Wku

Hur att provspela för en pjäs eller film

Detta hur-till kommer att visa dig en metod som är garanterat att hjälpa dig att landa roller i teateruppsättningar, och är en beprövad teknik som lärs ut i teater avdelningar på högskolor och universitet över hela landet!

Steg

Hur att provspela för en pjäs eller film. Observera att det första steget till en audition är att ha förtroende.
Hur att provspela för en pjäs eller film. Observera att det första steget till en audition är att ha förtroende.
 1. 1
  Observera att det första steget till en audition är att ha förtroende. Bedömarna är inte ute efter någon som fidgets och inte vill sitta framför människor.
 2. 2
  Förstå att i förbigående en audition för en pjäs eller film, kommer du förväntas att ägna en enorm mängd av din tid och energi på projektet. Om du arbetar heltid, har andra stora projekt, gå till skolan, (om du vill göra detta på heltid, kan Hemundervisning hjälp), eller en familj att ta hand om, får detta inte vara den bästa tiden för att bedriva en roll i en produktion. Om du har tid (vanligtvis runt 3-4 timmar per natt) för repetitioner, armatur och föreställningar, bör du vara okej. Glöm inte att förutom att 3-4 timmar på natten, det tar massor av tid - utanför repeterar - att memorera en pjäs, monologer, och scenen riktning. Du bör alltid vara beredd, mentalt och fysiskt, för att ge projektet mer än bara repetition tid.
 3. 3
  Var medveten om lek typer. Vi vet alla att det finns drama och det finns komedier, men inom dem, det finns många andra. Classics - Shakespeare, Chekov, och den grekiska dramatiker, använder ibland en mycket komplex språkstruktur, som kännetecknas av mycket långa textstycken. Tappa inte modet eller skrämd av denna aspekt, det kommer så småningom bli lättare, när regissören blir involverad och du har haft tid att gå över spelandet.
 4. 4
  Se till att du är en lagspelare. Andra aktörer tar inte med blida ögon på alla som har ett ego storleken på Grönland, som projicerar en attityd som säger, "Jag är stjärnan." Särskilt i ett samhälle eller universitet teater miljö, det finns helt enkelt inget utrymme att tro att du är bättre än någon annan. När allt detta är tänkt att vara en rolig och lärorik erfarenhet, och eftersom ingen är betalt (mycket åtminstone) för att vara där, är skyldig någon något dig något, även om du får huvudrollen.
 5. 5
  Inse att det finns stora skillnader mellan de stilar av auditions för filmer och audition för pjäser. Film tenderar att avvika mer mot intim skådespeleri, närbilder, headshots, och mer realistiska rörelser. Också film provspelningar tenderar att fokusera på interaktion och scener, snarare än långa monologer. För pjäser, auditions brukar börja med monologer, och om regissören tror att du kan passa in i deras produktion kan de få dig att göra scener med de andra auditioners för återbesök. Så vet vad du förbereder för, om du inte har en stor scennärvaro och kan inte skjuta, kanske teater inte vara för dig. Och om du inte kan emote i närbilder, eller har viljan att stå runt medan datanörd inrätta skottet, då filmen inte kan vara din kopp te. Så var medveten om de olika stilar innan du går igenom alla besväret att förbereda.
 6. 6
  Audition meddelanden: Så nu vet du vad det är du kommer att vara involverad i. Vi kommer främst att fokusera på scenen spelstil av auditions eftersom metoden kan anpassas för att passa en film audition. När du har bestämt dig för att engagera dig, hitta en produktion för att provspela för. Vanligtvis kan du hitta audition meddelanden i ditt lokala universitetets teater-avdelning (vissa college huvudsakliga scenshower kan tillåta människor från samhället att fylla roller, snarare än strikt studenter) eller hitta din lokala allaktivitetshus och se om några direktörer har skrivit en uppmaning till aktörer. Ibland kan de annonsera i den lokala tidningen (vanligtvis i underhållning / konst avsnitt) eller gemenskap tidningen. För människor som bor i New York, New Jersey, och Connecticut och söker teater, är Visa Business Weekly Magazine ett bra sätt att hitta gjutning samtal. De lägga massor på deras hemsida dagligen på ShowBusinessWeekly.com, och de har också stora kataloger av nuvarande rollbesättare och agenter. Ett annat användbart verktyg som showbusiness veckoerbjudandena är The Theatrical Index-detalj alla spelar i olika stadier av produktionen. Detta kan få dig in innan audition ens existerar! För filmer är auditions brukar hållas i stora städer (främst Los Angeles eller New York, men ibland på platser som Seattle, Portland, Dallas, San Francisco, etc.) Vissa produktionsbolag kommer att annonsera dem på Internet, vanligtvis genom gjutning ringa webbplatser.
