Wku

Hur korrekt betona dina stämband med skrikande

Denna artikel är ett sammelsurium av tips från olika människor som anser sig Screamers. Många av dem använder förmodligen olika tekniker. Syftet med denna artikel är att lära dig att "skrika" (som många sångare gör nuförtiden) utan att skada dig själv. Om du är bra på aktiv sång försök att göra de yttre skrik också eftersom det kommer att visa att du har många olika typer av metall, death metal, och mal-kompetensbas. Också med någon form av sång du tänka på att du får bättre varje gång du tränar.

Skrika för musikalisk prestanda handlar inte om att skrika lungorna ur! Även om det kanske låter som vissa sångare skriker så hårt och högt de bara kan, de flesta är det inte. Musical skrikande handlar om att lära sig att använda dina falska stämbanden att producera skrikande ljud, även om du inte skriker högt eller kraftfullt. Om du gör det, kan du lära dig att skrika så mycket du vill och du behöver aldrig oroa dig för att förlora eller skada din röst att du skriker i ett band.

Steg

Hur korrekt betona dina stämband med skrikande. Du bör veta vad din röst intervall är (baryton, tenor, contralto, mezzosopran, etc).
Hur korrekt betona dina stämband med skrikande. Du bör veta vad din röst intervall är (baryton, tenor, contralto, mezzosopran, etc).
 1. 1
  Du bör veta vad din röst intervall är (baryton, tenor, contralto, mezzosopran, etc). Om du inte redan vet, sedan söka efter information om de olika röst spänner. Hitta ett instrument du kan längs till exempel en gitarr eller piano, hitta mitt C (256 Hz), och räkna ut vad allt du passar in på.
 2. 2
  Värm upp. Varje god metall screamer gör en varm-up någon gång på dagen innan en föreställning. Detta är inte en skrikande varm-up, det är en sjungande warm-up. Folk gillar Randy Blythe från Lamb of God, Byron Davis Gud förbjude, och Phil Labonte av All That Remains, alla praktiken konventionella sång uppvärmningsövningar innan en spelning, samma grundläggande övningar som du skulle göra innan kören övar. Detta är mycket viktigt för din röst så var inte lat och hoppa över den. Hitta en sjungande warm-up rutin, som att sjunga vokalerna - Eh, Ee, Ah, Oh, Oo - över en 5-note skala.
 3. 3
  När du börjar lära, du kommer att göra en hel del tvivelaktiga tongångar. Liksom lilla katten morrar och försöker tala som Marge Simpson. Det är viktigt att du skapar dina raspiga ljudet från den nasala området i ryggen, ovanför halsen, inte låg i halsen. Om du gör ljudet från låg i halsen, kommer du att lära dig att göra fel och lära sig en metod som kommer att skada dig. Försök att känna skillnaden mellan Marge röst och den låg-i-halsen, gurgla-liknande ljud. Du bör kunna skapa Marge röst utan att skada dig själv. Använd dessa två referenspunkter som du lär. Kom ihåg att hålla din raspiga ljud som kommer från högre upp (den nasala området) så att du inte skadar din röst. Om du gör det fel, kommer det göra ont som fan. Öva intelligent. Du kommer förmodligen att skrika fel i början, så spara din röst tills du räkna ut hur man gör det rätt.
 4. 4
  Använd din membran korrekt! Håll inte luften i bröstet! Du bör andas in och fylla magen, inte bröstet.
 5. 5
  När du först lära sig att skrika och inte vet hur du ska använda din diafragman, flexa din mage, ungefär som du är på väg att ta en punch. När du gör det, prata lite, om du får en raspiga ljud kommer ut, pratar du rätt.
 6. 6
  Allt du behöver göra därifrån, är flera gånger (under loppet av flera veckor), höja och sänka tonhöjden. Även efter en lång tid av praxis om var du kan få olika tonlägen, prova trycka ut mer luft.
 7. 7
  Ju mer luft du trycka ut, desto högre i tonhöjd dina skrik blir. När du utför höga andas ut skrik, öppna munnen så bred som möjligt och skrika samtidigt böja membranet.
 8. 8
  Det är högst troligt att det kommer att göra ont i början, men efter ett tag kommer du att lära dig hur man gör detta på rätt sätt. Om, däremot, fortsätter det att göra ont och / eller blöder, gör du det fel.
 9. 9
  För att uppnå en annan stigning använda din diafragman, tungan positionen och formen på munnen... bottenrekord för t.ex. - sänk tungan Gapa stort. För toppar, lyfter tungan högt och låta skrika att slå upp i halsen.
 10. 10
  För framtida referens, i de flesta av musik som du kanske försöker att imitera, använder de snedvridande effekter i studion eller auto tune för att göra en djupare och fylligare tonhöjd.

