Wku

Hur man kommer igång att spela hårdrock och metal gitarr

Denna artikel är avsedd att visa nybörjare hur man går från att ha någon aning om vad jag ska göra med den elektriska gitarren, för att kunna spela några av de vanligaste och mest grundläggande delarna av hårdrock och heavy metal. Den presenteras i en lättsam ton, med mer betoning på att lära sig att göra roliga ljud än strikt teori, som skall komma i efter att studenten blir beroende av att spela gitarr.

Detta är en snabbkurs i hårdrockgitarr. Den är inte avsedd att göra en väl avrundad musiker, och det förmodligen inte kommer att göra dig en musiker alls. Vad det kommer att göra, om du jobbar på det, är att lära dig att göra några av de ljud som definierar tung gitarr. Eller, alternativt, kan det göra bara du bestämmer dig för att gitarren är inte för dig - för om du inte kan behärska det här, kanske du inte vill bry sig.

Steg

Hur man kommer igång att spela hårdrock och metal gitarr. Köp en förstärkare.
Hur man kommer igång att spela hårdrock och metal gitarr. Köp en förstärkare.
 1. 1
  Välj en gitarr. Ju bättre gitarr, desto bättre ljud. Och det betyder att det blir lättare och roligare att lära sig på. Som sagt, det är inte alls nödvändigt att gå ut och spendera massor av pengar på en trevlig yxa. Spendera minst 150€. Det finns en hel del dåligt gjorda nybörjare modeller där ute som bara kan hamna lämnar dig frustrerad.
  • För Rock, är en ingångsnivå Epiphone (Gibson) eller Squier (av Fender) modell gitarr en bra idé att börja med. Om din budget kan hantera det, Fender och Gibson har kända namn på spindeldockan. De gör instrument på det sätt de gjorde dem i 50, 60 och 70.
  • För metall, några bra varumärken är BC Rich, DBZ, Dean, ESP, Jackson och Ibanez. Om du är old school, kan Gibson och Fender kloner också användas för metall.
  • Nu kanske du frågar: vad är skillnaden mellan en sten gitarr och en metal gitarr? Den viktigaste skillnaden är i pickups. Tunga metal gitarrer tenderar att ha "aktiva pickuper", medan vaggar gitarrer brukar ha "passiva mickar". Gå vidare och leta upp skillnaden.
  • Kom ihåg, bara för att en gitarr har passiva mickar betyder inte att du inte kan spela metal med det. Vice versa, bara för att en gitarr har aktiva pickuper betyder inte att du inte kan spela rock med det.
 2. 2
  Köp en förstärkare. Få något litet (inte mer än ca 30 watt, inte mindre än 10) för att träna med, och spendera mer än 100 dollar på det. Det bör vara en "combo amp". Du behöver inte betala mycket uppmärksamhet åt denna term, men om du är nyfiken, leta upp det någon annanstans. Hur som helst, kan du flytta till mer avancerade modeller senare när du är mer erfaren. Line 6, Crate, Epiphone, Fender, alla gör anständiga förstärkare ingångsnivå. Fender, Vox och Marshall gör mer avancerade rörförstärkare, bland andra företag också. Läs vidare för att ta reda på vad skillnaden mellan röret och solid-state förstärkare är.
  • Det finns två typer av förstärkare: Solid-state och Tube. Solid-state förstärkare är mycket, mycket billigare, och rekommenderas för en nybörjare. Men vissa metalcore och metalcore gitarrister föredrar solid-state förstärkare eftersom de kan låta mycket hårda (gäller inte alltid till billiga nybörjar förstärkare).
  • Rörförstärkare (även känd som "ventil" ampere, särskilt i Storbritannien) används alltid av professionella rockmusiker, och en stor andel av tungmetaller spelare använder röret också. Tyvärr för nybörjare, de är mycket dyrare än solid-state förstärkare. Rördriven ampere anses allmänt att ljuda högt överlägsen solid-state förstärkare. De är definitivt inte rekommenderas för nybörjare, eftersom de kräver underhåll och försiktighet måste iakttas när man använder dem, de är ganska sköra och kan vara kostsamt att reparera.
   • Särskild anmärkning: Vissa förstärkare använder en kombination av Tube och Solid-State-teknik. De är ofta ett bra val för amatör gitarrist som har flyttat utanför nybörjarnivå. De låter vida överlägsen nybörjar Solid-State ampere och har en mycket billigare än fullt rörförstärkare.
   • En annan särskild anteckning: "tube" hänvisar inte till formen på förstärkaren.
 3. 3
  Köp några hackor. Få massor av dessa. Du kommer att förlora dem, jag lovar. Ingen gitarrist kan undvika det, så har säkerhetskopior. Få något med ett tunt till medium tjocklek och några som är tyngre. Du kommer förmodligen hitta dig som en mer än den andra. När du har hittat en preferens, köp främst den typen av hackor. Jim Dunlop gör stora plockar av alla tjocklek.
 4. 4
  Köp strängar. Gitarrer är ingenting utan bra strängar. Investera i dessa kommer att producera imponerande ljud.
  • D'Addario och Ernie Ball strängar är de vanligaste strängar för både rock och heavy metal. Det är mest en fråga om personlig preferens.
  • Tänk på strängen mätaren när man köper strängar. String mätare hänvisar till hur tjocka strängarna är. När människor hänvisar till sträng mätare, använder de oftast mätaren av den höga E-strängen (den 1: a strängen). Till exempel, om du köper strängar som.009 mätare, som innebär att den 1: a strängen mätaren är 0,009 inches tjock. Se http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_Strings # Electric_Guitar för en exakt lista över sträng mätarna.
  • Ju tjockare strängen gauge, desto bassy och kraftfulla klingande strängarna kommer att vara, men det kommer att bli svårare att göra sträng böjar. En sträng böj är när du böjer strängen så att du kan ändra tonhöjden för noten. Den tunnare strängen spårvidd, desto lättare blir det att göra sträng böjar, men strängarna låter mer tredubbelt. Se till att du prova många olika typer så du kan räkna ut vad som passar dig bäst.
 5. 5
  Lär dig att förstå tabulatur, ofta förkortat till "flik" eller "flikar". Tabulatur är ett system som använder siffror för att representera positioner på greppbrädan. Kom ihåg, är den 1: a strängen en närmast dina fötter när du spelar, och den 6: e strängen är närmast huvudet.
  • De långa linjerna representerar strängarna:
   • E (1st) ---------------------------------------------
   • B (2nd) ---------------------------------------------
   • G (3rd) ---------------------------------------------
   • D (4: e) ---------------------------------------------
   • A (5: e) ---------------------------------------------
   • E (6: e) ---------------------------------------------
 6. 6
  Lär av exemplen. Här är en tabulatur personal berättar att spela en ton på 3: e bandet på 6: e strängen, sedan en anteckning på 6: e bandet på samma sträng, sedan en anteckning på 3: e bandet av den 5: e strängen, och slutligen två toner tillsammans - 2nd fret 4th sträng och den femte strängen öppen (ej otålig någon anmärkning). När meddelanden visas direkt över eller under andra toner, är alla av dem lekte tillsammans som ett ackord.
  • E (1st) ---------------------------------------------
  • B (2nd) ---------------------------------------------
  • G (3rd) ---------------------------------------------
  • D (4th) ------- 2 -------------------------------------
  • A (5: e) ----- 3-0 -------------------------------------
  • E (6th) -3-6 -----------------------------------------
 7. 7
  Ställ din yxa. Om du inte vet hur man ska stämma gitarren, köpa en tuner. Alla använder dem ändå, eftersom trimning av örat är omöjligt för en nybörjare. Om du inte kan få en tuner, använd en stämpipa eller någon referenspunkt till: # # Ställ in femte strängen till A.
  1. Sedan matchar ljudet från 5: e bandet på 6: e strängen till den öppna A.
  2. Matcha D-strängen till den 5: e bandet av den 5: e strängen.
  3. Matcha G-strängen till den 5: e bandet på 4: e strängen.
  4. Matcha B strängen till den 4: e bandet av den 3: e strängen.
  5. Matcha den höga E-strängen till den 5: e bandet av den 2: a strängen.
 8. 8
  Läs om nyckeln. Key är ett stort mysterium för många nybörjare. Det kommer att förbli en också - därför att vi inte går in i träsket av musikteori här. Nästa är denna fiffiga diagram som kommer att berätta vad bandet (position) kan du spela upp din pentatoniska skalan på över varje ackord och bo i nyckel. Om detta förvirrar dig, kom ihåg att skalan börjar på 6: e strängen, och den första anmärkning i mönstret är roten. Även om du hoppar över den 6: e strängen och börja spela på den 4: e, vad bandet igång på är din position. Om du började någonstans på 5: e bandet, du spelar i tonarten A, förvirrad etc. Fortfarande? Ta en look på denna:

