Wku

Hur man rengör ett tangentbord i diskmaskin

Det finns många konventionella sätt att rengöra ett tangentbord, såsom blåsning eller skaka ut dammet och torka med en fuktig trasa. Detta sätt är lite mer radikal. Det är den sortens saker du bör prova om en hel stor drink spills på en älskad tangentbord. Innan gungade det, prova diskmaskinen. Oavsett om det fungerar, kommer du åtminstone ha något att prata om!

Steg

Hur man rengör ett tangentbord i diskmaskin. Koppla bort tangentbordet från datorn och ta bort alla batterier.
Hur man rengör ett tangentbord i diskmaskin. Koppla bort tangentbordet från datorn och ta bort alla batterier.
 1. 1
  Koppla bort tangentbordet från datorn och ta bort alla batterier. Om den har en sladd, täcker kontakten i en plastpåse och tejpa den. Se till att sladden inte kan falla in i banan av spolarmen stoppa den från att snurra eller möjligen trassla upp med det.
 2. 2
  Placera tangentbordet i diskmaskinen med tangenterna nedåt. Om du föredrar att inte köra ett tangentbord och rätter i samma last, kör en särskild belastning av varor som inte är mat.
  • Försök tvätta eller andra all-plastleksaker i en nätpåse eller korg för att hålla dem från att gå vilse.
  • Tvätta plast kammar, borstar håret, sandaler eller skor.
  • Kör tvål rätter, innehavare tandborste, eller tillbehör skrivbord.
  • Glöm inte några dekorativa plattor eller andra keramiska föremål.
 3. 3
  Kör en vanlig cykel utan uppvärmd torr, om du använder uppvärmd torr, placera tangentbordet på den översta raden för att undvika att smälta plasten, uppvärmd torr kan hjälpa tangentbordet torkar snabbare. Använd ekonomin eller lufttorka cykel, om möjligt. Använd INTE maskindiskmedel.
 4. 4
  Torka av tangentbordet mycket noga innan du ansluter den. Detta steg är avgörande att ha ett fungerande tangentbord. Räkna med att vänta två till fem dagar, beroende på klimat och metod. Eftersom det finns många sprickor i tangentbordet, vända tangentbordet över en eller två gånger om dagen och lätt skaka den under torkningen kommer att se till att inga fickor av vatten fastnar i tangentbordet.
 5. 5
  Pop ut nycklarna. Även om inte absolut nödvändigt, kommer poppar ut varje nyckel hjälpa allt torkar snabbare och mer noggrant. Gör detta endast om du är säker på att du kan sätta dem tillbaka på rätt sätt, inklusive eventuella särskilda stavar eller fjädrar.
  • Fotografering där nycklarna tillhör kommer att bidra till att sända tillbaka dem till rätt ordning.
  • Om du inte tar bort nycklarna, ger tangentbordet ännu mer tid att torka.
  • Du kanske kan påskynda torkning, med eller utan nycklar, genom att placera tangentbord framför en fläkt eller någon annanstans där massor av varm (inte het), kommer torr luft cirkulera förbi.
  • Google "keycap avdragare verktyg" för att hitta ett verktyg som kommer att bidra till att undanröja de nycklar (för några tior). Ett användbart verktyg kan göras med ett par böjda gem, men en pre-made verktyg är mycket praktiskt.
 6. 6
  Återanslut din ren, helt torr tangentbord till datorn och se om det fungerar. Om det inte fungerar, till exempel om vissa bokstäver verkar vara på oändlig upprepning, ger det ännu mer tid att torka och försök igen.
  • Medan många människor rapporterar framgång tvätta sina tangentbord i diskmaskinen, är det fortfarande en ganska drastisk åtgärd. Om du är osäker, använd en annan teknik, eller prova på ett tangentbord som du inte bryr dig om.
  • Det är möjligt att demontera ett tangentbord ännu längre om du pop nycklarna ut först. Det finns ofta en plast eller gummi membran under tangenterna som fungerar både som skydd och våren. Om du inte vill prova diskmaskinen, försöka dra det hela isär och se om du kan rengöra bara de delar du behöver.
  • Vill tvätta bara nycklarna? Pop dem och placera dem i en sluten, nätpåse i diskmaskinen. Passa på att utplåna utrymmet under dem innan du sätter allt ihop.
  • Planera att vara utan ditt tangentbord för ett par dagar medan klaviaturen torkar. De flesta Windows-datorer har ett tangentbord på skärmen under tillbehör Du kan använda datorn utan ett tangentbord, använder ett annat tangentbord eller dator, eller helt enkelt vara utan datorn ett tag.
  • Det är också möjligt att placera tangentbordet i en påse eller skål fylld med okokt ris för att påskynda torktiden. Begrava elektronik i ris är ett välkänt sätt att rädda dem när de blir blöta av misstag och kan skära torktiden för tangentbordet i hälften.

Varningar

 • Detta kan mycket väl leda till ett tangentbord inte fungerar. Det är bäst att prova den på en gammal tangentbord du inte bryr dig om väldigt mycket eller på ett tangentbord som annars skulle vara bortom reparation, ändå.
 • Använd den här metoden bara på datorns tangentbord-inte en bärbar dator.