Wku

Hur organisera böcker

Det är svårt att få något gjort om du inte kan hitta dina grejer och tvärtemot vad många tror, ​​behöver du inte vara en bibliotekarie att hålla dina böcker organiserad. Här är ett sätt att göra dina böcker lättare att hitta och undvika att ha dem falla från hyllan.

Steg

Hur organisera böcker. Dra böcker, tidningar, etc.
Hur organisera böcker. Dra böcker, tidningar, etc.
 1. 1
  Dra böcker, tidningar, etc., Från hyllan. Dela upp objekten i två högar: de som du vill behålla och de som du vill ge bort.
 2. 2
  Ta ut någon extra papper såsom bokmärken som kan vara i boken. de onödiga papper.
 3. 3
  Gör en hög med böcker som behöver rättas till. Senare kan du bestämma om det är värt ansträngningen att fixa boken eller om du hellre vill bara ersätta den med en bättre kopia.
 4. 4
  Om du har några böcker som du tror kan vara av värde, försök leta upp dem på bookscouter eller för att se om någon är villig att köpa dem.
 5. 5
  Box upp dina oönskade böcker. Ring din lokala begagnade bokhandlar och ta reda på om de köper böcker. De flesta kommer också att acceptera bok donationer, och du kan få ett kvitto för ett skatteavdrag, men inte donera papperskorgen eller illaluktande böcker, som sparsamhet butik då kommer att kasta bort! Du kan också ge bort dina böcker anonymt på ditt arbete eller skola. Book korsning är en gemenskap av människor som tycker om att ge bort sina böcker. Paperbacks ofta kan återvinnas (kolla med din lokala sopor bolag), men limmet i hardcovers gör dem unrecyclable, så gör det rätta och kasta papperskorgen böcker bort dig själv.
 6. 6
  Torka hyllorna ordentligt med ett allrengöringsmedel rengöringsspray eller möbelpolish. Du kanske inte får en andra chans att göra detta under en lång tid.
 7. 7
  Bestäm hur du ska organisera din samling. Det finns många sätt du kan välja att ordna dina böcker: efter storlek, efter färg, med antal sidor, med förbehåll, av dina favorit-titlar, efter utgivare, efter publiceringsdatum, efter datum du fått boken, av din favorit-genre och sedan efter författare, efter författare (skönlitteratur) eller Dewey Decimal System / Library of Congress Classification systemet (facklitteratur) eller genom att läsa nivå eller lexile.
 8. 8
  Gör etiketter för din bok med hjälp av en handhållen märkmaskin att lägga bokstäver eller Dewey nummer till ryggarna av böcker.
 9. 9
  Sätt böckerna tillbaka i bokhyllan i vilken ordning du valt tidigare, och njut av din ren, organiserad bokhylla!

Tips

 • Justera dessa riktlinjer för att återspegla din egen personlighet och quirks din samling. Det är din, så ordna det på ett sätt du gillar och kan använda bekvämt. Du är inte fast med det i alla fall, och du kan ordna din samling så ofta du vill.
 • Sätt större böcker, som läroböcker, kokböcker och böcker bild på en lägre hylla för att hålla dem från att störta in på någons huvud.
 • Om du är en aktuell student, kan organisera din samling spilla organisera dina skolböcker, så du kanske vill se till att din ordbok, synonymordbok och andra uppslagsverk är rätt av din dator när du arbetar med rapporter.
 • Om du vill ha en mer formell katalogsystem, LibraryThing kan användas för att organisera dina böcker på nätet och samtidigt hålla koll på människor som läser samma saker som du är. Vissa användare tycker att ordna med taggar, LibraryThing också Dewey Decimal siffror, Library of Congress Subject Headings och så vidare.
 • Om du organisera dina böcker efter typ, börja med den allmänna bok typ och sedan dela upp det i undergrupper. Till exempel kan kokböcker ordnas genom köket typ: Italienska, franska, thailändska, mexikanska, etc. kan Fiction organiseras strikt efter författare, eller så kan du sortera in genre, såsom sci-fi, romantik, mysterier, eller historisk fiktion. Delämnen kan vara så specifik som vegetarisk mexikansk matlagning eller brittiska romaner romantik. Barnböcker kan organiseras av ålder nivå.
 • Dewey och Library of Congress siffror finns vanligen på framsidan av böckerna med publiceringen informationen. Om en bok inte lista Dewey Decimal numret, gå till webbplatsen för ett stort offentligt bibliotek som använder Dewey Decimal System (t.ex. New York Public Library) och söka efter en bok av författare eller titel. Om det misslyckas, använd ett ämne sökning för att hitta liknande böcker och använda deras antal.
 • För hem bibliotek, är alphabetizing förmodligen det bästa alternativet.
 • Överväg att använda programvara för att organisera och spåra din boksamling. För Mac, kolla Läckra Bibliotek. Med Windows, ta en titt på MediaMan http://www.imediaman.com. Det finns också Freeware bok programvara som http://www.spacejock.com/BookDB_Version.html, och även hela biblioteket paket Automation. Sök på Google med sökfrasen "Free Software Library Automation."
 • Ett användbart verktyg skulle vara gratisprogrammet AZZ Cardfile. En av de gratis nedladdningar för detta program är det Dewey decimal-system. Ta en titt på programmet och nedladdningar: http://www.azzcardfile.com.
 • Du kan komma åt en hel del information om böcker bland bibliotek som håller dem från Worldcat. http://www.worldcat.org
 • Om du tror att du inte kommer att läsa några böcker, och du inte vill att de ska ge bort du bara kan helt enkelt sätta dem i en låda på säker plats.

Varningar

 • Detta kommer inte att vara en snabb lätt projekt. Du bör åtminstone ge dig själv 3 timmar-2 dygn, beroende på hur många böcker du har.
 • Placera inga klistermärken eller etiketter på samlarobjekt böcker, eftersom boken kan skadas när nästa ägare försöker ta bort det.

Saker du behöver

 • Böcker
 • Bokhyllor
 • Lådor (fråga på lokala bokhandlare)
 • En etikett-maker, eller tomma etiketter och en fin spets märkpenna
 • Möbler dimma (t.ex. pant)
 • Pappershanddukar
 • Bibliotek programvara (tillval)