Wku

Hur burlesk dans

Burlesque ökar i popularitet inte bara för att det är kul men eftersom modet i burlesk eran är tillbaka i favör.

Burlesque inte lika strippa - en mycket bra burlesk dansare kan ta mer än en handske eller en strumpa. Naturligtvis är vi inte alla Gypsy Rose Lee.

Steg

Hur burlesk dans. För det första är det viktigt att komma ihåg att du kan göra två typer av burleska rutiner.
Hur burlesk dans. För det första är det viktigt att komma ihåg att du kan göra två typer av burleska rutiner.
 1. 1
  För det första är det viktigt att komma ihåg att du kan göra två typer av burleska rutiner. Den första är den traditionella solo-remsan där du tar av dig kläderna så mycket du vill. Den andra är en kör dans, där du kan ta bort din topp kanske och dansa resten i underkläder eller en froufrou lite underkjol och corselette. Det är ditt val hur långt du går!
 2. 2
  Hitta några lämplig musik - Inte för fort men inte för långsamt. Traditionella Burlesque ser bra ut tillsammans med storband, eller 1940 show musik, men det kan verkligen vara dansas till något som du gillar förutsatt att du behåller stämningen! Om du går upp tempot, vara säker på att du faktiskt kan hänga med!
 3. 3
  Bära höga klackar - Detta kommer automatiskt att hjälpa din hållning och ge dig den sexiga utseende. Men se till att du faktiskt kan dansa i dem! Försök snurrade runt i dem, och om du snubblar de är för höga! 3 "klackhöjd är bäst för nybörjare.
 4. 4
  Köp dina tillbehör och kostym. Kontrollera att det är löstagbar i tid och du har tilldelats, och se till att det inte faffy eller krångliga att ta bort. Blixtlås är stora. Du ska bara ha tajta-snörning korsetter och liknande om du är en erfaren bäraren. Grundläggande kostym ingår: en monterad bustier, en fin bh och matchande trosor, en gördel eller bred höfthållare / strumpeband och strumpor, och opera eller armbåge handskar längd. Du kan tillbehör med en fjäderboa från en maskeraddräkter butik om du arbetar på billig, eller du kan gå mer glamoröst med dina rekvisita.
 5. 5
  Koreografera. Burlesque handlar om fräcka förförelse, så var inte rädd för att le, flört, blinkning, och flämta! Försök att lära sig några av följande drag först innan du sätter in en rutin:
  • Att göra en handske skal satte båda handskarna på. Nu med höger hand ta bort ett finger i taget formulär vänsterhanden, då alla fem har lossnat dra av handsken off och slappt kasta den åt sidan. Nu gör samma sak med den andra handen.
  • Använd dina händer och fingrar och gör varje rörelse överdrivna. Kom ihåg att böja ryggen, hålla benen raka och hålla din bak ut.
  • För att utföra en framgångsrik och kittlande shimmy, koger sköte genom växelvis flyttar dina axlar och tillbaka. Gör detta med utsträckta armar för en glamorös look, eller sätta händerna i knät eller bakom ryggen för en tystlåten och söt look. Du kan kombinera detta med en cross-steg var att gå kvar samtidigt inför din publik, du korsar vänster ben över höger ben och dra höger ben ut till en normal hållning igen. Prova två steg varje sätt samtidigt shimmying-bäst med armarna ut eller handen på höften.
  • En riktig "booty shake" kan göras enkelt när du får ut av dina klackar. Stå på bollar av dina fötter, och sedan omväxlande böja varje knä. Tillsätt sedan lite hip rörelse i ekvationen och du är all go!
  • Att så ett lockande steg bakåt för att komma bort från din publik, sätta den ena foten bakom den andra, och svinga din höft runt till baksidan cirkling till samma sida du klev tillbaka med. Det låter inte som mycket, men placeras rätt, det är förförisk!
 6. 6
  Också, att lära sig att strippa är en bra sak att veta innan du koreografera. Se till att du kan göra det elegant, vilket innebär utan knaprande upp och böjer sig! Om du måste böja eller sträcka att skala något, sedan använda en stol att sitta eller balansera på / mot. Försök att vara förförisk och sexig, utan att rusa eller fumlande.
 7. 7
  Perfekt formatet. Du absolut måste ha en strut innan remsan, presentera dig själv till din publik! Första intrycket räknas. Försök hitta en pose, och sedan ha en liten promenad runt en cirkel kommer att göra fint. I din rutin, är det viktigt att rymden ut och dansa och strippa lika, om ni verkligen är strippa. Ju mer lossnar, desto mer dans i mellan verkar lämpligt. En klassisk bula och slipa kan förändras på så många sätt genom att böja framåt, att stöta på sidan, ändra rytmen... Experimentera med det. En enkel fjäder framåt i höfter är en bula, och en cirkla av höfterna från framsidan till baksidan är en grind. Känn dig fri att slipa och svänga höfterna hela tiden under din rutin ändå.

Tips

 • När du väljer musik, gör det subtila och provocerande.
 • Det handlar om att vara sexig och förförisk med klass och elegans så att bara visa så mycket hud som du är bekväm med.
 • Använd allt tillgängligt utrymme för dig. Inte bara stå på ett ställe, flytta runt och göra ögon följer dig.
 • Välj klackar som du kan gå i. Om du tänker på att ta bort dem, hålla sig borta från spännen och massor av skosnören!
 • För koreografi, minns dina händer och armar! De kan ofta svänga runt eller ser halta, alltid vara medveten om fingrarna också. Jag föredrar att använda balett-stil riktlinjer när det gäller händer och armar. Armarna ska vara graciös! Kom ihåg formen på benen och var dina fötter går. Försök att hålla fötterna redo tillsammans, och aldrig peka en fot inåt. Hålla ihop benen är klassiska Burlesque! Minns också att hålla din hållning. Dålig hållning gör en dansare se obekväma.
 • Ett bra band handlar inte om strippa. Hitta en prop, en signatur om du vill, som kommer att göra din dans minnesvärd! (Dvs. Dita Martini Glas, Sally Rands Feather fans...)
 • Titta till balett och jazz och sällskapsdans för inspiration. Du kan infoga element i klassisk dans som jazz, balett, elegansen av balsal, magdans, och även kan kan! Gå nötter med experimentera och se till att du bekvämt kan göra det i din kostym och skor!

Saker du behöver

 • Handskar
 • Nylonstrumpor
 • Boa
 • Musik