Wku

Hur kan man vara en dansare

Dans är så mycket mer än bara en sport. Det tar mer än ett vackert ansikte, det tar en hel del övning och hårt arbete. Men om du har rätt mängd talang, förtroende och tålamod kan du uträtta något. Det spelar ingen roll vem du är, och vilken typ av bakgrund du har. Om det ringer för dig, svara tillbaka. Du kanske inte är perfekt på det, men du måste älska det. Om du gör det kommer du att bli bra på det, i ditt hjärta.

Steg

Hur kan man vara en dansare. Kontrollera att det här är vad du verkligen vill göra.
Hur kan man vara en dansare. Kontrollera att det här är vad du verkligen vill göra.
 1. 1
  Kontrollera att det här är vad du verkligen vill göra. Det tar en hel del passion för att dansa, oavsett om du dansar precis som en hobby, eller om du vill att en dag bli en professionell. Om du vill bli en professionell, kan du behöva skära ut andra sporter och aktiviteter efter skolan för att sätta in de nödvändiga timmars övning. Tänk på att dansen i sig är en sport och det tar en hel del uthållighet att dansa varje dag.
 2. 2
  Bestäm vilken typ av dans du skulle få göra. Vare sig det är balett, disco, klapp, jazz, swing, hip hop, breakdance, pointe, modernt, eller magdans. Vad du vill! Tänk bara på att välja en som passar din stil.
 3. 3
  Söka vägledning. Titta på musikvideor och titta på människors rörelser, köpa danslektioner på en video, läs dansar instruktioner i böcker och på internet, hitta en handledare, få tips från vänner / yrkesverksamma, är etc. Dancing svårt, men med hårt, hängivna arbete, du kommer att utmärka sig på många sätt.
 4. 4
  Experiment. Stå framför en full längd spegel, vrid upp låtar, och flytta din kropp! Öva olika rörelser på olika delar av kroppen. Var noga med att varje drag övergångar fint in i nästa.
 5. 5
  Hitta en dansskola. Dansskolor kan vara allt från en lokal fritidsgård till en mer intensiv friskola. Om du planerar att dansa hela gymnasiet och högskolan i professionella dansen kommer du vill välja en mer intensiv skola. Prata med andra dansare i ditt område samt lärare från varje skola att välja det bästa för dig.
 6. 6
  Anmäl dig för så många danskurser som möjligt. Kom ihåg att det är viktigt att ha en bas i balett samt att filial ut i andra klasser. Du behöver inte ta varje klass erbjuds, och du kan alltid anmäla dig till flera klasser. Prata med din danslärare och ber henne att rekommendera klasser och för att utvärdera din nivå. Ju mer du tränar, desto bättre kommer du att få. Om du inte har råd att registrera dig för lektioner, kan du alltid hitta några fina skivor på Target eller andra butiker som kommer att lära dig bra dansteknik. Men om du planerar att bli en professionell dansare, är det nödvändigt att ta lärdom från en ansedd skola.
 7. 7
  Stretch. Det är mycket viktigt i världen av dans, ju mer du sträcka, desto mer kommer du att förbättra din flexibilitet. Du kommer att sträcka varje dag i klassen, men du kanske vill lägga stretching när du vaknar eller innan du somnar för att förbättra flexibiliteten, men se till att du är varm nog så att du inte skadar dig själv. Om du har utrymme, kanske du vill sätta en barre någonstans i ditt hem, helst i ett rum med trägolv. Även om du inte har trägolv, kommer du att kunna sträcka mer om du har en barre.
 8. 8
  Öva. Nu när du har din dansstil, lektioner, och har valt de rörelser som ser bäst på din kropp, måste du sätta den kunskapen i handling! Det bästa sättet att göra detta är freestyle dans i avskildhet i ditt sovrum, och sedan när din på en genomsnittlig dans nivå, delta skoldanser att njuta!
 9. 9
  Vara frisk både mentalt och fysiskt. Dans är en mycket krävande sport. Det är viktigt att äta en hälsosam, balanserad kost och hålla hydratiserade. Om du känner att du är överdriven det, tala med din danslärare och fråga om det är möjligt att släppa en klass.
 10. 10
  Anmäl dig till en dans tävling. Nu när du har lärt dig och sätta dina nya kunskaper i framför dina kamrater, är det dags att kliva upp ett snäpp! Oavsett om du vinner eller förlorar, du alltid en vinnare för att sätta i tid och ansträngning för att uppnå dina drömmar!
 11. 11
  Balansera ditt schema. Du kan dansa upp till fyra timmar per dag, men kom ihåg att planera din tid. Se till att du har möjlighet att göra dina läxor varje kväll. Schema vän tid för dina vänner som inte tar danslektioner med dig. Dans kan ta över ditt liv, men kom ihåg att du måste vara en rundad person. Om du inte planerar att bli en professionell, och bara dansa på kul, är det inte nödvändigt att lägga så mycket tid på dans.
 12. 12
  Speak up! Om du inte förstår en dans, be om hjälp, du kommer inte att lära sig det genom att stå i hörnet titta på! Tala alltid med din danslärare om du har ett problem.
 13. 13
  Vet att det kommer att bli svårt. Lär dig att skilja mellan "bra" och "dåliga" smärta. Dans är inte en lätt sak att göra, men det behöver inte vara smärtsam hela tiden. Det är tänkt att vara roligt! Om det blir till den punkt där du inte har roligt alls, sluta. Det är inte värt det om du inte är nöjd.
 14. 14
  Aldrig bara dansa stegen. Få in i låten, och sätta känslan i det. Om det är en positiv, glad dans le, göra stora, kraftiga rörelser och le! Om det är en sorglig eller känslomässig dans, använd din ansiktsuttryck för att styra din dans. Det gör varje dans mycket bättre.
 15. 15
  Håll ditt självförtroende. Vet att du kan göra det säkert!

