Wku

Hur som värd för en LAN-party

Om du spelar dataspel, någon gång har du förmodligen varit stereotypa som den antisociala. Nu kan du vara en social! Lär dig att vara värd för ett LAN- party, och uppleva glädjen i fragging din i ditt garage.

Steg

Hur som värd för en LAN-party. Skaffa all nödvändig nätverksutrustning.
Hur som värd för en LAN-party. Skaffa all nödvändig nätverksutrustning.
 1. 1
  Bestäm hur stor din lan party kommer att bli. Du kan nog vara värd en mindre LAN-party (6-16 personer) med utrustning du redan har. För större LAN (16 eller fler personer) kan du behöva köpa / hyra mer utrustning. Den andra begränsande faktorn är platsen. Ett bra sätt att mäta hur mycket utrymme du behöver är att planera för 2 personer per 6-fots bord.
 2. 2
  Hitta en plats. Garaget är perfekt för mindre LAN-partyn. Du kan oftast passa ca 20 spelare i den genomsnittliga storleken 2 - bil garage. Om du behöver mer utrymme, börja leta efter stora samlingslokaler. Prova att fråga runt på lokal,, Älgar loger och andra offentliga utrymmen. Att hitta ledigt utrymme är bäst, men om ingen ägare är villiga, då ett mötesrum kan vara din bästa alternativet. Det kan kosta en hel del, men de kommer att kunna förse dig med tillförlitlig kraft, luftkonditionering, och även bord och stolar.
 3. 3
  Skaffa all nödvändig nätverksutrustning. Du kommer att behöva minst en (ex: Linksys BEFSR41 eller D-link EBR-2310 ). De flesta bara har fyra nätverksportar, så om du planerar att ha mer än 3 personer över, kan då behöver också en switch (ex: eller). Du bör ha en nätverksport per person. 10/100BaseT utrustning är mer än tillräckligt för spel, även gigabit hastigheter är trevligt för snabba filöverföringar. Men, om du vill spara pengar (och vem gör inte det?), Kan du hitta billiga 48-port 10/100 switchar på eBay. Omkopplaren ansluts till, och alla spelare kontakten i omkopplaren. Vissa nätverk riktlinjer beroende på storleken på din LAN-party följer:
  • Upp till 10 - Du behöver ett nätverkskort för varje dator, en liten 100BASE-TX switch, och minst 2 100BASE-TX nätverkskablar, du kanske kan köpa ett nätverk startpaket.
  • 11-40 datorer - Få 100BASE-TX växlar med tillräckligt många portar för alla dina gäster (eller flera switchar med linkup portar) och tillräckligt med kablar för att ansluta datorerna till växlarna. För att spara tid och huvudvärk, be gästerna att få sina nätverkskort installerat och konfigurerat och TCP / IP-protokoll installerat innan de dyker upp. De bör också sätta sina egna switchar och kablar, men du bör ha lite extra utifall.
  • 41-200 datorer - Förutom den tidigare noterade utrustning, behöver du växlar (företrädesvis 10/100, åtminstone en port för varje 40 personer) och dedikerade servrar för att undvika en fördröjning. Överväg att köra alla dina servrar på 100 Base-TX, eller ett gigabit-nätverk.
 4. 4
  Skaffa all nödvändig kraftutrustning. Om du överbelastar dina kretsar, effektbrytaren trippar och trycket kommer att vara på för dig att fixa det på plats. Den bästa lösningen är att vara förberedd.
  • Om värd i ditt garage eller behöver du förlängningssladdar löpa från eluttag runt huset. Detta eftersom du kan bara koppla in så många i en krets. För att avgöra vilka uttag är på vilka kretsar, måste du gå ut till brytaren rutan. Om du har tur, då kretsarna är märkta. Om inte, behöver du en 2: a person i huset som kan berätta vilka rummets lampor slocknar när du vänder bort varje krets.
