Wku

Hur man klär sig för ett disco party

Disco mode hade en stil alla sina egna. Vardagskläder på 1970-talet skulle inte fungera för en festlig kväll på ett diskotek. Istället, både män och kvinnor bar granna material och djärva färger. Om att delta i en disco party, ser delen genom att kasta på utsvängda kläder som reflekterar ljuset bra.

Steg

Hur man klär sig för ett disco party. Prova på en mini-kjol eller mini-klänning.
Hur man klär sig för ett disco party. Prova på en mini-kjol eller mini-klänning.

För kvinnor

Kvinnors disco mode ingår både korta, avslöjande kläder och långa kläder som täckte nästan allt. Välj den stil du känner dig mest bekväm med.

 1. 1
  Välj rätt tyger. Disco kläder gjordes av tänjbar, blanka material som lätt reflekterade ljus som lyser på en disco klubb. Leta efter spandex, lycra, velour, och syntetisk polyester. Visa även bitar tungt prydd i glittriga paljetter eller guldlamé.
 2. 2
  Prova på en mini-kjol eller mini-klänning. Midi-kjolar, som kom upp till halva vaden, var också populär på 1970-talet. Leta efter en design som blossar ut lätt börjar vid midjan. Kjolen kan ha veck, men inte behöver dem. Om du väljer att gå med en mini-klänning, leta efter en med en grimma stil topp.
 3. 3
  Leta efter en 1970-talet stil catsuit. Den catsuit var en typ av ett stycke body ofta gjorda av spandex. Typiskt, var benen monteras på låret och blossade ut vid knäet. Dräkten kan ha ärmar som blossade ut, med början vid armbågen, eller det kan vara ärmlös. Många catsuits presenterade också en grimma topp eller djup v-ringning.
 4. 4
  Bär hotpants. Hotpants på 1970-talet var vansinnigt korta byxor som täckte den bakre, men knappt täckte varje ben. Byxorna clung tätt till en kvinnas ben och sjönk inte blossa ut.
 5. 5
  Satsa på ett par bellbottoms. Inte varje kvinna exponeras så mycket av hennes ben när hon gick till disco. Många fastnat med bellbottoms. Du bör ändå söka efter bellbottoms gjorda av glänsande, klängig material, dock. Undvik bellbottom jeans, eftersom de skulle ha varit alltför vardagligt för att bära till ett disco.
 6. 6
  Välj en glänsande, klängig topp. Populära stilar för disco ingår grimma och bandeau. För en mindre avslöjande alternativ som täcker armar, överväga en tight, långärmad topp med ärmar som blossar ut från armbågen. Leta efter toppar prydd i paljetter, metallic leopard print eller andra flashiga utskrifter.
 7. 7
  Dra ut plattformens skorna. Leta efter ett par med en 1 till 2 "sula. Authentically, kunde kvinnor bära plattformar upp till 4 inches hög, men dessa skulle kunna vara farlig för personer ovana att bära sådana skor. Leta efter ljusa färger eller metalliska mönster. Hålla även med slutna tå design, eftersom dessa var mer vanligt att tidsperioden.
 8. 8
  Bär ditt hår rakt och långt. Använd en plattång för att platta håret så mycket som möjligt, och överväga att lägga tillfälliga förlängningar om ditt hår är kort.
 9. 9
  Alternativt, lägga volym till håret. Medan rakt hår var något vanligare på 1970-talet, var stora, vågiga lockar också med stil. Ge dig själv omfångsrika "Farrah Fawcett" lockar om ditt hår har en curl väl.
 10. 10
  Använd smink för att framhäva dina ögon.
  • Använd mörka eyeliner för att spåra din lock. Gå med en färg som svart, brunt, lila, grå eller blå. Håll dig borta från ljusa färger.
  • Applicera en flytande ögonskugga. Leta efter en mörkare färg som verkligen gör dina ögon sticker ut.
 11. 11
  Wrap upp saker med glänsande smycken. Tänk chunky pärlstav armband och halsband eller hängen medaljong. Leta efter blanka bitar som reflekterar ljuset bra.

För män

Män disco mode hade färre variationer än kvinnor. Du har dock möjlighet att gå med eller utan en hel kostym.

 1. 1
  Akta material. Kvinnor var inte de enda som bär blanka, klängig tyger. Män bar också kläder gjorda av spandex, lycra, och syntetiska polyester i syfte att gjutning sina kroppar. Satin, paljetter och andra reflekterande material var särskilt viktig för den skull reflektera ljus.
 2. 2
  Ha en öppen hals button-down skjorta. Långa ärmar fungerar bäst. Välj en i en ljus färg, och leta efter en gjord av blankt tyg. Låt de bästa få ogjort knappar, exponera bröstet. Du kan även överväga poppar kragen upp, men detta är bara frivilligt.
 3. 3
  Hitta ett par bellbottoms eller utsvängda byxor. Leta efter byxor som flare ut, med början vid knäet. Undvik jeans, och välja satin eller polyester, i stället.
 4. 4
  Kasta på en valfri kavaj. Om möjligt, hitta en jacka som kommer som en del av en tredelad kostym, komplett med byxor och en väst. Annars leta efter en jacka med reflekterande element som nästan matchar tyget och färgen på dina byxor. Hylsorna ska vara rak och knäppning i ändarna.
 5. 5
  Don ett par platåskor. Leta efter ett par med relativt låga sulor. Medan 1970-talet disco mode tillåtet män att bära höga plattformar med 4 "sulor, skulle de flesta moderna män vara ovana vid en sådan höjd. Stick med lägre sula för att förhindra olyckor och för att hålla fötterna från att få alltför ont.
 6. 6
  Lägg volym till håret. Använd en gel eller annan hårvård produkt avsedd för att lägga till volym och lyft till ditt hår. Alternativt, du har tillräckligt med hår och rätt hårstruktur, du kan försöka styla det till en afro.
 7. 7
  Accessorize med en skina medaljong halsband. Män inte nödvändigtvis bära en ton av smycken, men de bar ofta en del. Gå med en lång medaljong halsband. Välj en med en glänsande hänge som vilar i dina öppna skjortan, på din nakna bröst.

Tips

 • Överväg att köpa en peruk för fest för en utan problem hår alternativ. Män bör leta efter en afro stil peruk. Kvinnor kan söka efter ett i en lång, rak stil, eller de kan också söka upp en afro peruk.
 • Titta i kostym butiker, affärer parti eller nätbutiker att få en uppfattning om den typ av disco kostymer professionellt tillverkade. Du kan köpa en komplett kostym från en av dessa källor, eller så kan du helt enkelt använda deras produkt bilder för att få en uppfattning om vilken typ av stil för att skapa.

Saker du behöver

 • Mini-kjol
 • Body
 • Hot pants
 • Bellbottoms
 • Halter-top tröja
 • Button-down skjorta
 • Kavaj
 • Platåskor
 • Eyeliner
 • Ögonskugga
 • Medaljong halsband och andra smycken