Wku

Hur överföra VHS-band till DVD eller andra digitala format

VHS-band förlorar kvalitet över tiden, så vänta inte att överföra de gamla hemvideor till DVD eller till en dators hårddisk. Professionell VHS till DVD transfer tjänster kan bli dyrt om du har många band för att överföra, men du kan göra det själv med hjälp av fri programvara och billig hårdvara, med professionell kvalitet.

Steg

Hur överföra VHS-band till DVD eller andra digitala format. Installera drivrutinerna för din video capture enhet.
Hur överföra VHS-band till DVD eller andra digitala format. Installera drivrutinerna för din video capture enhet.
 1. 1
  Installera drivrutinerna för din video capture enhet. Sedan ladda ner och installera VirtualDub (en fri öppen källkod videoinspelning och redigering program tillgängliga från http://www.virtualdub.org/ ) och Huffyuv (en mycket snabb lossless video codec, tillgänglig gratis från Berkeley.
 2. 2
  Anslut inspelningsenheten till datorn, och anslut videobandspelaren till inspelningsenhet med s-video-och ljudkablar.
 3. 3
  Öppna VirtualDub och välj "fånga AVI..." från Arkiv-menyn. Nästa, välj din inspelningsenhet från menyn Enhet. (Notera:. WinTV HVR-850 visas som HVR-950 av någon anledning) Nästa, från Video menyn välj "Set anpassat format..." och väljer en bildstorlek på 720 x 480, och dataformat för "UYVY YUV 04:02:02 interfolierade". (Obs: UYVY YUV 04:02:02 interfolierade är det format som fungerar med Hauppauge WinTV-enheten, andra inspelningsenheter kan kräva ett annat format.) Klicka på OK. Nu när du spelar en VHS eller SVHS tejp, bör du kunna se den i VirtualDub fönstret. Om du inte kan höra ljudet, ska du kontrollera att inspelningsenheten är valt under menyn Ljud.
 4. 4
  Under video menyn, välj "komprimering..." och välj Huffyuv, klicka sedan på "Konfigurera". Ställ YUY2 komprimeringsmetod att "tippa median" och RGB komprimeringsmetod för "Konvertera till YUY2", klicka på OK för båda fönstren. (Notera:. Konvertera till YUY2 kommer att spara diskutrymme och kommer inte att resultera i någon förlust av kvalitet för de flesta inspelningsenheter, vilket vanligtvis inte fångar i RGB-färgrymden ändå)
 5. 5
  Under Arkiv-menyn, välj "Set Capture fil..." och skapa en ny AVI-fil på en hög kapacitet hårddisk än operativsystemet enheten. (Varje timme av video kommer att ta cirka 30 GB utrymme i förlustfria Huffyuv formatet. Oroa dig inte, kan den komprimeras till ett annat format senare.)
 6. 6
  Pausa videon i början av den del som du vill fånga. Tryck på F5-tangenten för att påbörja fångst. Videofönstret blir tom i några sekunder. När video visas igen, tryck på PLAY på videobandspelaren. När videon är klar, tryck på Esc för att avsluta fångst.
 7. 7
  Om du vill fånga en annan video, upprepar de två föregående stegen. Annars väljer du "Disconnect" från Device-menyn och sedan "Avsluta fotograferingsläge" från Arkiv-menyn. Öppna sedan den fångade AVI-fil i VirtualDub och trimma ut oönskade delar. Kontrollera också att se till att ljud och bild är synkroniserade. (Om de inte är, kan du justera ljudet skeva genom att välja "Mellanläggspapper..." från audio menyn och ange ett positivt eller negativt tal för ljudfördröjningen. När räkna ut hur mycket för att fördröja ljudet, är det bra att välj "Audio display" från menyn Visa.) Efter att trimma video och / eller justering av ljudets timing, kan du spara snabbt den redigerade videon (utan omkodning) genom att välja "Direct Stream Copy" under både video och ljud menyer, sedan spara filen som en ny AVI.
 8. 8
  Konvertera AVI-fil till DVD eller andra digitala format. Jag rekommenderar att du använder Avidemux (annan fri öppen källkod videoredigering program, tillgänglig från http://www.avidemux.org/ ). För att konvertera AVI-fil till DVD kompatibelt format, öppna. Avi-filen i avidemux och på video rullgardinsmenyn väljer "MPEG-2 (avcodec)" för videoströmmen, klicka sedan på knappen "Configure". För kodning läge, välj "två pass -. Genomsnittlig bitrate" Ställ genomsnittliga bitrate till 8000 kb / s för maximal kvalitet (använd 6000 eller 7000 om du vill få plats med mer video på en DVD), och ställ in max bitrate till 9000. Håll "Använd Xvid matningshastighet" alternativet markerat. För standard NTSC-video, ställer in bildförhållandet till 4:3, och ställ in interlacing alternativet till TFF. Klicka sedan på OK. På Audio rullgardinsmenyn väljer du "MP2 (lav)" för ljudströmmen. På Format rullgardinsmenyn väljer du "MPEG-PS (A + V)." Sedan spara videon som en. Mpg-fil.
  • De DVD-kompatibla. Mpg filer som skapats i Avidemux kan brännas direkt på en DVD (utan omkodning) användning (också gratis).. När du lagt till mpg filer i DVDStyler, högerklicka på dem och välj "Egenskaper...", och se till att video och ljud strömmar är inställda på "Copy", annars DVDStyler kommer koda dem och minska kvalitet. (DVDStyler bör göra detta automatiskt om du väljer rätt alternativ under "Inställningar..." från menyn "Konfiguration" i DVDStyler innan du lägger filerna.) DVDStyler också tillåter dig att designa egna menyer och bakgrunder, för proffsiga DVD-skivor.

Tips

 • Om videon börjar att hoppa eller frysa halvvägs genom en videoinspelning, kan CPU att bromsa in för att undvika överhettning. Fånga video är mycket processorkraft, och jag hade ett problem med min bärbara dator automatiskt bromsa sin processorhastighet för att förhindra överhettning. Problemet löstes genom att stötta datorn upp och blåser en fläkt under för att hjälpa sitt kylsystem.

Saker du behöver

 • En hyfsat snabb dator.
 • En hög kapacitet hårddisk annat än PC: s operativsystem enhet C:. En separat partition fungerar inte, det måste vara en fysiskt separat hårddisk. En extern hårddisk kommer att fungera om anslutningen är tillräckligt snabb. En USB-anslutning är inte tillräckligt snabb.
 • En mycket bra videobandspelare med S-Video-utgång.
 • En video capture-kort eller enhet.
 • En S-Video-kabel, och ett par RCA-kablar.