Wku

Hur man gör en autorun CD

Autorun är en funktion i Microsoft Windows som känner av när en CD-skiva i CD-skivan och kör programmen på skivan automatiskt. Det är ett bekvämt sätt att skapa en installations-cd för allt från tv-spel till integrerat system programmering.

Steg

Hur man gör en autorun CD. Öppna Windows Anteckningar.
Hur man gör en autorun CD. Öppna Windows Anteckningar.
 1. 1
  Öppna Windows Anteckningar. Till att börja göra en autorun CD, klickar öppna startmenyn följt av en mapp som heter "Tillbehör". Öppna Windows Anteckningar, som kommer att placeras i mappen. Alternativt kan du också skriva "Anteckningar" i sökfältet eller köra barer på Start-menyn för att starta den direkt.
 2. 2
  Skapa en autorun. Inf-fil, som är en textfil som Windows automatiskt ser när en cd-rom placeras i ditt system. Skriv följande i Anteckningar:
  [Autorun]
  öppen = Filnamn.exe
  icon = Filename.ico
 3. 3
  Byt ut de båda "filnamn" med det verkliga namnet på programmets. Exe och. ICO som du försöker bränna till autorun cd. Efter avslutad att spara filen. Men istället för att spara den som en. Txt-fil, välj "Alla filer" från "Spara som" rullgardinsmenyn. Döp filen Autorun.inf och spara den på skrivbordet. Om programmet du försöker göra en autorun CD ut inte har en. Exe-fil, kan det ha en. MSI-filen i stället. Om så är fallet, byt ut den öppna = Filnamn.exe med öppen = Filename.msi.
 4. 4
  Bränn autorun cd. Starta CD-bränning och följ instruktionerna för att bränna den typ av skiva som du försöker göra. Nu när du har Autorun.inf sparas på skrivbordet, hitta den och lägga till den i din CD. Placera den i huvudkatalogen på CD-skivan själv, eftersom det är där Windows kommer att leta efter filen.
  • Kontrollera brännarprogrammet s alternativ noggrant. Vissa typer av CD-bränning programvara har en möjlighet att göra skivan autorun kapabel eller startbar automatiskt. Om du använder denna tutorial för att göra en installerbar kopia av ett operativsystem för datorer, måste du hitta alternativet för att göra din cd startbar, som bara gör det en autorun CD inte kommer att fullgöra den på egen hand.
 5. 5
  Placera CD-skivan i din skivfacket. Se till att testa din nygjorda Autorun CD innan du tar bort några av programmaterial. Cd-skivan startar automatiskt om de steg följdes korrekt och bränningen slutförts utan fel.

Tips

 • Om den färdiga Autorun cd-skivan inte startar automatiskt, gå till avsnittet Min dator och dubbelklicka på din enhet CD-ROM. Om skivan fortfarande inte startar, se över åtgärder för att säkerställa att de görs på rätt sätt. Det är troligt att det fanns ett fel antingen i skivan bränningen eller ett stavfel i. Inf-filen.
 • Om du fortfarande har problem, finns det program som skapar en Autorun.inf och skiva för dig. Men många av dessa är spyware eller malware program som försöker få dig att spendera mer pengar eller samla in information om dig. Om du väljer att använda en automatiserad Autorun CD Creator och brännare, forskning programmet du planerar att ladda ner ordentligt innan du väljer ett program.

Saker du behöver

 • Windows Anteckningar
 • Tomma CD
 • CD-brännare och CD-bränning program