 7. 7
  Förstå att en del av filmen auditions kommer att kräva att du skickar in ett headshot / CV. Detta är normalt, eftersom de ofta bas på utseendet först, och talang sekund. Tyvärr, det är så det går i "Hollywood", men ingen sa att detta var ett verkligt företag. Också vara medveten om att för auditions och produktioner (film eller scen) du kan behöva resa ett stort avstånd. Till exempel kan du bli kallade till LA för att någon gillade din headshot, eller någon regissör gillade din audition två länen över. Så var beredd att resa om du får rösterna. I värsta fall (främst film) du kanske måste flytta till det område av produktionen.
 8. 8
  Hitta en agent. Ibland kan du hitta byråer i större städer, och de kommer att ha större anslutningar än du kanske. Men kom ihåg, agenter tar 10%, så om du får ett betalande jobb, kommer du troligen att ta en löneminskning om en agent fann det för dig.
 9. 9
  Förstå att om du hittar en uppmaning till aktörerna, för att titta på de typer av tecken och se om du passar. Om du är en 40-årig vit man, du förmodligen inte kommer att passa in i en roll för en 20 - till 25-åriga spansktalande hane. Om du är en kille som försöker att provspela för "The Vagina monologer" eller "Top Girls", mest troligt att du inte kommer att gjutas. Så var medveten om de typer av tecken. Ibland direktörer får göra eftergifter för aktörer (t.ex. om du är yngre och de kan inte hitta tillräckligt äldre människor för att fylla roller, eller om du är en tillräckligt bra skådespelare för att fylla rollen, etc). Om du är "nära" så var inte rädd för att provspela. Se till och skriva ner all information (telefonnummer, leka namn och författare, vägbeskrivningar till audition, etc.) så att du inte förvränga att ta reda på information i sista minuten. Det är en professionell artighet att inte ta ner audition meddelanden förrän efter audition har hänt, så lämna gärna audition flygblad där du hittade den, inte ta den med dig (om det inte finns många i området där du hittade dem). Nu är det dags att förbereda sig.
 10. 10
  Förbered dig på att förbereda: Läs audition krav. De flesta meddelanden kommer att berätta vad du behöver för auditions (fysiskt och prestandamässigt), såsom headshots, meritförteckningar, kläder dans och vad man ska göra för audition. Vanligtvis för samtida produktioner, kraven är två kontrasterande monologer (komiska och dramatiska). För Shakespeares pjäser, kommer klassiska monologer från andra Shakespeares pjäser, Marlowe, eller Kyd göra. Bortsett från detta, kommer meddelandet att berätta vad du behöver: En sång, en fram bit, etc. Var noga med att följa dessa saker till punkt och pricka. Att gå in i en Shakespeare audition med en Tennessee Williams monolog eller någon Arthur Miller är oftast självmord för audition, särskilt om du säger att du läst meddelandet.
 11. 11
  Hitta en monolog: Detta kan vara en av de svåraste stegen i denna process. För de monologer du behöver, kommer du att behöva skura över många olika pjäser och antologier för att hitta den rätta. Merparten av tiden, är det bästa tillvägagångssättet för att hitta en monolog som liknar pjäsen du audition för (dvs. för en Tennessee Williams pjäs, använd en Arthur Miller skriftlig monolog). Detta kommer att göra det möjligt för regissören att se hur bra du kan spela i stil och inte behöva föreställa sig hur till exempel passar en Shakespeare skådespelare i en mer modern stil. För hjälp med att hitta monologer, be en lokal teater buff, en teater professor, eller prata med chefen för produktionen. Dessa människor kommer att kunna hjälpa dig mest, och kommer troligen att få de resurser som du kan rita. Om allt annat misslyckas, gå till biblioteket och bara börja läsa pjäser som sker i samma period som den produktion för vilken du auditions. På baksidan, om du redan har dina monologer, då har du redan vunnit halva striden.
 12. 12
