Wku

Så förvarar serietidningar

Någonsin undrat hur du håller din Superman samling, Archie böcker, och andra serietidningar samlarobjekt i bra form för kommande generationer? Oavsett om du håller för affektionsvärde eller som en investering, är deras värde i båda avdelningarna påverkas av hur väl du lagra dem.

Steg

Så förvarar serietidningar. Inte bara skölja, eller du kommer fortfarande att ha smutsiga händer!
Så förvarar serietidningar. Inte bara skölja, eller du kommer fortfarande att ha smutsiga händer!
 1. 1
  Handtag komikerna ordentligt Tvätta händerna med tvål och vatten innan du hanterar serier. Inte bara skölja, eller du kommer fortfarande att ha smutsiga händer! Detta kommer att ta bort alla oljor från händerna, vilket kan orsaka fläckar på omslaget eller inre sidor. Helst bör du använda handskar vid hantering av serier. Hantera aldrig serier av häftade kanten, snarare, plocka upp dem på den öppna kanten, toppen eller botten. Ju färre ryggraden stressen märken, desto bättre.
 2. 2
  Placera varje komiska i en påse med en stödskiva. Använd förbrukningsmaterial skapats speciellt för arkivering.
  • Mylar ärmar anses premiären påse eller hylsa av val (se tips). Även om det kan vara bättre, det är förmodligen inte nödvändigt, om normal aktsamhet tas kontrollera räkenskaperna regelbundet och ändra påsar när eller om något gulnande märks.
  • Tillbaka styrelser är viktigt att ge stöd och kommer att förhindra ryggraden stress och hörn / kant slitage. Styrelser kan vara syrafritt vid tidpunkten för tillverkningen, men som kan förändras över tiden skapa gula fläckar på tavlan. 24 poäng solid blekt sulfat, på ena sidan belagd styrelser är för kortvarig förvaring (<5 år) och den komiska bör vila på den belagda / glansiga sidan. Den grova sidan skapar en solbränna bildöverföring från baksidan. För längre tids förvaring leta efter skivor som har en buffert hela.
  • För dagligt bruk, vanliga väskor och styrelser är billigare och fungerar bra. Såvida du inte använder Mylar med jungfruliga, alkali-buffrade Backer styrelser, dock bör du planera på att ändra väskor och styrelser var 7 år eller så.
 3. 3
  Få dina serietidningar för. Organisera ditt komiska samling och hitta syrafri låda att förvara dem i. En bra förvaringsbox är en gjord av syrafritt kartong. Du kan också köpa mindre arkivering förvaringslådor från arkiv och bevarande leverans butiker på nätet.
 4. 4
  Lagra dina komiska lådor i ett svalt (70 grader C eller lägre är perfekt), torr (50-60% relativ fuktighet) och mörk plats, där fukt och temperatur inte fluktuerar. Inredning är oftast de bästa ställen att lagra serier i ett typiskt hus. Förvara inte serier i en källare om du kan undvika det, som brast röret kan leda till översvämningar, vilket kommer att förstöra dina serier. Om du måste förvara serier i en källare, se till att rutorna är minst en fot från marken så att om någon översvämning inträffar, kan du minimera risken att vattnet kommer att nå serier. Fukt är en serietidning näst värsta fiende, intill elden. Dessutom, om du planerar att lagra dina böcker i en källare bör du överväga att spara dem i en plastbehållare, som om du har en översvämning, kommer vattnet läcker inte.. (Och det kan även flyta, men förhoppningsvis slipper du så mycket vatten.)
 5. 5
  Kolla upp dem regelbundet. Kontrollera för blödning av färgerna på korten, gulnar, och mögel. Om du märker någon lukt av mögel, ta bort böckerna från den förorenade platsen, ställa ut dem lufttorka, och kolla igen i tre dagar. Om du fortfarande luktar mögel runt böckerna, re-påse och kartong dem omedelbart. Slutligen, om mögel lukt dröjer, är det bäst att amputera - förstöra de infekterade böckerna, eller åtminstone ta bort dem från kontakt med resten av din rena samling. Mögel är ett levande ting och kommer att migrera rätt igenom ens Mylar att förstöra dina böcker (för att inte nämna deras värde - barest doft av mögel kommer att skicka en spekulant som kör).
 6. 6
  Försäkra din samling. Serietidningar omfattas inte av din husägare politik, även om en del av en samling - de kräver en separat försäkring ryttare. Om din samling är omfattande eller värdefull, prata med ditt försäkringsbolag agent för att få tillräcklig täckning i händelse av brand eller stöld.
 7. 7
  Överväg att ha bra kvalitet, äldre böcker professionellt betygsätts av en känd, respekterad företag (t.ex. CGC). Detta är det ultimata skyddet för dessa böcker eftersom de är inneslutna i ett arkiv akryl "väl" med alkaliska buffertar efter att bedömas av en expertpanel om deras tillstånd. De kan återförslutas och certifierad för en liten avgift om du behöver öppna boken av någon anledning (t.ex. för att visa för en potentiell köpare).

Tips

 • Kom bara ihåg - Serier är inte bara för insamling eller investeringar. Stor hantverksskicklighet kan hittas i både story och konstnärliga aspekter av serier - Behandla dem väl, förvara dem klokt, men kom ihåg att de görs först och främst att läsas och njöt!
 • Guld och Silver Age böcker är mycket mer mottagliga för gulning och eventuella skadliga egenskaper i lagring material, beroende på vilken typ av papper de är tryckta på (crummy tidningspapper). Nya böcker är tryckta på syrafritt papper, så om du inte utsätta dem för ljus, vatten eller eld på en regelbunden basis, går en liten bit av vård långt.
 • Se till att lådan du köper kommer att passa de serier du har (äldre varierar i storlek) och att rutan du köper passar ordentligt i lådan också. Guld och Silver Age böcker är bredare än nuvarande eller vanlig storlek serier, och kommer att behöva en speciell låda, kommer de passar inte i en standard.
 • Mylar repor och märken lätt. Om du hanterar din samling ofta, kan du hitta det Mylars ser grumlig. Detta kommer inte att påverka deras effektivitet i att skydda dina böcker, men om du beslutar att sälja en, överväga att sätta den i en ny hylsa.
 • De bästa kvalitet väskor och styrelser är inget substitut för korrekt hantering.

Varningar

 • Förvara inte serier i kassaskåp. Det finns tecken som tyder på att de brandskyddande kemikalier kan färdas genom Mylar och orsakar snabbare nedbrytning av serietidningar.

Saker du behöver

 • Serier
 • Mylar ärmar eller poly påsar
 • Syrafria rygg brädor med en alkalisk reserv.
 • Syrafria komiska lådor
 • Excel, ComicBase, eller en annan dator för att organisera din samling serietidningar.