Andas skrika

 1. 1
  Det är precis lika illa för dig som andas ut skrikande (om det görs på fel sätt). Om du behärskar båda, kan omväxlande ge olika stämband en chans att vila.

Tips

 • Scream ensamma en stund, kan det vara pinsamt att skrika runt andra som redan vet hur man skrika. När du är redo att visa dem din skrika och låt dem ärligt kritik det.
 • Värm upp rösten innan och efter skrika. Detta kommer att förhindra sång skador.
 • Ha tålamod. Att lära sig att skrika på ett säkert sätt kan ta ungefär ett år, och under de första flera månader, ofta gånger, det bara låter illa. Ge inte upp, det kommer att bli bättre.
 • Försök att hålla ett skrik så länge som möjligt utan att det vackla. INTRO skrik i vissa Atreyu låtarna skulle vara bra, men varnas, det skriker stil som används i Atreyu mycket hårda och tar en hel del övning. Försök också skrika så högt du kan utan att skada din röst. Låten "Spirit Crusher" med Döden är en bra låt för det.
 • Detta är det viktigaste för att få skrik ljud snarare än ett rop ljud, du behöver dricka mycket vatten före, under, och efter att skrika för att stämbanden är väl hydrerad hela tiden för det ljud du vill ha och att inte orsaka någon skada. Alltid dricka rumstemperatur eller varmt vatten. Lägga till en liten bit av citron kan stoppa slem bildas. Rumstemperatur vatten blandat med honung hörs att vara effektiv när du övar på grund av det faktum att det rockar halsen samt håller dig hydratiserade.
 • Skrik inte varje skrik med alla dina luft. Måttlighet är nyckeln, om du använder allt du har, kommer det göra ont mycket dåligt och inte låta bra alls.
 • Skrik inte för mycket. Detta kan skada stämbanden. Om du gör, vila din röst efter!
 • Innan skrika, hum, skjut, så du skriker medan surrande sedan öppna munnen. Detta kommer att hjälpa om du har svårigheter skriker.
 • Om du skadar din röst, antingen från skrikande, eller bara skrika för mycket på en fest Det finns alltid möjlighet att vokala vila. Inte skrika ett tag, inte sjunga. Inte ens prata eller nynna, och speciellt inte viska. När din röst är ont någon form av läte kan fördröja läkningsprocessen. Whispering är det värsta, när den stängs stämbanden ihop, vilket orsakar en liknande effekt som skriker med felaktig teknik. Om du måste tala, använda din fulla talande röst. Det är fortfarande inte bra, men det är det minst skadliga alternativet. De flesta gånger, bör din röst, och kommer, att komma tillbaka efter att genomföra sång vila en dag.
 • Screaming är 30% skicklighet och 70% konfidens. Du har bli att tänka "jag är bäst screamer i världen!" vid alla tidpunkter. Nervositet visar. Så slappna av.
 • Det bästa sättet att träna är att plocka några av dina favoritlåtar skrika med spåret. Du behöver inte låta precis som dina förebilder, så utveckla ditt eget sound! Unikhet och kreativitet i ditt mönster kommer säkert höja din röst rykte.
 • Koppning mic är inte ett bra sätt att förbättra ditt ljud. Så småningom blir det en vana och kommer inte låta bra i inspelningen. Det förvränger ljudet och många människor anser att detta fusk. Om du vill ha respekt, inte kalk inte micken. Ta anteckningar från mästare som Kyle Monroe och Phil Bozeman.
 • Att ha en förståelse för vad huvudet resonans är och hur man använder det är till stor hjälp när du lär dig att skrika. Det enklaste sättet att lära sig detta är Melissa Cross metod: sätta en penna i munnen och praktik sjunger över den och under den. Tänk också på att sjunga över penna och projicera din röst mot en vägg i fjärran. Detta bör lära dig vad huvudet resonans är. (Melissa Cross har även instruktions DVD-skivor som som kan köpas som förklarar allt om "hårda" sång)
 • Om du vill uppnå en högre gällt skrik, kan en erfaren sångare "blanda" i lite falsett inom skrik. Detta gör det inte bara högre tonhöjd, men det känns definitivt mer bekväm.
 • Om du har problem med att andas genom membran, lägg handen nedanför naveln och tryck samtidigt skriker, bör detta hjälpa lite.
 • Ju mer du övar, desto lättare blir det och ju längre du kommer att kunna skrika utan att greppa för vatten. Du kommer att kunna prata normalt direkt efter skrikande över tiden också.
 • Öva med olika munnen former. Om din mun är lösare och vidöppen som en fisk mun, kommer en djupare ton komma ut.
 • Om du föredrar något mer smaksatt, prova några svaga (kraftigt utspätt) squash / juicekoncentrat. Även om det är inte helt dåligt för din skrikande, är vatten en bättre rekommendation. Honung är också mycket bra för din röst innan sjunger och skriker och för sång healing om du skadar din röst.
 • Om du är intresserad av fler tips, köper Zen av Screaming. Det är en DVD med Melissa Cross på hur man skrika.
 • För att undvika några större skada på stämbanden, skrika nasalt. Föreställ dig att ljudet går upp och ut ur näsan. Detta bidrar med både hälsa och sund.
 • Skicklighet i death metal sång kan vara en bra skjuts för att lära sig att skrika, speciellt för metall skriker.
 • För att undvika några skador på stämbanden, tillsätt en liten "yeh" ljud före varje farlig inner-word vokal. Så skulle "attack" låter som "attyack," etc.
 • Lyssna på vissa skrik i olika typer av metall. Liksom lyssna på skriken i Deathstars, sedan lyssna på skriken i Lamb Of God. Se vilken stil du skulle kunna arbeta med det bästa.

