Wku

Hur Wire högtalare

Wiring högtalarna korrekt kommer att ge den mest effektiva belastningen och låta dem alla vara i fas. Att veta hur man tråd högtalare kan vara lätt att lära sig så länge du vet hur man korrekt att ladda högtalarna. Detta kan garantera att dina högtalare har den bästa möjliga resistiv last.

Steg

Hur Wire högtalare. Välj rätt typ av kabel för din högtalarkablar projektet.
Hur Wire högtalare. Välj rätt typ av kabel för din högtalarkablar projektet.
 1. 1
  Välj rätt typ av kabel för din högtalarkablar projektet. De flesta ledningar faller mellan den 12 och 16 gauge. Kom ihåg att ju lägre kaliber numret, desto tjockare tråden kommer att bli.
  • För att välja den typ du behöver, tycker om kvaliteten på dina högtalare och komponenter, ljudkvaliteten du skulle vilja, och din budget. Du måste också ta hänsyn till avståndet mellan din förstärkare eller receiver och högtalare. Längre avstånd kräver en tjockare tråd på grund av den ökade risken för strömavbrott. Om avståndet från högtalarna till förstärkaren är mindre än 80 fot (24,4 m), sedan en 16-gauge wire fungerar. För avstånd mellan 80 och 200 fot (24,4 till 61 m), behöver du en 14-gauge wire. Avstånd över 200 fot (61 m) kräver tjockare 12-gauge wire.
 2. 2
  Använd ett måttband eller snöre för att mäta avståndet från din receiver eller förstärkare till dina högtalare. Dubbelkolla din mätning, och köpa lite extra tråd för att tillåta fel.
 3. 3
  Hitta den resistiv last som dina högtalare kan hantera. Den resistiva belastningen mäts i ohm och kan antingen hittas stämplat på baksidan av högtalaren redskap eller nämns någonstans i sin dokumentation.
 4. 4
  Välj 1 av de 3 vanligaste sätten att koppla ihop högtalarna. De flesta professionella högtalare är satt till 8 ohm, vilket är en enhet för elektriskt motstånd. För att avgöra vilken metod som ska användas, fastställa belastningen belopp du behöver för hela din högtalare ställa upp och hur många högtalare du är kabeldragning tillsammans.
  • Tråd i en serie mönster. I en serie konfiguration, ohm är additiva. Till exempel, om du tråden 2 högtalare, varje funktion vid 8 ohm, detta resulterar i en 16-ohm belastning. En serie mönster används när du är bara kabeldragning 1 högtalare som är ansluten direkt till förstärkaren eller tråd 2 högtalare tillsammans för en 16-ohms last.
  • Tråd i ett parallellt mönster. Motståndet av högtalare i ett parallellt mönster minskar, vilket är motsatsen till serien mönstret. Till exempel, två högtalare som vardera innehåller en 8-ohms last resulterar i en 4-ohms last i en parallell mönster. Detta fungerar bra för högtalare som kan hantera en 4-ohms last, men kan inte alla högtalare hantera denna typ av last.
  • Tråd i en serie-parallell kombination. Denna kabeldragning teknik är helt enkelt två uppsättningar av serie konfigurationer parallellkopplade. Denna konfiguration hjälper till att bibehålla en konsekvent belastning med flera högtalare.

Tips

 • Flat, kan målningsbar högtalarkabeln hjälpa smälter in i inredningen och eliminera fult av sladdar överallt. Du kan använda denna typ av tråd om du inte behöver ansluta genom dina väggar.
 • Om du behöver ansluta genom dina väggar eller tak, använd UL-klassade högtalarkabel som är märkt CL2 eller CL3.
 • Om du behöver installera högtalarkablar underjordiska utomhus, använd direkt nedgrävning rated tråd.

Varningar

 • Alltid rådfråga tillverkaren tillhandahållna dokumentationen för det bästa sättet att tråd högtalare.
 • Vissa färdigförpackade surround-ljudsystem använder egen plug-in anslutningar, som medföljer högtalaren köpet. Använd inte andra typer av högtalarkabeln.
 • Såvida du inte är helt säker på att ditt högtalarsystem kan köras under 4 ohm, försök inte att koppla dem. Om högtalarna är avsedda för att köra på 2 eller 4 ohm, kommer det ange detta på baksidan av högtalarna eller tillverkaren tillhandahållna dokumentationen. De flesta system är utformade för att på ett säkert sätt hantera 8 ohm.
 • Om du har några tvivel om hur man tråd talare, anlita en professionell som kan få jobbet gjort snabbt och säkert.