Wku

Hur man ändrar en dators hårddisk hårddisk

Denna guide tar dig med på en steg för steg process för att ersätta en intern hårddisk i en dator skrivbord.

Steg

Hur man ändrar en dators hårddisk hårddisk. Om hårddisken fortfarande fungerar, se till att du gör återvinning disk eller bild med backup eller återvinning programvara.
Hur man ändrar en dators hårddisk hårddisk. Om hårddisken fortfarande fungerar, se till att du gör återvinning disk eller bild med backup eller återvinning programvara.
 1. 1
  Om hårddisken fortfarande fungerar, se till att du gör återvinning disk eller bild med backup eller återvinning programvara. Om du kör har redan misslyckats, förhoppningsvis du har dina viktiga filer sparade någonstans som backup.
 2. 2
  Skaffa en ny hårddisk. Kontrollera att du har rätt typ av hårddisk för datorn. Generellt sett, vill du ersätta din ursprungliga enhet med en liknande enhet för att göra processen enklare och enklare. Även hårddiskens kapacitet kan vara mycket högre på en nyare ersättare enhet, vill du vanligtvis att välja samma data / strömkontakt typ och samma fysiska formfaktor som den ursprungliga enheten. Men ibland kanske du inte vill behålla samma hårddisk typ, kan så noggrann planering bidra till att undvika problem senare.
 3. 3
  Hårddiskar kommer med antingen SATA (seriell ATA) eller IDE data / strömkontakter. SATA kommer vanligtvis i tre olika versioner (SATA, SATA och SATA III) måste du kolla vad ditt moderkort stödjer att se till att du har rätt ny hårddisk. Även hårddiskar kommer nu med olika fysiska storlekar. Hårddiskar kan antingen komma i en 2,5 tum eller 3,5 tums formfaktor nu. 2.5 tums enheter användes främst i bärbara datorer medan de 3,5 tums hårddiskar användes i stationära datorer. Men populariteten av 2,5 tums SSD (Solid State Drives) enheter har gjort 2,5 tums hårddiskar populära alternativen för stationära datorer nu också. Vissa datorväska tillverkare inklusive 2,5 tums hårddisk burar i några av deras nyare konstruktioner. Om du planerar att ersätta en 3,5 tums hårddisk med 2,5 enhet, se till att din datorlåda har stöd för det, eller du kan behöva köpa en adapter kit.
 4. 4
  Vidta försiktighetsåtgärder när vidröra elektroniska komponenter. Felaktig hantering av elektroniska komponenter kan orsaka skador på datordelar under hanteringen. För att undvika detta, måste du se till att du är jordad vid drift inuti datorn. En lösning är att använda ett anti-statiskt armband som du ska bära under utbytet. Se till att du avslutar bandet genom att ansluta det till ett uttag med jordad. Om du inte har något sedan ständigt röra baksidan av datorns hölje. Se till att ta kontakt på en yta som är metall. Den statiska elektriciteten kommer släppa in datorn fallet.
 5. 5
  Öppna datorns hölje. Öppna båda sidor av datorlåda genom att ta bort skruvarna på baksidan av tornet och skjuta panelerna off. Vissa datorlådor använder inte skruvar. Om ditt ärende är en skruvad mindre fallet, måste du hitta låset eller knappen som frigör dörrar eller paneler. Ta bort luckor eller paneler som behövs.
 6. 6
  Lokalisera den befintliga hårddisken. De flesta datorer kommer att ha hårddisken skruvas i en bur inuti datorn fallet. Identifiera data och anslutningsdon och koppla bort dem.
 7. 7
  Ta bort alla skruvar som håller fast enheten till antingen datorn fallet eller hårddisken buren. Troligtvis kommer frekvensomriktaren att hållas på plats med skruvarna på båda sidorna av hårddisken. Ta bort skruvarna. Använd din hårt för att stödja hårddisken om målet eller buren inte stöder enheten. När skruvarna tas bort, kan du dra ut hårddisken ur buren eller fallet.
 8. 8
  Gör detta steg endast om du har en IDE-hårddisk. Flytta byglarna på den nya hårddisken för att matcha inställningarna för originalet. Dina val kommer att vara master, slav eller Cable Select. SATA-diskar behöver inte ställa in byglarna. När du har tagit bort den ursprungliga hårddisken, titta på placeringen av byglarna på själva enheten. Om du inte kan se dem, kommer de flesta enheter har ett diagram på hårddisken etikett som visar placeringen av byglarna. Bygelinställningen kommer antingen ställa in enheten som Master, Slave eller Cable Select. Du ska matcha inställningarna för den nya hårddisken till det ursprungliga.
 9. 9
  Installera hårddisken genom att skjuta in enheten på plats. Detta kommer att vara i samma läge som den ursprungliga enheten. Skruva fast enheten i och anslut data-och strömkablarna.
 10. 10
  Om du byter den primära hårddisken, behöver du antingen installera programvaran eller använda återställningsskivor. Installation av ett operativsystem som Windows, Mac OS eller Linux kan behövas om du inte gör en återhämtning bild eller disk. Om du byter ut en sekundär enhet, kan du behöva ladda varje program som installerades på enheten eller kopiera data tillbaka filer från en back up källa.

Saker du behöver

 • En stjärnskruvmejsel
 • En hårddisk
 • En anti-statiskt armband (detta behövs inte, men om du har det, kan du använda det)
 • En cd för din PC