Wku

Hur man gör en musikvideo

Musikvideor är roligt, utmanande, och med de framsteg inom dator-och videoteknik, något som de flesta människor kan göra. Ju mer du lagt ned på det, desto mer får du ut av det, men även de mest grundläggande begreppen kan vara skitkul att ta på, och kommer att belöna dig med en känsla av stolthet. Vi visar dig ett par sätt att göra detta: den korta versionen, och en mycket längre version. Oavsett om du väljer den snabba vägen, eller den långa vägen, eller någonstans i mitten, är du i en riktig smakupplevelse! Läs på:

Steg

Hur man gör en musikvideo. Gör dig redo för berömmelse.
Hur man gör en musikvideo. Gör dig redo för berömmelse.

Den korta versionen

 1. 1
  Gör dig redo för berömmelse. För detta exempel kommer vi att göra en grundläggande video med dig som stjärnan. Vem vet vad det kan leda? Titta på Numa Numa kille, trots allt-47 miljoner visningar och räkna!
 2. 2
  Välj en låt. Om du har en egen, eller rätten att använda någon annans, så mycket bättre.
 3. 3
  Tänk på vad du ska göra. Kommer det att vara en tagning, eller kommer du att börja och sluta för olika delar av låten? Kommer det bara vara du, eller du och en kompis? Eller kanske en dansande barn? Vad det än är, kommer att planera i förväg hjälper dig att göra en mycket bättre video.
 4. 4
  Öva. Spela igenom låten, och gör vad du ska göra, tills det känns naturligt.
 5. 5
  Slå på alla lampor! En sak som verkligen förstör en snabb video är dålig belysning. Du behöver inte något fint, bara några 100W glödlampor. Ju mindre kameran har för att kompensera för svagt ljus, desto bättre dina videor kommer att se ut.
 6. 6
  Ställ kameran på ett stativ. Om du tänker för Blair Witch Project utseende, du vill att kameran stadigt.
 7. 7
  Få på plats, sätta på musiken, och tryck på posten. Gör din grej det bästa du vet hur!
 8. 8
  Importera video på din dator. En gång, kan du redigera den med något av verktygen nedan i "Saker du behöver." Lägg till en titel, lägga krediter, och publicera på YouTube.

Den långa versionen: utveckla konceptet

 1. 1
  Skaffa en anteckningsbok. Det behöver inte vara något fint, eller digital, eller dyrt. Du vill ha något att samla dina tankar, ta ner anteckningar, och kanske skissa vissa scener. Medan du ändå håller på, ta en penna med en stor fet suddgummi, alltför.
 2. 2
  Prata med bandet. De kan mycket väl ha en massa idéer om hur de vill att deras video att titta. Några av dem kommer att vara bra. Några av deras idéer, stor. Vissa kommer att kräva Peter Jackson, en avgjutning av tusentals, banbrytande CGI, och en liten get. Om det är i sin budget, stor-annars, le och säga "Åh, det är intressant!" Det är ditt jobb att filtrera bort bruset och skapa ett koncept, och fler idéer du har att välja, desto bättre din slutliga konceptet vara.
  • Denna process är mycket enklare om du råkar vara "bandet."
 3. 3
  Lyssna på låten. Det hela börjar där. Inte göra något annat, första gången-bara lyssna. Sedan lyssna på den igen. Även om du hört låten innan, och vet det utantill, lyssna på det som om det är första gången. Hur gör det du känner? Gör det du vill dansa, gråta, agera dumt, eller hoppa i pickup och chef för baren? Vad det än är (och du behöver inte begränsa det till ett "det"), krafsa ner det.
 4. 4
  Förfina dina idéer. När du har en fungerande idé om vad du vill skapa, är det dags att konkretisera det ut i en berättelse. Skriv ner den övergripande berättelsen idé, till att börja med.
  • Det kan vara korta och enkla, som att "det är ett land sång om vägen och träffa folk, så... huvudsakliga koncept kör på motorvägen, träffa människor i små butiker town livsmedelsbutiker och bensinstationer längs vägen, situationen reflekterande texter."
  • Du kan göra det mer detaljerat: "huvudpersonen kör en '57 Chevy cabriolet på lång, rak sträcka av motorvägen västerut, bonde på vägarna livsmedelsbutiker i vers 1, soldat i Hummer på macken i vers 2, utomhus band skjuten under chorus / solo, humle söt flicka i vers 3 (stjärnigt cameo?) i bilen och åka iväg tillsammans som låten spelas ut Comedic undan:.-huffy kostym pinsamt själv i varje scen: sprutar senap på skjortan i v1, stöter hummer med sin Porsche eller häller gas på dyra skor på macken i v2, klumpigt resor sätta drag på söt tjej i v3 "

