Wku

Hur man blir en burlesk stjärna

Det finns ingen enkel väg till att bli en Burlesque Lovely, men om du ska börja någonstans, börja här! Vägen till stjärnstatus är vaga och förmodligen mycket stenig, men gardinerna uppgång och knickers hösten och världen kommer alltid att behöva Burlesque. Det kommer inte att bli lätt, det finns många vägar som leder till glitter och glam av Burlesque. Hur ansluter man en trupp? Vad behöver du? Var ska man börja?

Steg

Hur man blir en burlesk stjärna. Uppskatta konsten och ytterligare dina kunskaper om det.
Hur man blir en burlesk stjärna. Uppskatta konsten och ytterligare dina kunskaper om det.
 1. 1
  Uppskatta konsten och ytterligare dina kunskaper om det. Du kan inte bara omedelbart ta till scenen, ta kläderna, och anser dig en Burlesque Artiste eftersom du har en befjädrad fläkt. Det handlar om att använda varje liten prop, och kroppsdel, till din fördel. Är Burlesque för dig? Vad är det? Var kom den ifrån? Om du aldrig har hört talas om Lili St Cyr eller Gypsy Rose Lee då du inte har lärt sig tillräckligt! Historia av Burlesque är lika viktig som de tekniska.
  • Ta reda på allt du kan om historia, och hitta människor som inspirerar dig.
  • Skriv en lista över alla de saker en Burlesque Artiste har att göra, och jämföra dem med vad du vet att du kan uppnå. Fortfarande tror att du har vad som krävs?
  • Vackra damer som du kanske vill titta på är Burlesque konstnärer: Lili St Cyr, Gypsy Rose Lee, Sally Rand, (och senare) Dita von Teese, Catherine D'lish, The Sweet Soul Burlesque Troupe från Vancouver... fetisch och pinup modellen Bettie Page, film ikoner Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Betty Grable, Barbera Stanwyck, Rita Hayworth, och Mae West för stil och glamour inspiration.
 2. 2
  Skaffa dig att dansa klasser om du behöver dem. Lär dig att använda en stolpe och en barre, komma i form och i form, och få dig själv hur du kommer att vara på scenen. Det spelar ingen roll om du är en liten knubbig eller om du är stick tunn. Burlesque brukade vara för kurviga honung men det är nu för alla. Få klasser på dans, drama, och scen arbete, och koreografi om du kan. Titta dansshower och filmer, komma till rätta med hur man arbetar dessa lemmar.
  • Om du inte kan hitta några trupper eller visar nära dig för att gå med, kan du starta i pole / strippklubbar om de skulle ta en classier handling. Kom ihåg att hands-on publiken är en no-no! Burlesk, är, naturligtvis, strippning (vanligen ner till piroger och en G-stränga) men retas delen är den viktigaste biten! Kom ihåg dockor, började Dita Von Teese i en strippklubb!
  • Om det inte finns någon chans där, då lokala barer och klubbar behöver shower och föreställningar av underhållande värde för att dra in kunder på natten. En flott bit av Burlesque är stor här också, men det hjälper om du kan sjunga lite kabaré!
  • Om du har problem med att hitta en trupp, börja inte där. Mer om trupper senare! Om du går med en trupp, du behöver antagligen inte resten av denna guide! Lyssna på dessa vackra damer och fråga dig själv om det är det liv du vill. Om inte, sök efter en annan trupp, eller gå den solo.
 3. 3
  Få looken.
  • I varje Burlesque Beauty garderob (! Utöver sin egen signatur rekvisita och kostymer, förstås) bör vara: en ren negligé, ett par tofflor eller klackar som har fjädrar eller ludd på dem någonstans, ett par klackar eller högklackade skor i satin, patent, eller täckt av strass eller glitter, lårhöga strumpor i nakna och svarta, suspender bälten i de tre grundfärgerna (röd, svart och vit) - eller bättre - en korsett eller waspie med suspender snaps! Du behöver också, naturligtvis, matchande underkläder, och framför allt: piroger! Piroger och tofsar bröstvårta är ett måste om du tänker på att ta bort så mycket! Du bör också ha en fjäder fläkt infoga någonstans. Andra måsten är djärva läppstift färger, svart flytande eyeliner och nagellack för att matcha dina läppstift förstås!
  • För hår och make-up: prova körsbär röda läppar och svart katt-knäppt eyeliner. Titta på vintage frisyrer för inspiration i epoker 20 s, 30 s, 40 och 50-talet. Barrel-böjda hår är lätt, bäst med nylonnät rullar och nålar! Du kan också använda hot-rullarna, de är stora och snabbt innan en show! Investera i massor av hårspray. Var djärv med färg. Om du bär en blå korsett, bära blå nagellack och blått läppstift, men linjen kanten på dina läppar i svart och blanda ihop dem för skymning till midnatt look. Om du bär lila, bära lila läppstift, röka lila ögon, och matchande polish. Åh, och Glöm inte dina tånaglar behöver kärlek för!
  • Kläder: Var en vintage vixen. Curvy wiggle klänningar, kappor cocktail, och alla former för retro kläder påminner om en mer glamorös tid då damerna alltid bar ett par strumpor. Inget bättre än att skapa en illusion av att det i medvetandet hos vanliga män, va? Piller låda hattar är briljant-eller hatt med en slöja faktiskt. Mini höga hattar är vackra tillbehör och så är stora hår blommor och fascinators.
 4. 4
