Wku

Hur att bli skådespelare

Älskar du agerar? Tror du att du har det som krävs för att göra det stora? Följ råden i den här handboken för att förverkliga din dröm om att bli skådespelare. Någon kommer att bli nästa stora stjärna - varför skulle inte den personen vara du?

Steg

Hur att bli skådespelare. Studera agera vid ett universitet.
Hur att bli skådespelare. Studera agera vid ett universitet.

Lär dig konsten att agera

 1. 1
  Studera agera vid ett universitet. Du kommer att göra produktioner och shower framför en ansenlig skara, vilket är bra för att finslipa ditt hantverk, bygga ditt CV, få exponering och bygga nätverk. Dessutom kommer dina agerar lärare uppmuntrar dig att skjuta dig själv för att utvecklas som skådespelare genom att peka ut dina styrkor och möjligheter till förbättring.
 2. 2
  Delta i ett sommarläger eller agerar verkstad. Några av dessa kan vara intensiv nog att du lär dig månader värt material i en period av 2 till 3 veckor.
 3. 3
  Hyra en tillförordnad coach att reda ut Kinks i din teknik. Din coach kan ge dig den personliga uppmärksamhet du behöver för att hantera dina svaga punkter samt polera det du gör bra. Leta efter en tränare med mycket erfarenhet av branschen och anslutningar.
 4. 4
  Provspela för gemenskap teater. Denna process kan vara ett steg över college teater om teater är i en stad känd för sin tillförordnade community. Att vinna en roll i en teater produktion kommer att sätta dig i kontakt med andra som polering sina båtar precis som du. Du kommer också få en bättre uppfattning om var du står i förhållande till konkurrenterna.
 5. 5
  Identifiera dina styrkor. Många "agerar återupptas" kräver att du vet vilken kompetens du har, t.ex. accent, speciella förmågor eller imitationer. Expandera dessa talanger så mycket du kan så att du tilltalar ett brett spektrum av gjutning samtal. Till exempel, kan vara kompetent att sjunga, dansa och göra en brittisk accent öppna dörrarna för en Broadway pjäs "set" i London.

Gör dig redo för auditions

 1. 1
  Lär dig en rad monologer och öva läsning med betoning. Dessa korta segment används ofta för att kasta dig i pjäser, filmer och shower. De tillåter dig att visa upp dina talanger på en kort tid.
 2. 2
  Montera ditt CV. Lägg alla produktioner som du har gjort på läger, workshops, universitet och samhället teater.
  • Lista några speciella förmågor som du har (dans, sång, etc.) och skriv dem på ditt CV.
  • Bestäm din typ. Tror du gör bäst i ledande roller eller i karaktärsroller? Är du den nästa ledande damen eller den perfekta läskiga skurk? Specialiserat i början kommer att hjälpa dig att rikta de bästa auditions för dina förmågor.
 3. 3
  Få en fantastisk headshot. Det första som en regissör eller producent kommer att se om du är den headshot som medföljer ditt CV. Investera tid och pengar för att få det att se enastående.
 4. 4
  Utvärdera om du behöver en agent och / eller en chef. Dessa människor kan ge dig ovärderliga kontakter till buds. De får också en sänkning av din avgift för något arbete som de hittar dig, så förbereda därefter.
 5. 5
  Visa upp förberedda. Du kan inte styra vad regissören vem gjutning av projektet kommer att tänka på dig, men du kan kontrollera hur väl du presenterar dig själv. Visa upp i tid, vet din audition material, ta några material som du behöver (inklusive en penna) och ser ditt bästa.
 6. 6
  Audition ofta. Ta auditions är ett bra sätt att synas på stan. När folk börjar känna igen dig, kommer de att vara mer benägna att tänka dig för roller.

Bygg ditt personliga varumärke

 1. 1
  Tänk på dig själv som en entreprenör. Du är en artist, men du är också i affärer för dig själv. Du är marknadsföring ditt ansikte, din röst, din kropp och dina skådespelartalanger. Var medveten om att de människor du provspela för att se dig som en produkt, och de kommer att titta på dig som ett sätt att tjäna pengar. Låt inte detta pressa dig, låt det ge dig. Avslag handlar inte om dig personligen. Det handlar om att du inte matchar deras uppfattning om den produkt som de vill.
 2. 2
  Gå med i en fackförening. Ta reda på hur du kan kvalificera sig för medlemskap i Screen Actors Guild eller Actors 'Equity. Delta kan vara ett bra sätt att nätverka med andra människor i branschen.
 3. 3
  Få web exponering. Sätt ditt headshot online samt ditt CV. Sätt videor av dina framträdanden på YouTube. Inrätta en Facebook-sida och ett Twitter-konto. Det är ett långskott, men man vet aldrig vem slumpmässigt kan snubbla på din info och bestämmer sig för att anställa dig. Plus, kan du bygga upp en trogen fanskara genom sociala medier.
 4. 4
  Network utförligt. Vara tillgänglig och bygga upp ditt rykte som en professionell med vilka andra gillar att jobba. Människorna i ditt nätverk kan ansluta dig till lediga jobb och kan ge dig värdefulla insikter om ditt arbete och om verksamheten.
 5. 5
  Håll koll på branschen. Kolla in branschens tidningar och webbplatser som Variety.com, Backstage.com, Showbusinessweekly.com och Hollywoodreporter.com att ta reda på vad är de aktuella trenderna i branschen. Investera i några böcker skrivna av rollbesättare som kommer att berätta vad de letar efter i audition rummet, till exempel Så bokar Acting Jobb inom TV och film.

Tips

 • Många människor säger att de vill bli skådespelare, men de verkligen inte inser vad de agerar livsstil verkligen gillar. Prata med andra aktörer och ta reda på vad de gör på en vanlig dag. Också, ta reda på vad de gör när de inte är inblandade i en vanlig agerar jobb.
 • Öva att ta bilder och lära sig att bli mer fotogenisk innan du har din headshot gjort. Använd en professionell fotograf för ditt headshot.

Varningar

 • Agera är en utomordentligt konkurrensutsatt område, och du kan aldrig bli lika känd som du vill vara. Var realistisk, men, samtidigt, tveka inte att vara ambitiös - du vet aldrig.