Rytm ackord eller en tangent på "safe band" (positioner) till solo på

 • A - öppen, 5, 12
 • B flat - 1, 6, 13
 • B - 2, 7, 14
 • C - 3, 8, 15
 • Ciss - 4, 9, 16
 • D - 5, 10
 • Ess - 6, 11
 • E - öppen, 7, 12
 • F - 1, 8, 13
 • Fiss - 2, 9, 14
 • G - 3, 10, 15
 • Giss - 4, 11, 16

Detta diagram är baserat på något monstruöst och foul kallas "Circle of femtedelar" som du kan känna dig fri att ignorera tills du blir mer avancerad. Lära sig om det nu bara kommer att orsaka huvudvärk och (i delstaten Kalifornien) karies. Det finns också massor av andra skalor du kan spela och andra positioner som du kan använda i varje tangent, men detta är en grundläggande crash kurs och det är ingen idé i att du vill slänga gitarren ut genom fönstret innan du lär dig att spela det. Den sortens information finns någon annanstans. Med denna skala (den pentatoniska), spelade i de positioner som indikeras av diagrammet ovan över rytm ackord, kan du riva upp det i inte så mycket tid. Minst 75% av hårdrock solon bygger kring detta begrepp ändå, inklusive en hel del av de mega-klassiker.

Tips

 • Om du är en ganska erfaren gitarrist men har problem med heavy metal, oroa dig inte. Håll på det, och du kommer att få det. Även om det inte kan visas att det är metal gitarr en av de svåraste typerna bli bra på. Också överväga att lära sig spela klassisk gitarr. Även om det låter väldigt annorlunda från heavy metal, kan mycket av den teknik som används för klassisk gitarr hjälpa dig att bli en bättre metal spelare.
 • Se till att hålla god teknik. Du vill inte utveckla dåliga vanor, särskilt som en nybörjare. Utvecklade vanor nu kommer att bli mycket svårt att bryta senare.
 • Ibland försöker värma upp på en basgitarr, stärker det fingrarna och gör spelar på gitarren lättare. Det är inte nödvändigt dock, och de flesta gitarrister försök inte med detta.
 • För att förstå musikteori, hjälper lära piano.