Wku

Hur man gör vibrato på en fiol

Så du har lärt dig att spela fiol eller viola, och du är ganska nöjd med hur du spelar. Så vad saknas?

Vibrato - ett ljud som du kan beskriva sak din musik saknas. Denna artikel kommer att diskutera vibrato och om hur man gör det.

Steg

Hur man gör vibrato på en fiol. Börja öva vibrato förrän du är ganska bekväm med fingret placering och har memorerat alla dina anteckningar ställning.
Hur man gör vibrato på en fiol. Börja öva vibrato förrän du är ganska bekväm med fingret placering och har memorerat alla dina anteckningar ställning.
 1. 1
  Börja öva vibrato förrän du är ganska bekväm med fingret placering och har memorerat alla dina anteckningar ställning.
 2. 2
  Förstå hur din handled är tänkt att gå som du vibrato. Håll inte ditt instrument men håll vänster hand i luften som om du är redo att spela instrumentet.
 3. 3
  När du håller din vänstra hand på detta sätt, tänk dig att någon håller en penna bara centimeter bort från sidan av handen. Försök att flytta din handled och armen, så att din hand vidrör den imaginära penna. Tänk på att, när du vibrera, är det enda du bör försöka flytta din handled, fram och tillbaka, som om det fanns två pennor på vardera sidan och du försökte borsta dem som din hand rör sig. Detta är den rörelse du ska använda för vibrato. Medan du gör denna rörelse, bör din vänstra hand förbli extremt lugn.
 4. 4
  Prova det med ditt instrument. Först bör du prova vibrato rörelsen utan att faktiskt spela, och du bör försöka göra det långsamt. Vibrato fungerar bäst när bara ett finger är i snodden. Du kan prova vibrato med något finger som du vill, men det är oftast lättare att göra på 2: a och 3: e fingrarna. Försök inte vibrato på 4: e fingret förrän du har bemästrat det på resten av fingrarna, dock.
 5. 5
  Tänk på att ditt finger ska aldrig glida på strängen. Den rullar mot greppbrädan, snarare än att glida fram och tillbaka. Återigen, tänk på att handleden ska flytta, och inte din arm. Du bör också inte behöva lägga kraft på rullande fingret mot strängen. Eftersom din handled är i vibrato rörelse, bör fingret rulla på egen hand.
 6. 6
  Försök bugande strängen att din vibrerande finger är på. Du kommer att höra tonhöjden sänks. Det beror, som ni vibrera, ska fingret vara först på rätt tonhöjd, och sedan rulla mot scroll, vilket kommer att sänka tonhöjden. Efter det bör fingret rulla tillbaka mot den tidigare planen. Detta är vad som orsakar den skakiga ljudet i vibrato.
 7. 7
  Flytta väldigt långsamt när man lär sig, att utveckla muskelminne. Fingret ska rulla mot strängen så långsamt att du kan höra en sänkning av tonhöjden. Och sedan, efter att, en höjning av beck.
 8. 8
  Öva detta långsamt tills du känner mycket bekvämt. Lärande vibrato kan ta mycket tid, men det är mycket värt.
 9. 9
  Om att göra vibrato med handleden ger dig bekymmer, försök göra det med din underarm, istället. Detta sätt är mycket lättare att lära sig och det blir luft ljud än vibrato med handleden.
 10. 10
  Att göra vibrato med armen, börja med det första steget med att lära handleden vibrato, men istället för att bara flytta din handled flytta hela underarmen och tillbaka.
 11. 11
  Efter det blir ganska bekvämt få din fiol och sätta fingret på greppbrädan och mycket långsamt flytta armen fram och tillbaka med fingret fortfarande på greppbrädan.
 12. 12
  Var noga med att byta fingrarna också, är det viktigt att vara bekväm att göra vibrato med alla fingrarna.
 13. 13
  När du blir mer bekväm, påskynda vibrato bit för bit.

Tips

 • Nyckeln till vibrerande korrekt ha handleden väldigt avslappnad så att det kan röra sig snabbt.
 • Om du inte är säker på att du gör det på rätt sätt, bör du definitivt få lite hjälp från en lärare eller annan musiker innan du fortsätter med att försöka lära sig. När du lär vibrato på fel sätt, är det oerhört svårt att komma ur dessa dåliga vanor.
 • Om du blir oerhört frustrerad samtidigt öva vibrato (jag vet att jag gör!) Så skulle det vara bäst att inte träna det mycket länge, men att öva det varje dag. Ju mer frustration byggs upp, den tenser handleden blir och desto svårare är det att vibrera.
 • Du kan också utveckla kombinationer av arm, handled och fingrar vibrato.
 • Använd ett axelstöd för att minimera risken för axelskador. Skulderstöden är också att föredra framför svampar, eftersom svampen kommer att göra violin / viola studsar så du vibrato, vilket gör det ännu svårare. Skulderstöden är lika viktiga som fören du använder för att spela ditt instrument.
 • Vissa bitar kräver olika typer av vibrato. Exempelvis kan långsamma stycken kräva en längre, fylligare vibrato medan snabbare bitar kan kräva en snabbare och stramare vibrato.
 • Om du någonsin verkligen vill göra vibrato verkligen uttrycksfullt i ett stycke och kan inte få det rätt, är att känna den bästa bara musiken och slappna av din hand. Gör sedan vibrato och det låter som magi.
 • Observera att på violin och viola, det finns 3 typer av vibrato-Arm, handled och fingrar. Denna artikel beskriver handleden vibrato, den vanligaste typen. Vissa människor kan inte behärska ett finger eller handled vibrato, men kan utveckla en mycket vacker hel arm vibrato.
 • Armen ska inte röra sig som du vibrera, bara handleden. Ibland hjälper det att be någon hålla armen stilla när du tränar den.

Varningar

 • Om du utför vibrato felaktigt detta kan vara dåligt för din hälsa och leda till att du får karpaltunnelsyndrom.
 • Med spela fiol eller viola, finns det en risk att du kan utveckla skador i nacke eller skuldra. Skulderstöden verkligen minimera potentiella axelskador.