där du klonar disken, boota windows på din gamla enhet och gå in spöke. Välj klon enligt spöke avancerade och följ genom fönstren. Välj gammal enhet som källa och nya som destination. Se ghost dokumentation eller hjälp om du inte är bekant med alla steg. Systemet startar och kör klon operation
 7. 7
  Om du gjorde ett spöke startdiskett starta systemet från disken och spöket laddas direkt. Använd musen eller tangentbordet för att välja klon från menyerna och sedan driva verksamheten.
 8. 8
  VIKTIGT: NÄR Operationen görs INTE boot Windows DIREKT! Om din gamla enheten fortfarande är ansluten startar med windows på den nya enheten kommer att orsaka problem. Du måste ta bort den gamla enheten från datorn eller ta bort partitionerna innan du startar windows på den nya enheten. Om din tveksamhet om spöket operationen fungerade.. bara fysiskt koppla bort den gamla enheten. När du har bekräftat den nya enheten fungerar ansluter du den gamla enheten. Använd en Windows-disk inställning boot att radera windows bort den gamla enheten. Bara starta installationen från boot disk och få den partition skärmen för att radera partitionen (se till att du gör det på den gamla enheten!) Avsluta sedan installationen utan går vidare (du egentligen inte vill installera Windows).
 9. 9
  Anslut den nya (och gamla om att hålla den i systemet) enheten permanent och stänga datorn.

Tips

 • Säkerhetskopiera alla viktiga data som du kan ha på enheten först om du kan. Om allt annat misslyckas kan du installera om windows men när du förlorar dina data dess borta.
 • Håll ett spöke startdiskett hands så du kan göra kloner på alla system utan att installera ghost först.
 • Att göra detta kommer att spara mycket tid i stället för att åter-installera windows om du behöver uppgradera din hårddisk.
 • Om du har ändrat andra stora hårdvara som ditt moderkort tillsammans med din hårddisk du inte kan klona disken - Windows kommer inte att fungera med nya stora hårdvara utan att återinstalleras. (Främst om du ändrar ditt moderkort)

Varningar

 • Dess viktigt att inte ladda windows med båda de anslutna enheterna och fönster på båda när du gör klonen. Windows på den nya enheten kommer fortfarande åt filer på den gamla enheten och sedan efter du konfigurera eller ta bort den gamla enheten windows inte fungerar.
 • Om du inte är bekant med hur man ansluter eller konfigurera hårdvaran få hjälp innan du öppnar datorn. Kom ihåg att ta lämpliga försiktighetsåtgärder mot statisk elektricitet.

Saker du behöver

 • Norton Ghost eller andra liknande program
 • Ny hårddisk
 • Verktyg och utrustning för att arbeta på datorn