Planera din video

 1. 1
  Skapa en storyboard. När du har arbetat ut ditt koncept, är bandet ombord med det, och du har en idé om platser, är det dags att börja planera din video. Ett av de mest effektiva verktyg som du kan skapa är en storyboard.
  • Liksom begreppet, men det behöver inte vara flashiga. Det kan vara så enkelt som att läget för saker i varje scen, eller det kan vara så detaljerad som enskilda cutaways, uttryck, färdriktning, etc. Om du inte ens kan rita en rak linje, oroa dig inte: gör en text storyboard. Så länge du har en aning om vad som kommer att hända i varje scen, och du kan kommunicera det till din besättning, kommer du vara bra att gå.
 2. 2
  Scout platser. Innan du börjar skjuta något, behöver du en plats att skjuta. Det är alltid lättare att planera din video hålla din lokala landskap i åtanke, men ibland begreppet bara inte kommer att lyssna till förnuftet. Till exempel, kan vårt land video vara lätt att göra om du fotograferar i Wyoming, men om du är i New York, måste du vara kreativ.
  • Leta efter "scener" som matchar din vision. Till exempel kommer en stor del av videon äga rum vid en lantlig bensinstation. Om du måste köra ut ur stan för att hitta en, så var det. När du gör det kommer det att vara värt att enheten.
  • Prata med ägarna ledning eller var som helst du vill använda, och se till att de är ok med det. Om du har tur, kan de också vara en perfekt passform för en karaktär i videon (om de är villiga.)

Personalen din skjuta

 1. 1
  Hitta din besättning. Du kan ha en grupp av människor du arbetar med, eller du kan behöva för att skapa en besättning för den här videon. Här är de personer du behöver, till ett minimum:
  • Director. Detta kommer sannolikt att vara du. Du kommer att hantera alla de olika delarna av fotograferingen, från att dela din vision till Filmteamet, att medla tvister mellan ljus och ljud, för att se till att det finns gas i bilen och att alla dina platser är klar för fotografering. Om det finns en detalj som du kan tänka, det är ditt jobb att få det att hända.
  • Filmare. Den filmare kommer att ansvara för att fånga allt på en eller flera kameror. Du kommer att definiera skottet, men hon kommer faktiskt rama in scenen, arbetet med Filmelektriker att säkerställa korrekt inställd tänds, och låt ljudet killen vet när bommen är i scenen.
  • Gaffer. Någon måste se till att alla lampor är tända, skådespelarna är synliga, och allt är rätt för fotograferingen. Den personen är gubbe.
  • Ljud människan. På en film, är han killen sticker mikrofoner i allas ansikten och platser. För en video, som i allmänhet inte har dialogen, kommer han vara killen cuing upp sången så att aktörerna har något att arbeta med. I mellan att trycka på "Stop" och "Play" och "Rewind" han kommer att köra för att få koks, pizza och andra småutgifter. Han har inget emot-den inte Nätt scen 3 är hans flickvän. Det är som du vet!
  • Grip. Detta är den lyckliga själ som får flytta alla kablar, alla lampor, alla redskap, sittplatser, bord, rekvisita och allt annat som är väckt den uppsättningen. OK, kan greppet vara frivillig för en budget-video, men det är verkligen mycket lättare att köra en shoot när man har någon att hantera dessa saker medan du hanterar större-bild objekt.
  • Garderob. Beroende på budget, kan du ge helt enkelt riktning till talang ("bära jeans och en tight tröja,") eller har dräkter på beställning för aktörerna. Hur du än gör det, om det finns kostym inneburit förändringar, se till att någon kan samordna det mellan scenerna, och att din aktörer har en bit av sekretess för att ändra.
  • Rekvisita. Återigen kan detta vara du, men någon måste hitta de fordon som används, plus saker aktörer på de inställda användning-senap flaskor som sprutar tillförlitligt på kö, något en skådespelare plockar upp eller lägger ned, eller är inte en del av platsen.
  • Kontinuitet. Om du inte kommer att skjuta från början till slut i en tagning, kommer det att finnas behov av någon att se till att när folk börjar är där de slutade tidigare. Det är vad kontinuitet gör. De antecknar positioner, vanligen med hjälp av en kamera. De ser till att senap fläck på Suit i första scenen är det fortfarande det 3 dagar senare efter det sista avsnittet är shoot. (Eller, omvänt, att senap fläcken är * inte * det om skott före färgningen görs senare.)

