Wku

Hur du kommer igång i stand up comedy

Vi har alla skämt att berätta, och var och en av oss har potential att bli nästa stora stand up komiker med rätt mängd beslutsamhet och en hel del övning.

Steg

Hur du kommer igång i stand up comedy. Håll en anteckningsbok med dig hela tiden.
Hur du kommer igång i stand up comedy. Håll en anteckningsbok med dig hela tiden.
 1. 1
  Håll en anteckningsbok med dig hela tiden. Ta anteckningar som roliga tankar kommer till dig eller skriva ner märkliga händelser som slår ditt roliga ben.
 2. 2
  Köp någon form av boken för att lära sig hur man skriver ett skämt (eller läs den här artikeln: Skriv ett bra skämt ).
 3. 3
  Förstå din på scenen persona eller attityd. Är du en uttryckslös komisk? En ilsken komisk? Brutalt sarkastisk och ironisk? Fånigt? Låt din personlighet matchar ditt skrivande.
 4. 4
  Prova på att skriva skämt. Mest bra skämt kommer från korsningen av två till synes orelaterade idéer, eller från en tidigare outforskad iakttagelse om något som de flesta människor förbise på en daglig basis.
 5. 5
  Skriv en liten rutin och utföra ditt "set" framför en spegel. Notera saker om leveransen av dina skämt som du gillar, och även de saker du inte. Du kan också prova video-tejpa själv.
  • Obs verbala fästingar som "Um," och "Eh..." och minimera, om inte din personlighet är besvärligt och nervös.
 6. 6
  Arbeta på ditt självförtroende och gör memorerade materialet verkar spontant. Om du använder en annan röst när du reciterar memorerat tal försöker omvandla det till något mer konversera.
 7. 7
  Skriv fler skämt. Ju mer du skriver, desto lättare kommer de. Vissa dagar har du fem eller sex skämt att spela in, och vissa dagar har du ingen. Du bör dock vara på väg att skapa en hel eftersläpning av material.
 8. 8
  Omskrivning dina skämt. Sällan är perfekta skämt skrivna vid 2:00 på morgonen. Se till att dina skämt kommer att förstås av publiken, och skriva om om det behövs.
 9. 9
  Hitta en "open mic" plats i närheten och registrera dig. Om du kan ringa i förväg och säkra dig en plats, kommer du inte att ångra.
 10. 10
  Slutför din uppsättning. Kör igenom den några gånger, det bör vara allt från fem till tio minuter långa. För din första set oroa dig inte så mycket om tiden. Fem minuter är gott, och när mikrofonen är i din hand, glider tid borta snabbare än normalt.
  • Lämna cirka 30-45 sekunder totalt "skratt tid"-tid när publiken skrattar åt dina skämt.
 11. 11
  Organisera ett "socialt skyddsnät." Ringa vänner som du vet kommer att vara stödjande, och ha dem att komma att titta på. Detta sätt, även om du bomb, har du folk att skratta åt dina skämt.
 12. 12
  Stå upp. Låt mikrofonen i stativet om du vill, eller ta ut det. Det är rekommenderat att du tar ut det om det är första gången, känslan av en mikrofon i handen och friheten att röra sig medan du talar sätter dig i en hel del kontroll.
  • Ta din tid, och se till att inte mumla eller hastighet via din leverans. Återger. Tala högt nog att även de i ryggen kan höra. Behåll ögonkontakt med publiken. Smile, men inte skratta åt dina egna skämt. Var beredd på shout-outs och Heckles.
 13. 13
  Vet när du är klar. Antingen du har nått slutet av din set eller du precis har fått en stor applåd för ett skämt du vet att du kan inte toppen - nu är det dags att tacka publiken för deras uppmärksamhet och för den tid som de har vidtagit för att få känna din komiska styling. En enkel "Ni har varit bra, tack," borde vara mer än tillräckligt.
 14. 14
  Stanna för andra rättsakter. Du har gjort din sak, och nu är det bara artigt att titta på några av de andra stamgästerna. Ännu viktigare, det finns en chans en annan stand up komiker kommer... ja, stå upp. Du kommer antingen att du var bättre än honom (eller henne), eller du kommer att kunna lära sig något av honom (eller henne).

Tips

 • Joke skrivande kräver övning. Ju fler skämt du skriver, desto bättre kommer du att bli på timing, leverans, och på att utveckla din egen personliga stil.
 • Akta dig för att berätta chock skämt som är i dålig smak, såvida det verkligen är roligt. Några komiker kan faktiskt dra bort en våldtäkt skämt, till exempel.
 • Små mp3-spelare har ofta en diktafon, och kan vara ett billigt sätt att spela skämt idéer. Sedan kan du spela upp och skriva ner det på din fritid.
 • Ibland ett skämt som du tror är milt roligt kan fungera bra på scenen i en komedi klubb, kom ihåg, folk är redo att skratta åt dig innan du ens har sagt något.
 • Överväga att ta en inledande agerar klass. Detta kommer att hjälpa dig att komma över scenskräck, lära sig att projicera din röst, och ge dig lite skådespeleri praxis.
 • Skicka ditt set på YouTube eller Facebook.. Då kan du få ärlig feedback.
 • Ibland kommentera ett skämt som du har just avslutat kan få dig mer skratt än skämtet själv. Men använd det sparsamt!
 • Håll ett "skämt log" på din dator. Ibland går det snabbare att skriva ett skämt än det är att skriva det.
 • Var inte rädd för att utforska landet som kan verka tabu för dig. Områden är tabu för politiker helt vidöppna för komiker.

Varningar

 • Inte plagiera inte!
 • Komedi är mycket mer uppskattad i en lämplig plats. "Open Mic" nätter teman mot skönlitteratur och poesi brukar inte ta vänligt till serier.