  Innan audition: Nu när du har hittat de monologer du behöver, memorera dem. Det finns inget bestämt sätt att göra detta, det är bara något som varje person gör på hans eller hennes egen. Se bara till att de är helt memoreras. De flesta regissörer kommer inte kasta människor som flub illa under sina monologer eller avläsas av ett manus under sin första audition (om de inte såg något i dig som de gillade eller behöver). Så när memorerade, fortsätta att öva tills dagen för audition. När audition kommer, ta ett par timmar i förväg för att förbereda. Först: Klänning för framgång. Inga sneakers, inga jeans, ingen rippade t-tröjor, och inga scraggly fem skuggor klockan (eller den kvinnliga motsvarigheten). Det kommer inte se bra ut om du får upp på scenen och ser ovårdad. Om du måste dansa med din audition, ta en extra uppsättning kläder så att inte förstöra din fina kära innan du gör din agerar audition. Efter påklädning och grooming, se till att få alla dina kopior av headshots och meritförteckningar. Ta mer än en, så om det är en panel av människor auditions er, har var och en av dem en, det kommer att hjälpa dem att minnas dig bättre. Också få det tidigt. De flesta produktioner kommer att ha dig fylla i formulär beskriver dina tidigare erfarenheter, befolkningsförändringar, och tillgänglighet. De kan också ha tidsluckor för dig att registrera dig för att göra din audition. Ju tidigare du kommer, desto fler slots du kan välja från. Anländer tidigt också ger dig tid att värma upp. Gör vokala övningar, sträcker, och Twisters tungan. Inte botch inte din monolog bara för att du inte sträcka ut tungan. Senaste, vara vänlig mot alla omkring dig. Var inte konfrontation. Om du inte får kasta och de får också gjutna, kommer du att vara runt dem under hela den produktion och de kommer att komma ihåg om du var ovänlig under audition.
 13. 13
  Under audition: Så audition har startat och du har gjort allt pappersarbete och alla dina prepping. Sitt tyst och vänta på din tur. Se och lyssna, i vissa auditions scenen chef eller direktör kommer att ge dig lagt instruktioner som inte var på kallelsen. De kan vara oerhört viktigt, liksom tidsfristerna för monologer, eller förfarande där de kommer att provspela. Vänta på att ditt namn ska anropas och sedan gå vidare till scenen. Innan säga något, se till att du har deras fulla uppmärksamhet. Du vill inte börja medan de fortfarande skriver eller pratar med varandra om den tidigare skådespelaren. Vänta tills du har uppnått ögonkontakt med dem alla så att de kan lyssna på dig från början. Se sedan till och skiffer för direktören, oavsett om de vet att du från tidigare kontakt. Nu, gör din monolog. När du gör din monolog, får direktören ställa några frågor eller be dig att göra en del från dina monologer igen. Ha tålamod, svara på alla frågor sanningsenligt, och göra den begärda delen till det yttersta av din förmåga. Det kan löna sig när regissören gör sitt slutliga beslut. När du är klar, ta en liten rosett och säga tack, och avsluta så nästa person kan provspela.
 14. 14
  Post-audition: Detta är förmodligen den tuffaste delen av audition, ännu mer så än monolog jakt. Detta är den tid då du känner dig mest hjälplösa - ditt öde, åtminstone för denna roll - nu är ur dina händer. Efter audition du kan antingen stanna kvar eller lämna, se bara till att du vet var tillbaka samtalet listan kommer att publiceras eller, om det inte finns några återbesök, där den slutliga rollistan kommer att publiceras och när. Om du behöver lämna, vara artig mot de övriga aktörerna och lämna lugnt. Väl hemma, stressa inte om audition. De flesta gånger skådespelare efter audition kommer psyke ut sig genom att analysera varje del av audition, så plågsamma tills de ser rollistan. Ett ord: INTE. Ibland kommer det att finnas många dagar i mellan audition och sista gjutning, och ibland finns det även en andra audition för call ryggar att begränsa fältet. Om så är fallet, sedan vara beredd att samarbeta med andra aktörer i scener ur pjäsen, och eventuellt även läsa för tecken som du inte vill rollerna för. Men vad du än gör innan rollistan går upp, stressa inte ut. Det är utanför din kontroll, och om du inte får kasta, det är inte för att du är en dålig skådespelare. En mer trolig orsak är att regissören inte kunde hitta en plats för dig i hans eller hennes vision av produktionen. Bli inte upprörd med någon där. Detta är ingen tid att börja klandra någon för något, inklusive dig själv. Saker bara inte funkade. Efter att rollistan är postat, det är väl bra att fråga chefen vad du behöver förbättra eller kunde ha gjort bättre. Styrelsen är oftast mycket älskvärda om detta eftersom de kan analysera det från en 3: e persons perspektiv och berätta exakt vad det var de letade efter. Men var noga med att inte vara oförskämd. Börja inte smutskastning anklagelser och inte bli upprörd med dem eftersom du inte göts. Men, om du kastades, grattis, du har gjort det och förhoppningsvis denna guide hjälpte du gör det! Lycka till där ute!

