Wku

Hur man lär sig pole dance


Pole dancing klasser poppar upp på gym runt om i Europa, Australien och Storbritannien, eftersom det är en rolig, fysiskt krävande form av motion som kan få dig att känna frisk och sexig på samma gång. Oavsett om du bär 6-tums eller din frumpiest T-shirt, så länge du har tillgång till en stolpe, kan du njuta av hälsofördelarna med pole dancing, börja med den grundläggande omlott flytta beskrivs nedan.


Steg

Hur man lär sig pole dance. Använd bekväma kläder som exponerar dina armar och ben.
Hur man lär sig pole dance. Använd bekväma kläder som exponerar dina armar och ben.
 1. 1
  Uppdatera din pol. Fler och fler gym erbjuder klasser pole dancing som ett kreativt sätt att komma i form. Ring ditt att se om de erbjuder en (och, om de inte gör det, be dem). Du kan också ta reda på om fitness center kedjor som är kända för att erbjuda klasser pole dancing är i ditt område. Många oberoende lärare erbjuder klasser pole dancing i lokala gym och hallar också, så det är värt att kontrollera att se om någon erbjuder lektioner nära dig. Om du inte kan hitta någon att lära dig denna utmanande aktivitet, då kan du även köpa en stolpe för att installera hemma (se tips).
 2. 2
  Använd bekväma kläder som exponerar dina armar och ben. Sexiness är valfritt. Baring huden gör att du kan få ett mycket bättre grepp om stången med dina armar och ben så att du kan utföra dessa rörelser på ett säkert sätt. För ännu bättre fot grepp, prova att gå barfota. Eller ens (om du är hemma) får på stolpen naken, så du har inget att sakta ner dig.
 3. 3
  Ta tag i stången. Börja på baksidan av stolpen, med din insida fot nära basen. Använd din starka hand (detta kommer att vara din högra hand, om du är högerhänt, eller vänster, om du är vänsterhänt) för att greppa stången vid ungefär huvudhöjd. Låt din arm för att räta ut, så din vikt hänger bort från polen.
 4. 4
  Steg runt. Hålla din utanför benet rakt, sväng ut åt sidan och steg hela vägen runt stången, vrida på insidan foten på samma gång. Låt ditt knä att böja något när du slår.
 5. 5
  Krok med benet. Placera din utanför ner foten precis bakom den andra foten. Överför din vikt till den bakre foten och koppla din insidan av benet runt framsidan av stolpen, att få ett bra grepp bakom knäet.
 6. 6
  Arch din kropp. Till sist, Arch din kropp bakåt, sänka din hand för att möjliggöra en djupare båge. Det är där flexibilitet kommer in Arch ryggen bara så långt som du känner dig bekväm och se till att du har ett bra grepp med benet och handen.
 7. 7
  Räta upp och svinga benet ner från stolpen, redo att kliva in i nästa drag.

Tips

 • Om du inte är super bekväma (och stabil nog) börja barfota istället för att börja med strippan orany annan typ av klackar.
 • Värm alltid upp och kyla ner ordentligt när du är pole dancing.
 • Med tillkomsten av löstagbara stolpar som du kan installera (och diskret bort) i avskildhet i ditt hem, din debut som en pole dansare kan vara så ensam som du vill ha det. Men för att förhindra att din debut från att förvandlas till en katastrof, se till att din pole säkert monteras enligt tillverkarens anvisningar. Ge dig själv gott om utrymme och se till att ingenting är i vägen din rörelse.
 • Kontrollera med en läkare att du är frisk och frisk nog att starta denna fysiskt krävande arbete.

Varningar

 • Aldrig Pole Dance bär oljor eller krämer som dessa gör polen hala och farliga. Du kan behöva torka ner stången innan du börjar att ta bort fett och ger dig maximalt grepp.
 • Om du dansar i en klubb, använd Lysol våtservetter innan den inställda. Du vet aldrig var de andra dansarna har varit.
 • Försök inte pole dancing med "leksak" stolpar som är för att posera endast. De är inte byggda för att faktiskt hålla din vikt och varje försök att dansa på dem kan leda till svåra skador.