Varningar

 • Se till att din röst inte gör ont så illa när du skriker. Detta innebär att du betona dina stämband för mycket. Lossa upp och släppa ut det. När du först börjar lära sig att skrika och morra, halsen kommer något "ont": det är okej, och det är naturligt. Efter ett tag, om du har varit försiktig på vägen, kommer du att kunna gå i timmar utan att skada din hals.
 • Intryckning ett skrik för hårt kan orsaka en kortvarig huvudvärk (ej mer än 10 sekunder). Även ofarliga det försvagande tillräckligt för att du missar din nästa fras. Fortsätter att skrika igenom huvudvärk period bara förlänger det.
 • Du kanske har några käken-kramper om du inte är erfaren med skrikande / morrande. Fortsätt inte ett skrik om du får en kramp! Du kommer inte att kunna skrika / / morra i veckor efteråt.
 • Om du inte dricker vatten halsen kan kännas väldigt torrt och skada din röst. Men också ihåg att bara dricka varmt eller rumstempererat vatten för att fukta strupen. Anledningen till detta är att när du dricker kallt eller nära frysning vatten, du, på ett sätt, "stelnar" stämbanden, och samtidigt skriker eller morrande, kan orsaka skada eller smärta, eller båda.
 • Screaming kan vara överväldigande ibland, så se till att korrekt andas och INTE skrika på toppen av dina lungor. Passerar ut på scen låter inte som en bra idé, så kom ihåg att använda så mycket luft som möjligt är skadligt för stämbanden och kan leda till hyperventilation, yrsel, och överansträngning.
 • Se till att du ständigt andas, som skriker kan ta en massa andetag. Med tiden kommer du att utveckla starkare och mer kraftfulla lungor, är det helt enkelt en positiv bieffekt av denna fantastiska konst (skrikande och morrande).
 • När skrika, se till att du använder bra membranstödet. Andas ut med din diafragma och spänd din abs. Som Melissa Cross förklarar, måste du balansera lufttrycket du använder med arbetet era falska ackord gör så att du inte lägger för mycket stress på ackord. Som nämnts tidigare och i flera andra skrikande artiklar, inte sloka eller låta kroppen hänga halta, även när de inte utför eller praktisera. Ett exempel på hur man kan hålla sig upp skulle vara de inspirerande band gruppfoto s, de som visar hela metal-bandet stående (oftast) sida vid sida. De flesta av dessa fotots skildrar bandmedlemmarna med bad ass eller hotfulla rynkar pannan, och detta är bara en liten del av metall, men om du tittar noga på deras hållning, kan du se dem raka och fina. Detta är hur du ska vara när du kan hjälpa det.