Wku

Hur utforma ett videospel

Vill du designa videospel? Här är ett bra ställe att börja.

Steg

Hur utforma ett videospel. Utöka dina kunskaper.
Hur utforma ett videospel. Utöka dina kunskaper.
 1. 1
  Var fantasifull. Du vill inte att skapa ett spel som redan har skapats tidigare. Utöva din kreativa tänkande genom att göra saker som att skriva, rita och läsa. Andra spel kan ge inspiration, men det är viktigt att vara kreativ och bygga på din fantasi.
 2. 2
  Utöka dina kunskaper. Många speldesigners har intressen i andra ämnen än videospel och datorer, såsom vetenskap, historia, musik, litteratur eller någon annan form av utbildning. Ibland är det bara historien om Starship Enterprise och det är otaliga nyanser av brunt. Frukta inte! Du är bara ett steg bakom Star Wars-fans som skriver "det är ingen måne" i varje kommentar i sin kod. Detta har en stor inverkan på speldesign, eftersom det förbättrar din kreativa förmåga - ju mer kunskap du har om andra ämnen, desto mer kommer du att kunna skapa egna spel baserade kring den kunskap som du har.
  • Lära sig matematik. En speldesigner (i motsats till ett spel skribent eller level designer) behöver veta hur man balanserar massor av siffror i många dimensioner. Math är nyckeln här. Lär aritmetik, algebra, sannolikhet och statistik, samt grundläggande ekonomi. Förmågan att jaga artister som inte levererar arbete är beroende av denna färdighet.
  • Lär dig att koda. Många designers beklaga vet inte hur man ska kod. Det är underförstått att stora aktörer inom spelindustrin alla vet hur man ska koda.
  • Lär dig att. Designers måste vara bra kommunikatörer på papper och off. Skriva noveller är ett bra sätt att börja. Lär andra former av skrivande, och försöka skriva egna utforma dokument. Detta kommer att lära dig en användbar färdighet och dokumenten gör stor portfölj filler. Folk kommer att älska dina spel om du är fantasifulla.

Tips

 • Ta pauser. Lämnar en design för ett tag kommer att ge dig ett nytt perspektiv. Se bara till att du faktiskt kommer tillbaka. Morgonen efter är inte bara för att beklaga relationer eller tidigare berusad nätter. Ibland kan spara ett projekt när du inser att en hel natts arbete ser ut som en pudel på grund av brist på sömn och för mycket crunch. Förklara för din chef eller dig själv varför koden ser ut som en pudel är inte lätt. Ta pauser och undvika detta scenario.
 • Få något spelbart arbeta så snart som möjligt i utvecklingen, sedan räkna ut från denna kärna.
 • Bli inte alltför överarbetad om att undvika klichéer. De blir klichéer eftersom de arbetar, så ibland kan man komma undan med att sätta en ny prägel på en begagnad.
 • Om du aldrig har utformat ett spel innan, kommer din idé att ta 10-100 gånger längre än du tror att slutföra. Börja mycket liten. Om du börjar litet, är den ungefärliga tumregel för projektets slutförande en kodrad för varje 2 koppar te. Detta är fortfarande en acceptabel hastighet när du är en professionell som ger dig förstå begreppet "väntar på att kompilera".
 • Håll en liten anteckningsbok och penna med dig eller ett anteckningsblock app på telefonen hela tiden så att du kan spela in några bra idéer som du kan få för ditt spel när du gör andra saker.
 • Hela processen kommer att verka mycket enklare om du är fantasifulla och kreativa. Försök att komma med uppfinningsrika nya idéer och låta kreativiteten flöda - det kommer att löna sig i längden.
 • Rita upp några idéer.

Saker du behöver

 • En video game maker. Det finns många typer där ute, men för nybörjare RPG Maker är en bra start. Den innehåller allt du behöver redan från början, och låter dig lägga på egen grafik, musik och andra saker.