Sample monologer


Tips

 • Alltid läsa pjäsen innan du provspela för det. Direktören får ställa frågor under din första audition och det är alltid bra att ha svar på dessa frågor. Det gör också återbesök lättare eftersom du då inte kommer att läsa pjäsen för första gången.
 • Känn din teater terminologi. Här är några definitioner Monolog:. Ett kort tal tas från en pjäs.. Vanligtvis inte mer än två eller tre stycken långa Slate Monolog:>: An Introduction. Vanligtvis består av, "Hej, mitt namn är <your name="" here=""> och idag kommer jag att utföra <character name=""> och <2nd karaktär namn> från <2nd play namn>."
 • Läs utöver pjäsen om du har tid och ansträngning. Läs några av de andra dramatiker 'verk, kanske lära sig om den tid de var att skriva i. Tro mig, det hjälper i det långa loppet.
 • -Du: "Hej mitt namn är (för-och efternamn) Jag läste din audition inlägg i (plats) för filmen (filmen namn) och jag har bara en snabb fråga till dig om du har tid nu...
 • Se till och vara avslappnad gå in på audition. Om du är lugn, cool, och samlas in, kommer du att göra ett bättre jobb än om du avvecklades som en klocka.
 • Innan audition, kan du vara benägen att kontakta rollsättare. De kan nog ha lämnat en e-postadress eller telefonnummer för detta ändamål. Om du ringer dem följ denna script:
 • -Du:.. (Snabbt och tydligt, ange din fråga Kontrollera som inte är en dum fråga, inte frågar något som var tydligt i annonsen etc. Se också till att du har en riktig fråga Vissa människor tar detta pre-audition kontakt som en möjlighet att få mer ansikte tid med rollsättare. Det är väldigt irriterande att ha någon ringa och säga, "Um.. eh... eh... eh.. kan du ah.. ge mig lite mer info om det "?)
 • Försök att inte bära mörka färger till audition. Försök att ha något som sticker ut men är också förnuftigt (inte bära varma rosa paisley, kommer det inte att göra dig en björntjänst).
 • Lycka till dina auditions! Ha kul och kom ihåg om du inte gör det kommer det alltid att finnas en ny chans för en annan pjäs.
 • Ha alltid extra återupptas på teatern. Du vet aldrig vem som kommer att vara där eller som vill ha en.
 • Vissa auditions som har tidsfrister för monologer kommer sannolikt har scenen manager ger dig tid signaler från någonstans i publiken. Var medveten om vad dessa signaler är och när de ges. Det är den värsta känslan om din tid tar slut i mitten av din andra monolog och de avbryta er.
 • -Regi: "Gå vidare"
 • Drick vatten regelbundet innan audition och se till att ta en ganska stor svala innan du talar för första gången under audition.
 • Titta här YouTube-video för ytterligare tips.
 • Alltid vara lugn och allvarlig att göra en audition. Om du brast ut i skratt när din mamma förmodligen dött, kommer du inte få plockas för säker.
 • När hon / han besvarar en fråga säga, "Tack så mycket för din tid Leslie. Jag ser fram emot att träffa dig på (datum för audition). Adjö."
 • -Regi: "Hej, detta är Leslie"
 • Innan du går ut till audition, ta ett djupt andetag.