Kasta din video

 1. 1
  Hitta rätt talang. Gör en lista över alla tecken i din video. Använda vårt exempel ovan, vet vi att vi kommer att använda bandet. Vi måste fortfarande räkna ut resten av rösterna. Skriv ner varje tecken, och gör anteckningar om hur de ser ut och hur de beter sig. Detta kommer att göra det lättare att kasta.
  • The Traveler. Han behöver inte tala, men kommer att behöva se cool, självsäker, och tycker han tillhör köra ner en landsväg i en vintage cabriolet. Jeans. Nyanser. Tröja?
  • The Farmer. Äldre, ridit från solen. Gammal hatt, jeans och untucked skjorta, vänligt leende. Kortfattad kamera tid, behöver inte vara ett proffs.
  • The Soldier. Ung, lång, muskulös, buzzcut, starkare och mer självsäker än hjälte, men också mer ödmjuk.
  • Bensinstationen Attendant. Taniga? Plump? Oljig mekaniker skjorta, vänligt med en förvirrad utsikter, har en bra "eyeroll" att leverera till kostymen.
  • The Suit. Metro, nästan vacker, men inte riktigt. Slicked hår som är un-slicking i värmen. Dyra letar garderob, bil. Socialt och fysiskt obekväma, har nedlåtande hånleende. Unlikeable på första anblicken.
  • The Girl. Gorgeous. Hot. Brunett. Trygga, sorglös, garvade, visar värmen väl på glansig hy. Aldrig upprörda av Suit, bara roade. Bedroom Eyes för resenären.

Lights, Camera, Action!

 1. 1
  Ställ scenen. Nu när du har alla dina ankor i rad, skådespelarna är väl inövade, och din besättning är laddad för björn, är det dags att prep ditt set och skjuta din video. Välj en scen för att skjuta. I det här exemplet väljer vi slutscenen, där dräkten resor över sig själv, hjälper Traveler upp honom, och Pretty Girl hoppar i bilen med Traveler.
  • Sätt fordon och allt annat som finns i scenen på plats, och har aktörerna stå på sina betyg.
  • Ställ din belysning. Eftersom detta är en utomhus skjuta, om du inte har powered ljus du skulle kunna använda en reflektor, vilket är en stor bit av vitt tyg eller affisch ombord som speglar solljuset, mjukgörande skuggor och ljusare en scen. För det mest effektiva sättet att fokusera ljus, använda mer än en reflektor, eller till och med en spegel. Din gubbe kommer att hantera detta, under din ledning, om du har en.
  • Kom ihåg, är den viktigaste personen på skärmen alltid den ljusaste på skärmen. När utanför, alltid ha huvudpersonens tillbaka till solen utom när solen står mitt på himlen. På så sätt kan reflektorerna belysa personens ansikte och fram. Även om det finns en hel del att göra för att få effektiv belysning, det är värt det när du vill ha en högkvalitativ video.
 2. 2
  Ställ in kameran. Du kanske vill skjuta en del av din video på ett stativ, för statiska scener. Jiggly kameror kan ibland distrahera tittaren från själva videon. Andra gånger kanske du vill använda en handhållen Steadi-Cam för mer dynamiska skott, eller en helt fri form "skakig cam" för högre energi skott. Om du har folket och budget, skjuter en kombination av vinklar och stilar kommer att öka kreativa alternativ i redigering svit.
 3. 3
  Få dina aktörer på plats. Om de är i scenen när kameran rullar, få dem att ta sina varumärken. Om de kommer in på scenen som den spelar, har dem på sin entré punkten.
 4. 4
  Cue upp musiken. Ha ljud lokalisera den rätta punkten i låten, och ge den ett bra bly i tid så att folk kan "komma i synk" med musiken. Längre är bättre, i början. Om du gör flera tagningar, kan du ha möjlighet att förkorta denna del upp. När ljudet är klart och musiken, kommer han skrika "fart!" (Ett uttryck som hearkens tillbaka till när inspelningar på set gjordes med magnetband som drivs av motorer, vilket tog en stund att komma upp i fart). Ljudet killen kanske också vill mata ljudet i videon, så det finns en referens spår för inläggsredigeraren senare.
 5. 5
  Lights! Ha alla dina belysning folk på plats, och alla drivna lampor på.
 6. 6
  Kamera! Videografen trycker på inspelningsknappen, och börjar skjuta scenen.
 7. 7
  Action! Du vet hur det funkar här-på "Action!", Skådespelarna komma ut och göra scenen.
 8. 8
  Upprepa för alla scener i videon. Du kan sluta med flera tar, flera vinklar, tar stor, och fruktansvärda tar. Det är här det roliga börjar!

