Wku

Så spelar minsvepare

Röj är ett spel som är installerat som standard på de flesta datorer som levereras med Windows. De flesta människor gillar att bara klicka runt programmet i hopp om att inte träffa en gruva, men här är hur man spela med strategin.

Steg

Så spelar minsvepare. Start -> Alla program -> games -> minsvepare.
Så spelar minsvepare. Start -> Alla program -> games -> minsvepare.
 1. 1
  Öppna minsvepare. På de flesta Windows-datorer, kan du göra detta genom Start -> Alla program -> games -> minsvepare.
  • Du kan också spela Röj på nätet. Sök "minsvepare gratis."
 2. 2
  Välj en svårighetsgrad. Klicka på spelet i det övre vänstra hörnet, och välj Nybörjare, Medel, Expert, eller Anpassad. Om du är ny till Röj, börja med nybörjare.
  • Anpassad låter dig bestämma hur många rutor i rutnätet, liksom antalet minor. Du kan leka med det senare.
  • Siffran i det övre vänstra hörnet anger antalet minor på spelplanen. Siffran i det övre högra hörnet anger antalet flaggor du har lagt ner.
 3. 3
  Klicka varje kvadrat. De flesta Röj spelare klickar slumpmässiga rutor tills en grupp av rutor "öppnar" upp. Om 4 eller 5 rutor öppnas efter din klick, är det dags att utvärdera siffrorna. Om endast en ruta öppnas efter din klick, hitta en annan slumpmässig kvadrat.
 4. 4
  Förstå vad siffrorna betyder. Om du ser en 1 på tavlan, betyder det att torget är rörande exakt 1 min.
  • Rutor som snabbvalsnummer diagonalt kan vara potentiella gruvor, liksom.
 5. 5
  Eliminera rutor som inte kan möjligen innehålla minor genom att klicka. Säg att du hittade en 1, och du är ganska säker på var gruvan för att 1 är. Du kan klicka på alla andra rutor runt som en att öppna dem, eftersom en kan bara vara i kontakt med en enda gruva.
 6. 6
  Högerklicka för att identifiera minor. När du är någorlunda säker på att du har hittat en gruva, identifiera det genom att högerklicka på torget. Detta kommer att sätta en flagga på gruvan, och hindra dig från att klicka på den.
 7. 7
  Hålla sig i rörelse genom en process för eliminering. När du går runt bordet, flagga potentiella gruvor. Om du upptäcker att du har flaggat fler minor än spelet tillåter, gå tillbaka och omvärdera dem.
 8. 8
  Öva. När du behärskar Nybörjare, gå vidare till Intermediate, och därefter till Expert. När du går på, märker du själv förlorar mindre ofta.

Tips

 • Öva, öva, öva! Det enda sättet att få snabbare är att träna din hjärna att lära sig vissa mönster!
 • Var fokuserad, kan enkla misstag avsluta ett spel snabbt!
 • Att faktiskt fuska på Windows XP-versionen av minsvepare, tryck "xyzzy" och sedan hålla ner Skift-tangenten samtidigt som du trycker in. Detta kommer att göra det mycket upp till vänster pixel på skärmen blir vit om utrymme markören är på är inte en gruva, och blir svart om det är en gruva. Om det är svårt att se, minimera fönster och ändrar skrivbordsbakgrunden till en färg än svart eller vitt.
 • Om du ser ett mönster "121" längs en rak linje, sedan placera en flagga på dem, och steg på siffran 2.
 • Om du vill fuska, använda alternativet Anpassad och ange de första 2 utbytbara nummer till 100 och den 3: e utbytbara nummer till en. Dessa siffror innebär färre gruvor på en större styrelse.