Wku

Hur man skriver en ballad

Den traditionella balladen formen har ett par lätt replikerade egenskaper som har gjort det ett populärt berättande enhet i hundratals år. Att skriva en ballad av ditt eget, följa de riktlinjer och exempel ballad nedan.

Steg

Hur man skriver en ballad. Skapa en saftig historia.
Hur man skriver en ballad. Skapa en saftig historia.

Skriva din egen ballad

 1. 1
  Skapa en saftig historia. Ballader berättar historier per definition, ofta hantera teman som skandal, kärlek, död, katastrof, eller till och med aktuella händelser. De följer oftast en klar, linjär story, att förlita sig på ritas åtgärd (ett oroligt läge, en klimax, och en upplösning) för att bygga upp spänning. Eftersom många berätta (eller återberätta) traditionella historier som har cirkulerat i generationer, kan du även anpassa en välkänd berättelse till ballad i om du inte vill skriva en från komplett scratch.
  • Peka ut de viktigaste delarna av tomten. Ballad använda en berättande stil som kallas "hoppande och kvardröjande" - det vill säga, hoppa över icke-väsentliga plot punkter så att mer tid kan läggas på de intressanta stunder. För att efterlikna denna stil, klippa någon onödig bakgrundshistoria, anslutningar tomt, eller sekundära detaljer som distraherar från handlingen i berättelsen som du har valt.
  • Stagger Lee, exemplet ballad för den här artikeln, är ett klassiskt europeiskt blues ballad om mordet på Billy Lions på räcka av Stagger Lee, som överreagerade när Billy knackade hatten från huvudet. Slipprig historier som denna brukar göra för mycket populära ballader.
 2. 2
  Hitta en starter fras. Den första raden av ett projekt är ofta det svåraste att skriva, men lyckligtvis för dig, ballader ofta öppna med lager fraser som come-ye-all hälsningsfras. (Ex. "Come all ye jungfrur," "Come all ye kamrater," etc.) Du får gärna låna denna fras för att få din berättelse att gå (och gör din ballad mer autentisk att starta). Om du inte vill använda en starter fras, fokus på att introducera läsaren till berättelsen Mississippi John Hurt: s version av staggerlee hoppar rätt in i handlingen.:
  Polis, hur kan det vara?
 3. 3
  Upprätta en rytm och rim system. Ballader har typiskt fyra-line verser, av vilka två eller flera rim. (Blues ballader, å andra sidan, har ofta två rimmade rader följt av en tredje, oberoende linje.) Det enklaste sättet att komma igång med rytmen och rim är att slutföra den första versen men du gillar det, sedan använda det som grund för resten av raderna i versen (ex. hålla längden, rytm, och slutet rim på varje rad mer eller mindre konsekvent).
  Polis, hur kan det vara?
  Du kan "vila alla men grym Stagger Lee