Varningar

 • Inte anländer sent, gör en massa oväsen, eller allmänt vara oförskämd. Det flyger inte bra om du respektlöshet sitt hantverk, även om du inte menar att.
 • Du kan inte bestämma att du inte vill ha en roll i sista minuten. Om du har gjutits, har du gjort ett åtagande (om det inte är för en stor roll och du specifikt bett om en mindre eftersom du inte kan sätta i gång en viktig roll behov) och att åtagandet innebär att du don ' t säga nej till den rollen om du inte har en väldigt bra anledning.
 • Var inte rädd för att provspela vid en senare tidpunkt för en producent som inte kasta dig i en tidigare produktion (om inte, naturligtvis, du var oförskämd i din avresa)
 • ALDRIG betala för att provspela, oavsett vad de säger. Betala för att provspela är nästan alltid en bluff. Vanligtvis "betala till audition" produktionsföretag (som blev känd i filmer som Bowfinger) är faktiskt icke existerande företag som har för avsikt att sätta på en riktig produktion eller slutföra en film.
 • Göra något för att ta dig bort av det faktum att du är i vederlag för en roll. Det kommer att hindra dig från att bli galen med ångest innan rollistan är postat, och hindra dig från att bli fruktansvärt deprimerad och besviken om du inte får kasta.
 • Ljug inte om din agerar erfarenhet, eller ens tänja på sanningen för mycket. Det är bättre att erkänna att ha någon erfarenhet än att ljuga om erfarenheter som du inte har. Faktum är att vissa producenter vilja ha någon med någon erfarenhet eftersom de är mer benägna att "ta riktning" (i princip följa order).
 • Var medveten om att den tillförordnade världen är extremt konkurrensutsatt. Folk kanske inte följer ovanstående regler och ändå få kasta, kan de vara helt oförskämd och ändå bli omtyckt av regissören, etc. Det finns ett antal variabler som du helt enkelt inte kan kontrollera när du är audition, och det finns inga riktiga särskilda fackföreningar att genomdriva regler om rättvisa. Och om du trodde att livet var orättvist, allt är ungefär tio gånger värre när du bestämmer dig för att bli skådespelare. Var medveten om att du är i för besvikelse, samt frustration. Ta allt med fattning. Det agerar, och det är vad vi älskar.
 • Var försiktig med produktionsbolag med exklusiva avtal (dvs du kan inte arbeta för andra produktionsbolag i sex månader även om du får sparken)
 • Men gör några små lokala teatergrupper kräver människor audition för att köpa ett medlemskap - vanligtvis 10€ till 25€ - om rösterna. Detta är inte nödvändigtvis en bluff, men ändå se till att de inte har en "exklusivitetsklausul".
 • Om du inte är gjutna, det finns många skäl. Du får inte ha passar rätt typ, eller du helt enkelt inte vad de letar efter. Flytta på.