Wku

Hur man skapar en dokusåpa

En grundläggande guide för att skapa, utveckla och producera en verklighet-baserade tv-show.

Steg

Hur man skapar en dokusåpa. Skapa en grundidé för en show, och vara säker på att det har ursprungliga inslag.
Hur man skapar en dokusåpa. Skapa en grundidé för en show, och vara säker på att det har ursprungliga inslag.

Skapa din egen dokusåpa

 1. 1
  Skapa en grundidé för en show, och vara säker på att det har ursprungliga inslag. Även om det kan likna andra format redan, måste du ha element och metoder som området tydligt originalet så att innehållet skapas är något unikt och spännande att titta på.
 2. 2
  Vet vilken sub-genre av verkligheten programmera din idé faller in. Det finns många genrer för dokusåpor, inklusive: Konkurrens / eliminering, Docu-Style-serien, Lifestyle Series, relation serien, och otaliga andra.
 3. 3
  Var specifik i din idé, och prova flera metoder. Många tillverkare kommer att skapa ursprungliga koncept med sitt team, men oftast producenterna spana aggressivt för nya koncept och verklighetsideer show från författare och skapare koncept. Så var inte rädd för att jobba på flera visar koncept på gång. Det tar en hel del projekt, men tar bara en för att ansluta med rätt producent.
 4. 4
  Välj begrepp och ämnen som är mycket säljbara-titlar är mycket viktiga, bör de rullar av tungan lätt, provocera konversationer, och helt enkelt berätta exakt vad du kommer att titta på. "Blind Date", "Temptation Island", "The Bachelor", "Vem vill gifta sig med en miljonär" är alla goda exempel. Ordlekar är alltid ett bra sätt att fånga uppmärksamhet och skapa nyfikenhet. "Meet the Parents" "Eliminera" "Joe Millionaire" "The Real World" "Jorden runt på åttio Datum" är alla specifika för vad deras show handlar om, men använda kända fraser för att skapa nya titlar som väcker nyfikenhet.
 5. 5
  Tänk på filmer-"story" är en kritisk faktor för att definiera när man utvecklar en verklighet-baserat projekt. När du tittar på filmer, titta på det centrala begreppet och delar historien om filmen, och en dokusåpa bara kan vara stirrar dig rakt i ansiktet. "Cannonball Run", "Meet the Parents", "Jorden runt på åttio Datum" är alla konkreta exempel på filmens koncept som har översatt till verklighet-baserade program för TV.
 6. 6
  Utveckla och skriv ditt koncept-En behandling för en dokusåpa kan vara allt från 1 till 3 sidor, ibland mer. Nyckeln är effektivare i att beskriva de faktorer och åtgärder berörs, men även att skapa tillräckligt detaljerat för att vara original. Forskning källor inom industrin om att skapa begrepp dokusåpa till planen.
 7. 7
  Skydda din idé dokusåpa genom att registrera det med författarens guild of Europe (östkusten) eller (västkusten) för tredje part proof-of-skapande.
 8. 8
  Forskning de olika produktionsbolag som producerar verkligheten-baserade tv-program och hitta en trolig match för den typ av projekt du har skapat.
 9. 9
  Göra kalla samtal till utveckling chefer på varje företag att veta om de kommer att acceptera din pitch.
 10. 10
  Överväg en online- industrin databas till pitch dina projekt för pitching din nya idé dokusåpa för översyn och inköp av ledande produktionsbolag scouting nya projekt, bland annat CBS, Fox TV studior, abc, ITV, BBC och andra. Den TV Writers Vault erbjuder också elektronisk proof-of-översyn för din post och skydd.
 11. 11
  Om de erbjuds ett alternativ Deal genom ett produktionsbolag, kommer du att kunna förhandla fram ett producerande kredit-och finansiella deltagande. Använd alltid en erfaren underhållning advokat för att få hjälp i förhandlingarna någon affär.
 12. 12
  Om produktionsbolaget engagerar dig för produktion och distribution av din show koncept, kommer du vara engagerad med någon form av producent kredit och avgifter per episod.
 13. 13
  Produktionsbolaget kommer att ansvara för att leverera showen till nät för vädring. Om du har erfarenhet av utveckling eller produktion för TV, så du kan förhandla om en mer direkt inblandning i showen när den når nät och produktion.

Tips

 • Alltid fråga dig själv om ditt koncept kan realistiskt genomföras. Om det inte kan göras, kommer det inte köpas. Exempel: Du har skapat en show som heter "Celebrity Choir" som ställer två körer består helt av kändisar mot varandra varje vecka. Cool? Visst. Logistiskt genomförbart? Förmodligen alltför svårt att få dussintals celebrties i samma rum för veckor i taget.