  • Hittills är denna rim system en enkel AA (det vill säga den första och andra raden rim). När kören kommer in, ser du att den här balladen följer den klassiska blues struktur, AAB (där den tredje raden inte rimmar med de andra två). Andra vanliga rim system omfattar:
  • AABB (första två raderna är ett rim par, andra två rader är en ny rimma par)
  • ABAB (första och tredje raden rim, andra och fjärde raden rim)
  • ABCB (endast den andra och fjärde raden rim)
 4. 4
  Skriv refrängen. Återigen är kören mycket flexibel i balladen formulär. Det kan vara en linje som upprepas i varje vers, två linjer som upprepas med några verser, en hel vers, eller ens två verser back-to-back. Dessutom kan du upprepa refrängen ordagrant eller ändra det något varje gång för dramatisk effekt. Denna version av Stagger Lee ingår refrängen i slutet av varje vers:
  Polis, hur kan det vara?
  Att dålig människa, åh, grym Stagger Lee
 5. 5
  Skriv ett andra versen i samma stil som den första. Använd samma mätare (dvs. försöker hålla samma lyriska rytmen som du gjorde i den första versen). Mätaren är i grunden mönstret stavelser i en sång eller dikt. De flesta ballader använder samma mätare i hela låten, eller mätaren för kören kan skilja sig från de verserna. Detta är vad dikterar rytmen.
  Billy de Lyon berättade Stagger Lee, "Snälla ta inte mitt liv,
  Att dålig människa, åh, grym Stagger Lee
 6. 6
  Komplettera ballad med ditt strukturell mall. När du har versen stil ner, behöver du bara fylla i din berättelse följer samma strukturella riktlinjer du. Var inte en slav till denna struktur, men. Om du behöver variera längden på en linje eller ens av en vers här och där, gå vidare och göra det, och om du vill att avvika från din rim mönster välkommen att göra det om det kommer att göra din ballad bättre.
  "Vad jag bryr mig om er små barn, din älskling lovin 'fru?
  Att dålig människa, grym Stagger Lee
  "Boom-boom, boom-boom," gick de fyrtiofyra
  Att dålig människa, oh grym Stagger Lee
  "Herrar i juryn, vad tycker du om det?
  Att dålig människa, åh, grymt Stagger Lee.
  Och allt de samlade, räcker upp högt,
  Att dålig människa, åh, grym Stagger Lee
  Saker att hålla utkik efter:
  • Vissa ballader, som den här, kan ha kören inbyggd i varje vers. I dessa fall är den rim ordningen ofta AAB (se ovan) eller ABAC (där tvåradiga kören upptar de andra och fjärde linjer, B och C, i varje vers).
  • Rader som "går ihop" bör ha ungefär samma antal stavelser och accenter stavelser.
  • Observera att det inte är nödvändigt att använda tre-eller fyra-line verser och refränger. Även om detta är den vanligaste balladen formulär, ibland hittar du en ballad med, säg, 6 rader, eller en med ett varierande antal linjer per vers.
  • Observera att det finns fall där rytmen eller kadens av balladen är viktigare än rim.
 7. 7
  Redigera din ballad. Låt lite tid passera, och sedan komma tillbaka till din ballad och redigera den med nya ögon och öron. Om du fastnade på en rad eller två tidigare du inte kunde hitta rätt rim, till exempel, eller det fanns alldeles för många stavelser komma tillbaka och se om du kan fixa dem nu. Klipp ut alla onödiga verser, vilket innebär att endast vad berättelsen behöver.

Tips

 • Om du sjunger eller nynnar när du går, ibland orden kommer bara flöda.
 • Var inte rädd för att välja kreativa, ovanliga eller defekta rhymes. Om du försöker tvinga alla dina rhymes vara tekniskt perfekt, kan du låttexten hamna klingande dumt.
 • Läsa ballader av andra författare kan hjälpa en hel del. Du kan lära dig vad som fungerar och vad som inte fungerar, eller det inspirera dig till ett tema eller idé, vilket är mycket bra.
 • Om du känner till historien du vill berätta, men har problem med att lägga det i en poetisk struktur, bara skriva berättelsen först utan att oroa några tekniska detaljer. Du kanske tycker att det är lättare att konvertera den till ballad form när den är skriven tydligt.
 • Det är okej att skriva en ballad utan musik. En ballad är en form av lyrik, vilket helt enkelt betyder att det kan sjungas. Det måste inte att sjungas.
 • Traditionella brittiska ballader kan vara roligt, tragiskt, eller ens satiriska, ofta itu teman som kärlek, arbete, och död. Som tidningar, de är opersonliga i tonen - oavsett hur sensationella berättelsen är brittiska bredsidor (så kallad på grund av det papper som de brukade vara tryckt på) är mer aktuella (dvs. journalistiskt), behandlar händelser och frågor för dagen.. Dessa ofta får höra från en första-person-perspektiv, har stereotypa karaktärer, och är inte särskilt objektivt. Nordeuropeiska ballader också behandlar kärlek, skandal, våld och katastrofer och kategoriseras ofta utifrån de grupper som sjunger dem, oavsett om de är gruvarbetare, sjömän, eller cowboys, indianer, européer, etc. Klassiska nordeuropeiska ballader inkluderar "John Henry" och "Casey Jones."

Varningar

 • Eftersom ballader är så lätt att skriva, och därför berätta en historia är så roligt, ballad författare tenderar ofta att gå överbord och vill inkludera alla smart vers och rim att de kan komma på. Alltför många verser kan tynga ballad och göra det tråkigt, särskilt eftersom balladen brukar vara ganska repetitivt i kören och i verserna också. En bra mängd strofer (eller verser) är omkring 20.