  Öva och odla en show. Om du inte gå med i en trupp, är det viktigt att du tränar grunderna. Med korsetter av med ena handen, dansa på ditt tips tårna som om du bär höga klackar, förlänga armar och ben graciöst, och så vidare kommer inte naturligt för vissa människor. Beroende på vilken typ av akt som du vill göra, måste du lära dig olika saker, men som en tumregel du behöver för att kunna ta av dig kläderna och ser bra ut gör det! Tanken är att du inte ser ut som du koncentrera. När du klär och avklädd, alltid försöka göra det en hand, och även som om någon tittar på dig så du måste hålla alla dina intima delar täckt! Kan du ändra din bh utan att ta av dig blusen?
  • Det finns ton av rekvisita bara väntar på att köpas eller göras, och inspiration runt omkring dig! Du kanske redan har inspirerats!
  • Signatur rutiner: Du måste vara djärv! Drömma upp något! Så din show är budgeten... ekonomi versioner är ofta bäst eftersom de har tänkt på! Bläddra igenom tjusiga kataloger kostym för några bra idéer, och traipse genom välgörenhet butiker för att se om du är inspirerad av ett smycke, eller en viss livstycke eller kjol. Var inte en copycat darling! Originalitet är nyckeln. Den Martini Glass (alla krediter till den underbara Ms Von Teese) har gjorts, och så har diaphonus bubblor! Vad gillar du i ditt hus? Vad gillar du i din stad? Du kan basera en rutin kring någonting!
  • Förförisk knep: På scen-lär dig att skjuta dig från en stolpe och skjut ner den v-legged. Lär dig att ta alla dina kläder (förutom dessa piroger och trosor förstås!) Med endast en fläkt i varje hand som täckning och inte visar piroger eller trosor! Lär dig att sitta på en stol provokativt. Stolar är bra, billiga rekvisita, och alla älskar en stol rutin! Lär dig att låsa ögonen med din publik. De kommer inte veta vad som slog dem. Att retas medan sittande, sträcka ut benen och gnugga dem runt som om känslan sömmen upp ryggen, eller smekande strumporna. Du kan också disrobe med ryggen vände sig till din målgrupp. Speciellt lyfter som korsett eller bh... kommer de inte omedelbart veta om dina piroger!
 5. 5
  Du kanske vill kasta bort alla dina grå eller förvara det undan för en regnig dag. Det kan komma som en chock, men du kan finna det svårt att gå runt i jeans och en tee-shirt. Varför? För det är inte glamoröst. Är Audrey Hepburn känd för att bära jeans? Nej! Visste Marilyn Monroes träningsbyxor blåsa upp med luft? Dessa är två vackra damer som var kända för klass, stil, sex appeal, och ändå var de inte Burlesque honung - men de var fortfarande ikoner. Du arbetar, lär och lever de fluffiga kil tofflor och chiffong nattlinnen, men Burlesque är nästan allt vi gör. Om du bär en kula bh på scenen, bära en av scenen, och om du bär matchande underbyggnad på scenen, bära dem utanför scenen. Du kommer förmodligen att må bättre om dig själv också! Vara en glamour flicka varje minut, varje dag om du vill vara en riktig Burlesque 'stjärna'. Det är en livsstil, och det behöver inte vara dyrt heller!
  • Lär dig att, till tånglake, att skratta, att justera dina strumpor när du vet att folk tittar, men låtsas vara att försöka göra det diskret, vara glamour och klass personifierad. Applicera läppstift offentligt i ett pulver kompakt, gör vicka när du går, göra bära klackar, agerar som en 50 filmstjärna och du kommer att känna sig som en!
 6. 6
  Marknadsföra dig själv. Saker är smidig, och du är en glamour pott, okej, men du vill vara en stjärna, eller hur? Du vill ha glitter, de verkliga kristaller istället för strass, och bokas världen över för kändis parter. Du gör väl i baren / gemensamma som du arbetar, men du är inte tjäna sedelbuntar. Så, naturligtvis, måste du bygga ett varumärke för dig själv. Du måste skapa en efterfrågan, och sedan fullfölja det. Dela ut personliga flygblad och börjar få bokningar för parterna. Det kan tyckas förslappad, men det är en konst att vara subtil och du har förmodligen lärt sig det redan om du har kommit så här långt utan att släpas av ned "sleazy" bana. Folk bokar ni, och folk berätta för folk. Bygg en hemsida med din information, vara tillgängliga! Gå med en byrå om du tror att det kommer att hjälpa. Ha hunger efter det, och det kommer att komma. Organisera din egen show på en trevlig mötesplats eller hall, och göra biljetterna rimligt men för att täcka kostnaderna, du kan upp priset senare när det finns mer efterfrågan. En ny typ av show kommer att ha gott om stöd och du kan annonsera det i den lokala tidningen, på radion, och på lokala nyheter tv om du kan. Flygblad, affischer, någonting så länge bilden den förmedlar är något som kommer att visa människor en elegant och ändå mycket listig och sexig typ av prestanda. Framför allt är original och vara annorlunda, men inte alltför konstiga eller kult eller människor kommer att vara rädda för att se din show!
 7. 7
  Ta upp ett hack. Du som bokat, sålde slut, och nästa sak du vet är att du är en lokal kändis. Dags att börja planera spelningar i andra städer och platser, nej? Ta det extrema. Skapa en trupp om du inte har anslutit någon. Lokala dansare kan prova, kanske lokala strippor letar efter något att vara mer uptown. Skapa en intressant satsning mellan dig själv och ditt samhälle, men låt inte någon honung upstage dig, nej nej, du måste vara den mest extravaganta av dem alla. Plain Jane fick aldrig någon uppmärksamhet trots allt!

