Wku

Hur man lägger till en extra hårddisk

Behöver du mer lagringsutrymme på din dator? Denna artikel kommer att visa dig några enkla steg som hjälper dig lägga till en ny hårddisk och mer lagringsutrymme till din dator.

Steg

Hur man lägger till en extra hårddisk. Kontrollera att du har plats för en extra hårddisk, är här ett sätt att göra detta.
Hur man lägger till en extra hårddisk. Kontrollera att du har plats för en extra hårddisk, är här ett sätt att göra detta.
 1. 1
  Kontrollera om du behöver IDE (parallell ATA) eller Serial ATA. Även äldre datorer stöder IDE (Parallell ATA), nya kan bara stödja Serial ATA. Om du är osäker, öppna datorn fallet och försöka avgöra vilken typ av de använda enheterna från vyn. Det är säkrare att använda samma typ som redan finns installerad, även om de uttag för annan typ verkar också vara närvarande.
  • IDE-enheter använder en bred, platt bandkabel och kan ha byglar som behöver ställas in.
  • SATA-enheter har en tunnare kabel och inga byglar att oroa sig för.
 2. 2
  Kontrollera att du har plats för en extra hårddisk, är här ett sätt att göra detta:
  1. Starta om datorn och gå in i BIOS-menyn.
  2. Gå till "Standard CMOS inställningarna eller IDE Config."
  3. I denna meny hittar du fyra inställningar märkt enligt följande: Primary Master:, AUTO / PRIMARY SLAVE:, sekundär master:, SECONDARY SLAVE:. Ändra alla fält för automatisk detektion.
  4. Starta om datorn
  5. På första eller andra skärmen, kommer du att se något liknande på skärmen ovanför och det kommer att säga att detektera (drive (prim / sek)): (namn på enheten om den finns). Om någon av dem säger inget, kom ihåg vilken enhet det är. Om alla har en enhet namn, är alla dina vikar fyllda och du kan inte lägga till en ny hårddisk utan att avlägsna en diskett eller hårddisk. Överväga att göra en extern USB-enhet.
 3. 3
  Få själva hårddisken. Gå till din lokala datorbutik eller köp online från eller annan återförsäljare. Se till att den typ (SATA eller IDE (PATA)) matcher. Om du planerar att byta ut din befintliga hårddisk (se varning på byta enheter), se till att få en med tillräckligt med utrymme för att kompensera för vad du förlorar.
 4. 4
  Stäng av datorn.
 5. 5
  Dra alla sladdar från baksidan av datorn och dra ut datorn ut från skrivbordet.
 6. 6
  Ta bort skruvarna som. Om du har en Dell, behöver du bara trycka ner spärren (er) på ryggen eller sidorna. Om du har problem, är det en god idé att konsultera din manual för hur ditt fall tas bort. Placera skruvarna på ett säkert ställe så att du inte förlorar dem. Ta bort sidopanelen och placera den ur vägen.
 7. 7
  Hitta det område där alla platta bandkablar (eller SATA-kablar, som är mindre och oftast röd) anslutas till moderkortet. (Bild 3) Hitta den kabel som motsvarar den fria enhet som upptäcktes i steg 1-6, antingen primär eller sekundär.
 8. 8
  Ställ in byglarna så att enheten vet om att fungera som en master eller slav. Byglarna är den uppsättning av stift på baksidan av hårddisken. De kommer att ha ett par av gummi eller plast block som täcker några pinnar. Hitta diagrammet eller instruktioner för den nya enheten på att sätta bygel för master / slave. Observera att om både master och slav finns på plats du använder (primär eller sekundär), anger att hårddisken att bemästra. (Bild 4) Observera att om du använder en SATA-enhet, inte byglarna inte behöver ändras, eftersom varje SATA-enheten använder sin egen kabel, och flera IDE-enheter kan dela en kabel.
 9. 9
  Hitta det tomma facket i din datorväska. Med skruvarna som följde med enheten eller datorn fallet, montera enheten. (Fig. 5)
 10. 10
  Anslut kabeln som du hittade i steg 6 till hårddisken. Om det inte kommer att gå in, se till att säkerheten bump är i linje med hålet. (Bild 6)
 11. 11
  Anslut en molex strömkabel, (en mindre kontakten med rött, gult och svart tråd.) (Fig. 7) En SATA-enhet kommer att ha en annan typ av nätkabel på nätenheten.
 12. 12
  Sätt tillbaka sidopanelen på datorn och lägg skruvarna igen.
 13. 13
  Anslut alla kablar tillbaka till datorns baksida, och anslut dem till sina kraftkällor om du unplugged dem.
 14. 14
  Starta upp datorn. Gå in i BIOS vid start (troligen genom att trycka på F10 eller DEL när datorn startar). Kontrollera BIOS auto upptäcka att säkerställa den andra enheten detekteras. På skärmen som visar att primär master / slave, sekundär master / slave, bör du se namnet på din nya hårddisk.

Tips

 • Försök att använda SATA-diskar istället för IDE, eftersom de är oftast snabbare och breda flatkabeln för IDE-enheter blockerar luftflödet.
 • SATA-hårddiskar fungerar ganska mycket samma. Läs instruktionerna i paketet för att installera dessa. Var försiktig dock. Endast SATA-aktiverade moderkort kommer att acceptera dessa enheter.
 • Om det finns en BIOS-problem anges, kontrollera att den ursprungliga hårddisken (HD) är inställd på "Master", eller om den ursprungliga HD är inställd på CS (Cable Select), se till att det är i slutet av IDE-kabeln ( se till att du har en kabel väljer bandkabel. De kommer att märkas på varje anslutning). Se också till att du inte sätter i kabeln upp och ner.
 • Försök att placera enheterna med vissa ytor i mellan varandra för att göra plats för luft att strömma och förbättra kylning.
 • Överväg att köpa (eller göra, se Bygga en extern hårddisk ) en extern hårddisk om du har stöd för USB på datorn. De ansluts direkt till USB-porten och arbeta som alla andra hårddisk, förutom att du måste vidta extra åtgärder om du vill starta från den.

Varningar

 • Denna guide är inte avsedd för Macintosh-datorer. Dessutom kan clamshell fall (som liten formfaktor Dells) fungerar annorlunda.
 • Gör inga andra ändringar i CMOS-inställningar. Varje inställning ändrar hur datorn fungerar och du kan oavsiktligt göra datorn obrukbar.
 • De flesta hårddiskar är känsliga för elektrostatisk urladdning (ESD). Jorda dig själv när du utför den här proceduren, (eller, helst, någon form av elektroniskt arbete.) Om det inte är möjligt bara inte försöker det efter gå barfota på en matta eller andra liknande förhållanden. Dessutom, för att minska risken, hantera din hårddisk så lite som möjligt, plocka upp den och lägga den i, inte leka med det.
 • Även om det är möjligt att ändra den hårddisk som innehåller rotfilsystemet (C-enheten), är det svårt. Använd inte dessa instruktioner för att byta ut ett system för enhet. Dataenheter, dock kan ersättas (om de inte är i roten enhetens hårddisk). Observera att du kan behöva lämna den gamla i tillfälligt överföra dina data till den nya. Om detta inte är möjligt (t.ex. alla spåren idag fyllda), kan du behöva få en USB till IDE (PATA) eller USB till SATA-adapter för att överföra dina filer.