Post Production

 1. 1
  Överför din video till din dator. Vanligtvis sker detta med USB, Firewire, eller egna anslutningar. Men du gör det, kommer du vill läsa allt i datorn i en katalog.
 2. 2
  Brand upp din redaktör. Din programvara redaktör, som är-oavsett om du använder Sony Vegas, iMovie, Adobe Premiere, Final Cut Pro, eller ha en lyxig Avid svit, det är där det magiska händer.
 3. 3
  Ta din bästa skott. Arbeta igenom videon från början till slut, titta på alla de tar, och att hitta de bästa.
  • Använd spåret scratch ljud på videon för att matcha upp snitten med musiken, men oroa dig inte så mycket om något pops eller brus på ljudspåret. Detta spår går undan när videon är klar.
 4. 4
  Låg i musikspår. Med spåret in i, kolla att se hur dina redigeringar och musiken synka. De kommer att vara nära, men inte perfekt. Justera varje skär så att allt sker när det ska-vilket blir särskilt märkbar när du arbetar med bilder av bandet spelar låten.
  • Vara beredd att täcka misstag. Till exempel, om gitarristen var mima "Stairway to Heaven" på video under en passage där han helt enkelt hålla en enda ton på inspelningen, klipp till en annan bandmedlem, eller tillbaka till scenen under det ögonblicket.
 5. 5
  Lägg till en titel och krediter. Inget att det! Nu har du fantastisk musikvideo!

Sprid ordet

 1. 1
  Ladda upp till YouTube. Om du vill att andra ska se din musikvideo, kan du Ladda upp en video på youtube och dela din opus med världen. Vem vet, kanske det kommer att gå viral!
 2. 2
  Skicka ut det. Du kan även maila din video till dina vänner och familj, bränna den till en DVD, eller lägga den på din blogg.

Tips

 • En mycket bra strategi för video gör är att göra 3 helt olika videor och videoklipp mix på olika platser.
 • Kontrollera att videokameran inte är vänd mot solen, inför en videokamera, eller någon kamera för den delen, solen kan kraftigt skada den inre bilden fånga hårdvara.
 • Alltid sätta copyrightinformation i krediter för att skydda dina immateriella rättigheter!
 • För Youtube videos, måste du sätta poäng på de närmare området, eller din musik kan vara avstängd eller din video tas bort på grund av brott mot upphovsrätten!

Saker du behöver

 • En stor melodi
 • Skådespelare
 • Videokamera och operatör
 • Stillbildskamera (kan vara telefon)
 • Ljusdesigner och gubbe
 • Stereo uppspelning och inspelning ingenjör
 • Dator
 • Redigeringsprogram som Windows Movie Maker (PC), iMovie eller Final Cut Pro (för Mac), eller Sony Vegas för både OS
 • Dansare