  • Om du är på ett hotell plats eller med hjälp av en generator (se tips), kommer du att få med elcentraler, som har flera 20 amp kretsar. En bra riktlinje är 4 spelare på en 15 amp krets och 6 spelare på en 20 amp krets. Kör förlängningssladdar till varje bord för att fördela makten, och se till att spelarna vet vilka plugin man ska sätta in.
  • Det är en bra idé att kolla varje krets och kartlägga det på ett papper, dela ut en kopia till alla, och märka varje uttag. Var försiktig med kylskåp och luftkonditionering är på samma krets som datorer. När deras kompressorer slås på, drar de en hel del makt.
 5. 5
  Förvärva sittplatser. För ett litet LAN, kan ditt matbord och vara allt du behöver. För ett garage LAN, kan du behöva hyra några fällbara bord och stolar. Din lokala parti Rental Store kommer att kunna hjälpa dig på mindre än 75€. 6 fot bord är den perfekta storleken för 2 spelare. 8 fot tabeller kan passa 3 spelare med en bit av en åtstramning. Som redan nämnts, kommer hotellet konferenslokaler har bord och stolar som redan finns tillgängliga för dig.
 6. 6
  Bestäm vilka spel kommer att spelas. Välj en mängd olika spel stilar (FPS, RTS, Racing). Tänk på att välja endast de nyaste spelen kommer att stöta bort spelare med äldre datorer. Om du planerar en turnering, avgöra matchen, format, regler, och kartor. Du kanske vill köra program som Lanhub eller autonoma LAN-party, som hjälper dig att spåra turneringen stegar.
 7. 7
  Inrätta dedikerade spelservrar. De flesta spel idag kommer att gynnas av att ha en dedikerad server, även kör på en blygsam dator. Sök på internet för konfigurationsfiler, och få allt installerat och testat. Lär serverkommandon. Du vill inte att ställa upp detta dagen för LAN.
 8. 8
  Planera aktiviteter än spel. Ingen kan sitta vid en dator för 24 timmar i sträck (... åtminstone de borde inte). Prova klassiska LAN-party spel, som dodgeball, hårddisk shuffleboard, och strömförsörjning chuckin '.
 9. 9
  Gör lunch och middag planer. Det kan vara så enkelt som att beställa pizza eller en grupp utvandring till en lokal restaurang. Du kan också planera en BBQ eller anlita catering.
 10. 10
  Välj ett datum och andra detaljer. Datumet kan bestämmas genom när lokalen är tillgänglig. För små LAN, försöka göra det minst 3 veckor i förväg (2 månader för större LAN) så att folk kan hålla sitt schema öppen.
 11. 11
  Få sponsras. Det är förvånansvärt lätt att göra. Företag som Intel, AMD, NVIDIA, Antec, och Alienware ] kommer att skicka dig små saker som klistermärken, och. Om ditt nätverk är en bra storlek, kanske du kan få en del hårdvara för att ge bort. Gör det lönar sig. Priser kan göra ditt LAN party mer tilltalande, men de får aldrig vara i fokus. Du är där för gaming!
 12. 12
  Främja det. Detta är det viktigaste steget! Inlägg i forum, notera det på Lanparty.com, Lanparty karta, Blue nyheter och publicera flygblad i området. Har dina vänner berätta för sina vänner. Gör klart vilken tid det sker, vilka spel kommer att spelas, och vad personen ska ta med dem.
 13. 13
  Några dagar före lan, ladda ner de senaste patcharna, mods och kartor för spel du tänker spela. Organisera dem på en delad mapp på din eller en dedikerad filserver. På så sätt kan spelare uppdatera sina spel utan att strypa din internetuppkoppling. Du kanske även vill bränna dessa filer till CD-skivor, för att dela ut till LAN-deltagare.
 14. 14
  Ställ upp rummet natten innan LAN.
  • Ställ upp stolar, bord och soptunnor.
  • Förbered en inloggnings-ark, och har tilldelats IP-adresser bredvid varje namn. (Tilldelade IP-adresser är onödigt om du kör en DHCP-server)
  • Skriv ut allmosor välkomna gästerna och beskriva vissa regler och riktlinjer.
  • Ställ in och anslut dina nätverk och servrar, och testa bort.