Tips

 • Gör dig redo för hårt arbete! Det finns ingen enkel väg längs denna väg. Banan för Burlesque kan vara roligt och kan vara glamorösa, men det finns också en mörkare sida, vilket är svårt. Trupper går ofta en lång tid utan att se sina familjer, och livet är tufft. Se till att du är villig att åta sig detta.
 • Halva din garderob borde vara underkläder! Det behöver inte vara dyrt, kan du få billigare objekt och sedan anpassa dem med spets och volanger från ett sybehör. Alternativt kan du pruta jakt på internet eller i välgörenhet eller second hand ökade butiker för korsetter och bälten strumpeband, och några vackra vintage stass! Trosor är bäst fulla och frilled. Desto bättre att piska dem och visa upp att Flash g-string under! Du kan få fantastiska trosor med korsetter upp sidorna, kan du SNÖRA UPP dem långsamt och bara låta dem falla bort! Magi!

Varningar

 • Händerna på publiken: Nej nej! Vi kan inte ha publiken copping en känsla, det är inte vad det handlar om. Burlesque är en del av voyeurism. Förvaras utom räckhåll och se till att du behåller alla dina rekvisita och kläder utom räckhåll för! Att ha en härlig assistent för att samla in dem är ett bra sätt att se till att ingenting blir klämd.
 • Förlora kläder av en slump: Det händer. Bara göra som det var tänkt! En behå kan ta en rågskal av om den inte sitter fast på rätt sätt. Håll det på plats, täcka dig med en prop eller handen för resten av rutinen, eller förlora allt tillsammans! En annan bra idé är att flasha pastie-klädda bröstet, och sedan ta bort dem och hålla bh på! Det brukar förstöra din dans om du tar bort det i slutet, bara för att täcka dig själv med din arm!
 • Likaså är detta en värld där kvinnor måste vara försiktiga regelbundet. Om du tar kläderna, dansar provokativt, och visar upp underkläder, vara försiktig med fyllon som inte riktigt få det (särskilt i en bar scen).
 • Burlesque kommer fortfarande med missuppfattningen att vara strippa. Använd ett artistnamn, och hålla fast vid det i alla intervjuer, särskilt om du behöver ett jobb på sidan för att betala för vintagekläder.
 • Stuck kläder: Velcro = legend. Blixtlås är bra, men de fastnar ibland så har en härlig medhjälpare till hands för att sexily hjälp, eller be en medlem av publiken om hjälp.
 • För skälet anges ovan, undvika alkohol när du är på jobbet. Det kan även fläcka ditt namn om du är fångad dricka en öl timmar innan en show, och du röra något upp (även om det är helt oberoende).
 • Det tar en hel del tid för forskning, shopping, motion och resor för att vara en burlesk drottning. Se till att du inte kompromissa om personlig tid med familj och vän tid. Gör varje dyrbar sekund räknas.
 • Du måste kunna gå i klackar du köper, och dansa i dem också. Skorna bör endast komma om det är en del av din akt!

Saker du behöver

 • För en första retsticka, behöver du: En prop (vara det jätte struts fläktar eller bara en handduk eller ett bord eller en fullfjädrad gigantisk rovfågel att susa in på!), Underkläder bestående av korsett / höfthållare, strumpor, behå, trosor, och piroger, och några glamorösa över kläder!, ett bra par klackar och en musikalisk uppbackning spår. Lite fantasi och praktik går långt för honies!