Tips

 • Var självsäker. Det kan ta ett tag att lära sig ett steg. Bara ge inte upp.
 • Var inte rädd för att vara stor när musiken kräver det. Om du är på scenen kommer du se mycket bättre om du överdriver dina rörelser än om du knappt röra.
 • Drick mycket vatten och stretch före och under klassen det kommer att hjälpa.
 • Ha tålamod. Du kommer inte bli upptäckt över natten. Det kommer att bli en lång, mödosam process. Så, hålla din beslutsamhet och vara motiverad.
 • Bra dans tar ett tag att utveckla, försök inte för bara ett par månader och ge upp.
 • Bli inte skrämd av äldre, högre nivå dansare. Det kommer att distrahera dig från att nå ditt mål om du är så orolig för vad de tycker om dig!
 • När du tränar, rensa området så att du inte snubblar eller steg på någonting.
 • Var uppmärksam på din egen kropp, är dansen otroligt utmanande men det ska inte skada dig.
 • Ange tävlingar så att folk ska kunna se vad du är kapabel att göra! Öva, öva öva!
 • Lär känna människorna i de klasser som du tar, gör det dans och partnering mindre konstig, och när du är på tävlingar och skälen dess mycket roligare om du har vänner där för att stödja dig och umgås med mellan danserna.
 • Dans är konkurrenskraftig. Uppskatta den fantastiska dansare du är och inte jämföra dig med andra.
 • Upprätthålla en balanserad och hälsosam kost.
 • Titta klipp på dans eller hur man dansar. Kopiera vad folk försöker visa dig och sedan när du är bra på att försöka dansa på egen hand utan några tutorials.
 • Alltid uppskattar instruktörens tankar om din dans. Allt de säger bara gör dig bättre.
 • Den danslektion är inte obligatoriskt. Du kan bli en bra dansare utan professionella lektioner!
 • Om du inte känner dig bekväm i kläderna du gett, frågar regissören om du kan få en ny. Om dräkten är olämpligt, det finns ingen anledning för dig att bära den, men om det bara inte är din stil, eller är ful, ska du bara hålla ut.
 • Om du fortfarande i skolan, bör du ha en dans avdelning-eller dans kan gå in i dramat, försök att be om råd och gå med i din skola dansklubb först eftersom det kommer förmodligen att vara gratis. Men när du har bosatt sig i med andra klubbar och skolor.
 • Om din klasslärare ser en framtid för dig i dans, kommer de att kunna få dig till tävlingar eller uppträdanden. Det kommer att vara säker på att få dig märkt av styrelseledamöter, etc.
 • Hitta en bra lärare, kan detta vara skillnaden mellan roliga och skada.

Varningar

 • Om du har ett tight schema, kan du komma efter i andra saker som skolan, eller annan dagverksamhet. Ha det i åtanke innan du registrerar dig för klasser.
 • Att vara en dansare, och trycket av allt kan vanligen orsaka problem på kort och lång sikt. Några exempel är blåsor, ömma fötter, brutna / stukat ben, ätstörningar etc. Ge aldrig upp!
 • Arbeta inte för mycket, vilket kan lämna en negativ effekt på din hälsa. Det är bättre att öka tid att motionera, långsamt och gradvis.

Saker du behöver

 • Musik
 • En danslektion
 • Dans kläder
 • Dansskor
 • Stora Support
 • kropp passform