Tips

 • Gör det inte ensam. Hitta människor att hjälpa och delegera.
 • När festen börjar, varje gäst när de anländer och dela ut tryckta instruktioner så att de vet vad de ska göra och när.
 • Var beredd på strömavbrott, trånga utrymmen, och gäster uncooperative - vet hur man ska hantera dem i förväg.
 • Många större städer har LAN-centra som ger specialpriser till stora grupper, så att du kan ha ett LAN-party utan att någon av krångel. Ring centrum nära dig i förväg för att se till att de har de spel du vill spela.
 • Även om du inte ska behöva ge nätverkskablar patch och förgreningsdosor för varje gamer, glömmer någon alltid deras. Alltid har reservdelar till hands.
 • Du kanske vill överväga att använda Gigabit Ethernet som de flesta spel datorer kommer sannolikt att ha denna typ av Ethernet på datorns moderkort. Också, att utnyttja detta, måste du använda Gigabit-certifierade switchar, och kategori-6 eller kategori-5e (stöder 1000Mbps) patchkablar.
 • Ett PA-system kommer alltid till hands för att tillkännage vinnarna och kommande evenemang.
 • Drick inte eller rök, LAN-evenemang är illaluktande nog utan dessa faktorer.
 • Om du planerar att göra din LAN-party en återkommande händelse, överväga att köpa bord och stolar istället för att hyra.
 • Förvara maten och i ständig tillförsel, tömma sopor burkar, och ta bilder.
 • Kom ihåg att ta med snacks. Folk kan inte spela på en tom mage!
 • Om minderåriga kommer att delta i evenemanget, se till att de har målsmans tillstånd.
 • LAN-party kostnaderna kan snabbt lägga upp. Överväg att ta ut en inträdesavgift eller be om donationer. Du kommer att vara mer benägna att vara värd framtida händelser om du inte förlorar pengar varje gång.
 • Hubbar är inte längre det snabbaste sättet att skapa ett nätverk, en all-switch nätverk fungerar bäst. Hubbar, generellt sett, orsakar problem. (Ändå är ordet "hub" fortfarande ofta förväxlas för "switch", även om de är olika teknik.)

Varningar

 • Håll kablarna snyggt och ur vägen. Annars någon är skyldig att resa på dem. Överväg tejpning kablar ner. Bunch grupper av dem som kör i samma område tillsammans riktigt tight, och lägga all slack i vardera änden. Kör sedan remsor av stark tejp (gaffers / kanal) vinkelräta. Om du är förvirrad över detta, tala med en musiker vän - det är normal praxis att tejpa kablar för ljud utrustning ner, men datorn strömkällor är lika i riskzonen för att dras ut, och sällan tänker man att tejpa ner dem.
 • Låt inte folk kontakten i varandras grenuttag, eller "daisy chain." Det är en katastrof väntar på att hända.
 • Tyvärr är stöld en realitet på LAN-partyn.
  • Har bara en ingång och utgång, och ha någon där titta vem som kommer och går och med vad.
  • Label något som inte är fastspikat, särskilt eftersom kostnaden till storleksförhållande går upp. (Din minne behöver en etikett, tabellerna förmodligen inte.)
 • Fusk är ett bekymmer också, så se till att köra en anti-cheat program på Hosting server.
 • Värdarna (you!) ansvarar för eventuella problem som uppstår, och de kommer att uppstå. Du kanske inte har så mycket tid för spel, men det är ditt öde som värd.
 • När man arbetar med brytare, generatorer eller fördelardosor, du arbetar med hög spänning. Hög spänning som kan döda dig! Om du inte är bekväm med el, hyra en elektriker.
 • Vid större evenemang, är ansvarsförsäkring krävs. Även om du har spelare underteckna ett undantag, kan du inte göra dem signera sina rättigheter bort. Ett par hundra dollar för ansvarsförsäkring är bättre än en miljon dollar rättegång.
 • Opålitliga makt är den # 1 LAN-party killer. Folk blir arga när deras dator unrepentantly stängs. Se till att de är anslutna till deras utsedda uttag.

Saker du behöver

 • Router
 • DHCP-server
 • Nätverksswitch
 • Cat5e eller Cat6 kablar patch
 • Förgreningsdosor och förlängningssladdar
 • Bord och stolar
 • Gamers
 • Gaming datorer
 • Spel
 • Spelserver (er)
 • Massor av koffein