Wku

Hur man gör den elektriska bilden

Den Electric Slide är ett lätt och roligt dans för alla åldrar. Följ dessa steg för att få maximalt resultat.

Steg

Hur man gör den elektriska bilden. Vänta på musiken ska börja.
Hur man gör den elektriska bilden. Vänta på musiken ska börja.
 1. 1
  Vänta på musiken ska börja.
 2. 2
  Gör en vinranka till höger och kranen. En "Grapevine" är en serie av sidesteps i en riktning, kliva åt sidan, sedan passerar framför eller bakom den andra foten, sedan kliva åt sidan igen. En mer detaljerad uppdelning är nedan. Count 1, 2, 3, 4 i takt till musiken och gör följande på varje taktslag:
  • Kliv till höger med höger fot.
  • Steg åt höger med vänster fot, korsa vänster fot bakom höger fot.
  • Steg höger med höger fot, uncrossing fötterna.
  • Stäng fötterna ihop, knacka vänster fot intill höger fot. (. Du kan också klappa händerna när du trycker fötterna) "Tapping" betyder, att inte sätta din vikt på vänster fot - bara peka på marken med din fot. Din nästa steg blir med vänster fot, så din vikt behöver vara på rätt fot.
 3. 3
  Gör en vinranka till vänster och tryck på. Detta är precis som vinrankan till höger, förutom att det är till vänster. Count 1, 2, 3, 4 i takt till musiken och gör följande på varje taktslag:
  • Steg vänster med vänster fot.
  • Steg åt vänster med höger fot, korsa höger bakom vänster fot.
  • Steg vänster med vänster fot, uncrossing fötterna igen.
  • Stäng fötterna ihop, knacka höger fot intill vänster fot. Som tidigare, inte sätta din vikt på höger fot eftersom ditt nästa steg med höger fot.
 4. 4
  Ta 3 steg bakåt och peka. Denna del är konceptuellt lika med vinrankan steg, förutom att gå bakåt istället för i sidled. Liksom tidigare räknar 1, 2, 3, 4 till musiken som du steg:
  • Steg bakåt med höger fot.
  • Steg bakåt med vänster fot.
  • Steg bakåt med höger fot.
  • Tryck på din vänstra fot intill höger fot. Återigen, inte sätta din vikt på vänster fot - nästa steg är med din vänstra fot. (Du kan eventuellt göra ett knälyft, sparka, toe-peka-och-hip-lift, eller vad du vill med din vänstra fot i stället för att bara knacka fötterna stängda. Bara inte sätta din vikt ner på vänster fot ).
 5. 5
  Kliva fram och knacka foten, steg bakåt och peka foten. Count 1, 2, 3, 4 i takt till musiken och gör följande:
  • Steg framåt med vänster fot.
  • Ta med din högra fot bakom din vänstra fot, och tryck på din högra stortå på vänster häl. Många människor, i stället för att knacka med sin fot, kommer typ av gör ett djupt utfall med vänster knä, peka på (eller bara nå för) golvet med sin högra hand. Andra bara peka sina fötter stängd. (Men vad du än gör, bara inte sätta din vikt på höger fot).
  • Steg bakåt med höger fot.
  • Tryck på din vänstra fot framför höger fot.
 6. 6
  Steg framåt och sväng vänster. Count 1, 2 i takt till musiken och gör följande:
  • Steg framåt med vänster fot, men förbereder sig för att svänga vänster.
  • Hoppa på din vänstra fot som du vänder dig till vänster 90 grader (aka ett kvarts varv). Vrida till vänster medel, går vänster axel bakåt (och höger axel kommer fram). Tillval: Många kommer också att göra ett knälyft (med höger knä) och / eller klappa i händerna här.
 7. 7
  Upprepa dessa steg tills musiken bleknar. Observera att du - och förhoppningsvis resten av gruppen - kommer att ställas inför en ny riktning varje gång du upprepar.

Tips

 • Som nämnts på ett fåtal platser i "Steps" ovan, tillåter Electric Slide för en hel del personlig kreativitet och stil inom ramen för dansen. Många människor kommer att lägga in sina egna knä-hissar, hip-hissar, mul-flicks, sparkar, klappar hand, finger snaps, dumbom poser och gester, utfall, snurrar och mer på olika ställen i dansen. Detta är dock inte en solo skyltfönster! Om du vill prova några av de valfria stegen ovan eller lägg in dina egna tjusiga, se till att du hänga med i rörelsen för gruppen - inte stöta eller tränger undan de andra dansarna!
 • Den mest populära sång för denna dans är "Electric Boogie" av Marcia Griffiths, men dansen kan göras för varje 4/4 musik som är tillräckligt svängig och jämförbar tempo till "Electric Boogie".
 • En jämn-ish våningen rekommenderas, ädelträ är perfekt. Dansa på mattan rekommenderas inte. Det är möjligt, men varven är svårare och kommer att orsaka mycket slitage på mattan.
 • Många Electric Slide Grupperna består av ett fåtal personer som vet vad de gör, och en massa människor som till synes dansar för första gången någonsin i sitt liv. I denna situation är det lämpligt (om möjligt) för att få nybörjare belägna typ av i mitten, och erfarna dansare i kanterna. Om det finns minst en erfaren dansare vid varje av de fyra sidorna, kommer nybörjare att kunna se en erfaren dansare oavsett vilket sätt gruppen står inför - kom ihåg hela gruppen vänder 90 grader efter varje cykel!
 • Den 18-steg variation beskrivs ovan och visas i videon är typiskt hur dansen utförs av amatörer på bröllop, med line-dansare i land-västra barer, och praktiskt taget alla andra sociala dansställen. Det är också hur det beskrevs av dansarna i musikvideon till "Electric Boogie", av aktörerna i filmen "The Replacements", och i de flesta andra filmer, TV-program och videofilmer som presenterar denna dans, oavsett om de tillverkas av proffs eller amatörer. Den 18-steg variation är en förenklad version av den ursprungliga 22-steg koreografi, helt enkelt kallas "The Electric", vilket var en professionell nivå Fuga koreografi lappar skapat av Ric Silver 1976 i Manhattan på Vamps Disco. Det är ganska ovanligt att se någon göra det ursprungliga Electric, men för den nyfikna, det finns två stora skillnader mellan 22-steg Electric och den version som beskrivs ovan: en är att dansarna kommer radas upp i två rader vända mot varandra, men förskjuten, vilket kommer (förhoppningsvis) få dem att dansa i lådor runt varandra utan att kollidera. Den andra skillnaden är att man upprepar det "framåt, peka, baksida, tryck" sekvens innan du kliver fram och svänga vänster.
 • Den Electric Slide är roligast med en stor grupp människor. Alla ska radas upp i flera rader, ungefär i en kvadrat eller rektangel, som dikteras av formen på rummet.