Wku

Hur magdans

Med artister som Shakira sprida evangeliet av magdans, har det blivit en internationell sensation. Och varför inte? Magdans är bra motion, och det är en konst som alla kan träna och, med tid och tålamod, perfekt. Plus, det ser bra ut när det görs rätt. Du kan få lektioner, naturligtvis, eller så kan du börja lära dig hur man magdans idag.

Steg

Hur magdans. Börja med några stretchövningar för att lossa dina muskler.
Hur magdans. Börja med några stretchövningar för att lossa dina muskler.
 1. 1
  Börja med några stretchövningar för att lossa dina muskler.
 2. 2
  Börja i ett läge så att överkroppen är rak. Inte svanka eller föraning. Tuck i din rumpa så att den passar även med ryggen. Böj knäna något och aldrig, någonsin, låsa dem.
 3. 3
  Använd magmusklerna för att "dra" eller leda din höft rörelse, nedre delen av ryggen bör inte ha en stor båge. Vissa skolor insistera på magen drar från början, för att träna magen. (Därav namnet, magdans) Om du föredrar detta sätt rörelserna visar initialt mindre, men utvecklar starkare rörelser. De höftrörelser först, är något ytligt, och kommer aldrig att lura ett proffs, tills den är fulländad med magen drar. Dessutom kan felaktig arbetsställning orsaka problem i nedre delen av ryggen.
 4. 4
  "Separat" överkroppen från nedre delen av kroppen. Rörelserna är mycket olika: Revbenen uppåt (speciellt armarna) fokuserar på "flowy ', slappa graciösa rörelser. (Ofta kallas gudinnan eller himmelska rörelser) Magen nedåt, på fötterna har fler starka, djärva, snabba och precisa rörelser. (Jordnära rörelser).
 5. 5
  Flytta sida till sida (vilket fungerar bra om du är hippy och liten överkropp) och fram och tillbaka (som ser bra ut om du är busty med små höfter-eftersom sidorörelser visa mindre rörelse).
 6. 6
  Dela upp din torso (mentalt) lodrätt ner i mitten. Försök att flytta en sida i din höft upp och ner, fram och tillbaka etc. Tricket är att hålla allt annat dött stilla medan den ena sidan av dina höfter arbete.
 7. 7
  Prova "dra" små cirklar i luften med din ena sida. När du får kläm på det, prova 8 s, bågar, virvlar etc. Glöm inte din andra sida. En sida kommer alltid att vara lättare, eller starkare, beroende på om du är höger-och vänsterhänta.
 8. 8
  Alternate genom att pröva olika kombinationer, som vänster höft cirkel, höger höft cirkel, två rätter, två vänstern etc, alltid med din mage att dra höfterna i olika riktningar.
 9. 9
  Öva din mage skvalpar (som orsakar de bakåt / framåt rörelser). Det finns tre huvudsakliga muskler som används: (1) en halvmåneformade muskeln strax ovanför blygd området, (2) Området mellan den 1: a muskler och nedanför naveln, (3) strax ovanför naveln till dina revben (det som gör ont när du skrattar för hårt).
 10. 10
  Försök att isolera eller knyta var och en för sig. Först 1, sedan 2, 3. Detta en gång behärskar är grunden för magen rippel. När den enskilde clench1, clench2 är clench3 behärskar, prova release1, release2, release3, precis efter varandra följande knyter.
 11. 11
  Lägg lite musik, (god, stark, repetitiv bas) och försök att matcha den typ av rörelser (jordig eller himmelska) till tempot. Försök att använda lite musik från Mellanöstern ursprung och få en förståelse för de rytmer. Det finns många bitar av arabisk musik som är komponerad speciellt för magdans och innehåller musikaliska "köer" som hjälper dig att förstå när man gör skarpa, jordnära rörelser och när man gör flödande, graciösa rörelser. Att kunna dansa till mitt östlig musik hjälper dig att få uppskattning för magdans.

Tips

 • Använd vristsmycken och armband för att lägga jinglar som förringar nybörjare rörelser.
 • Blotta ditt mitten så att du kan se rörelserna.
 • Ditt huvud måste förbli nivå medan du flyttar.
 • Flytta med platta fötter, och hålla fötterna höft bredd isär för balans.
 • Börja med bara fötter eller sneakers. Inga klackar.
 • Försök snabb höft "flicks", som om du banka en fluga bort med höfterna.
 • Var inte själv medveten. Ha lite förtroende och massor av skoj. Känner sig sexig!
 • Armrörelser ser bättre ut när fingrarna sträcks behagfullt. Swirly rörelser ser särskilt bra.
 • Försök att få en höft halsduk med jinglar eller mynt. Den extra ljud hjälper verkligen den övergripande känslan. Vissa tillbehör, liksom kedjan bälten, kommer med små klockor. Dessa kommer att göra om mynt höft scarfs är inte tillgängliga.
 • Anmäl dig till en lokal klass. Var medveten om att det finns olika stilar av magdans, från traditionell egyptisk vare modern Tribal. Din instruktör kan berätta vad han / hon undervisar.
 • Om det finns ingen tillgänglig, köpa dig en helfigursspegel att öva med, en fransad sjal för runt höfterna, och några mage videos dans. Rekommenderas: "Veena och Neena s Sensual Art of Bellydance"-serien, "Dolphina Gudinna Workout Video", eller Amiras "Bellydance 101" DVD.
 • Använd musik som du är bekant med, att börja, speciellt något du redan dansa till (gillar kanske Shakira). I själva verket, om du verkligen är intresserad av Shakira stil, bara titta på en av Shakiras video och försöker följa med. Även om hon dansar snabbt, bara ta varje steg sakta så att du kan lära dig. Prova att använda YouTube så att du kan stoppa och starta videon behov.
 • Det ser bra ut i hipsters!

Varningar

 • Trampa inte på hälen.
 • Alltid värma upp innan magdans och svalna efteråt.
 • Ta det lugnt inte flytta höfterna för fort.
 • Lås inte knäna.
 • Danslärare varierar i sina undervisningsmetoder och vad de lär, om möjligt titta runt innan du bestämmer vem som ska gå till för lektioner
 • De kommer ususally marknadsföra sina klasser i sådana affärer om de stöder detta. Det kan vara jobbigt om allt du vill göra är att lära sig dansen, och gå vidare eftersom de läror inte fysiskt förbättra utseendet på dansen eller hjälp med tekniker osv
 • Var alltid noga med att inte anstränga dig