Wku

Hur man spelar gitarr som Eddie Van Halen

Om du är en början gitarrist, har du sett förmodligen Eddie Van Halen, Steve Vai och andra kända spelare gör ett snyggt trick där de verkar vara att spela med båda händerna på greppbrädan. Det kallas "knacka", och du kan göra det också!

Steg

Hur man spelar gitarr som Eddie Van Halen. Placera din vänstra hand på greppbrädan som om du skulle spela normalt.
Hur man spelar gitarr som Eddie Van Halen. Placera din vänstra hand på greppbrädan som om du skulle spela normalt.
 1. 1
  Placera din vänstra hand på greppbrädan som om du skulle spela normalt. Fret en anteckning på greppbrädan med pekfingret, och har lillfingret över strängen några band upp, redo att gräma en anteckning.
 2. 2
  Med pekfingret eller långfingret på höger hand eller sidan av din pick trycker strängen ned på en högre gräma, låter en anteckning.
 3. 3
  "Flick", eller som en pull off med den knacka fingret från strängen med en lätt nedåtriktad rörelse, låta en annan anteckning.
 4. 4
  Fret en anteckning med ringfingret. Du kan också dra ditt pekfinger till nästa bandet.
 5. 5
  "Flick", eller göra en "pull-off" med, ringfingret off av strängen med en lätt nedåtriktad rörelse, låta en annan anteckning.
 6. 6
  Upprepa steg 1-5, öva tills noterna spelas mycket snabbt.
 7. 7
  Tips: Titta på Eddies "Eruption" video på Youtube, företrädesvis den levande en. Om det behövs, stoppa det varje gång i en stund och försöka praktisera vad du såg. Eller du kan fuska och ta tag i fliken Guitar Pro.

Tips

 • Om gitarren har billigare, lerigare pickups, börja inte genom att gå snabbt - du vill kunna höra varje ton. Börja verkligen långsamt och i jämn takt med ett tempo. Gradvis bygga upp hastigheten. Titta på övningarna på höger om du fortfarande har problem. Om du har bra mickar dock gärna knacka bort på oavsett hastighet.
 • Du bör peka anteckningar som finns i nyckeln, eller ännu bättre, trycker du på ackordet som spelas (om du spelar över en uppbackning ackordföljd). Till exempel, om rytmen spelas ett C-durackord, tryck på 13: e bandet på B-strängen (en C-note), dra bort till den 8: e bandet (en G anmärkning) och dra iväg till den 5: e bandet (en E anmärkning). Om du kan göra detta över ackordbyten, det låter häftigt, men kräver övning, så du måste lära dig vad noter är i varje ackord.
 • Tekniskt sett är denna teknik som kallas "snaps och hammare" eller "två-hands tapping".
 • Försök att använda den volym du normalt skulle spela på och gör din knacka samma volym som din vanliga spel.
 • Några bra positioner för att knacka skulle vara: (Den första siffran är där fingret förblir stillastående, nästa nummer är fingret som förflyttas på och av bandet med den nötning hand, och den tredje siffran är bandet som kommer att utnyttjas med plockning handen.)
 • 2-5-10
 • Om att knacka sekvens spelas så kommer den att spela en liten del av den knacka delen av Eddie Van Halens "Eruption".
 • 4-7-11

 • 4-7-12
 • 2-5-9

Varningar

 • Om du vill behålla din "mystik", inte visa dina vänner vad du gör för att spela en sådan galen antalet noter. De kommer att bli besvikna över hur lätt det är, och de kan även anklaga dig för "fusk!"

Saker du behöver

 • Ett stränginstrument, som en fiol eller gitarr