Wku

Hur man gör en video spel i en timme med verkligheten fabrik

Denna handledning kommer att guida dig steg för steg för att göra en bare bones 3D-spel med Reality Factory i förhoppningsvis mindre än en timme.

Steg

Hur man gör en video spel i en timme med verkligheten fabrik. Installera RF i standardplatsen på en enhet rot.
Hur man gör en video spel i en timme med verkligheten fabrik. Installera RF i standardplatsen på en enhet rot.
 1. 1
  Ladda verkligheten fabriken.
 2. 2
  Installera RF i standardplatsen på en enhet rot.
 3. 3
  Bläddra till C: \ RealityFactory \ Verktyg fliken RFEditPro.exe som är den blå huvudet ikonen i version 0,75.
 4. 4
  Klicka på "textur" fliken under de nya, öppna, spara ikoner. Välj en textur som du gillar.
 5. 5
  Klicka på fliken Mallar. I verktygsfältet kommer det att finnas två ikoner vardera med en pil i en låda. Välj den mörkblå rutan om den inte redan är vald. I mallarna, klicka på cylindern ikonen.
 6. 6
  På höger sida av skärmen kommer det att finnas parametrar för cylinder som är gråa. Klicka på "skräddarsy mall" för att göra dem redigerbar. Ändra "toppen av cylindern x storlek till 1024 och z storlek till 1024 också. Ändra botten x och z storlek till 1024 också. Y-storlek kan lämnas på 512.
 7. 7
  Klicka på "Lägg aktuella objektet till världen" eller tryck enter. I perspektiv kommer du att se ditt nya rum
 8. 8
  Att flytta runt på perspektiv, klicka och håll nere vänster musknapp för att dolly framåt och bakåt. RMB kommer att leda till att du roterar vid en fast punkt och MMB gör att du kan panorera vinkelrätt mot visualiseringsplanet. Om du har ett hjul kan du använda den för att dolly också, även om LMB har mer precision.
 9. 9
  Kontrollera att ikonen med den mörkblå torget är markerad och klickar på pilen bredvid orden actmaterial. Rulla ner och välj PlayerSetup
 10. 10
  I verktygsfältet, klicka på ikonen med vinkelräta pilar. Detta är flytten knappen. I Ortografisk (2D) uppifrån flytta den blå pricken så att det är någonstans i rummet, om det inte redan är. Tryck på Enter.
 11. 11
  Gå tillbaka till enheten och väljer playerstart. Med användning av samma metod för att röra sig som tidigare, flyttar blå punkten strax ovanför marken i sidovyn och nära centrum i den övre vyn. Detta utgör botten av dina spelare fötter.
 12. 12
  I toppmenyn klickar bygga / kompilera. Kontrollera "Förhandsgranska i Reality Factory" och klicka på OK. Klicka OK igen för att förhandsgranska.
 13. 13
  Klicka gjort två gånger och njuta av din skapelse.

Tips

 • Reality Factory är öppen källkod och gratis. Det är därför jag använde det för denna tutorial. Mycket nyare motorer finns och en del kan köpas mycket billigt av studenter. Visste du att om du äger spelen Unreal Tournament, Far Cry, Quake, eller en mängd andra spel ingår tillverkaren motorerna / redaktörer? Detta är hela grunden för de Mod fenomen
 • Lär känna allt i RF-mappen. Det finns många komponenter och flera är mycket viktiga för att visuellt trevliga spel. Det har även undermappar för att organisera media element och skript. Läs ini-filer i installationsmappen, de är underbara för någon ny till programmering för att utforska lite logik. De är också där du hittar många attribut såsom hälsa. Också vänja sig vid manus, de är ungefär som C + + bara roligt att läsa.
 • Läs docs. Det finns massor av information om RF och en stor gemenskap. ställa frågor i forum, kommer folk att hjälpa dig. Också leta efter en bok i tutorials avsnittet som heter "att göra spel med Reality Factory" av Dan Valeo
 • Gör inte dina nivåer större än 4000 textels, 2000 i positiv riktning och 2k nekande x & y. Om du känner att detta är fortfarande för liten, kan du skala ner spelaren skala i enheten egenskaper rutan.
 • Denna form av karta kallas BSP. Det står för binär utrymme partitionen. Det blir föråldrade. Strax efter att du känner dig bekväm med det här programmet, chef över till Mayaple och ladda Maya PLE. Maya att bli branschstandard i polygonmodellering. Med en exportör som finns på RF webbplats kan du importera dina Maya skapelser i RF använder statiska mesh enheter.

Varningar

 • RF gillar inte mellanslag i någon av dess filnamn. Detta innebär inte sätta det i 'Program'.
 • Alla texturer som du gör för RF måste vara dimensionerade i befogenheter 2, så 256x256 eller 512x512, 512x256 kan användas, men kan ge udda resultat. Kom ihåg, inga mellanslag i de ursprungliga bitmap namnen, eftersom de överförs till. TXL filen. Detta kommer nästan alltid orsakar konstiga resultat.