Wku

Hur du spelar in musik från en DVD-video till en CD

Älskar ljudet av en live-DVD, men är besvikna att du inte kan spela upp ljudet i din bil? Vill du sätta din DVD-ljud till din iPod? Jag ska visa dig hur du spelar in ljudet från din DVD-skivor på en CD, så att du kan spela musiken på en CD-spelare, eller ens rippa den till din dator för att arkivera som en mp3!

Steg

Hur du spelar in musik från en DVD-video till en CD. Den viktigaste delen av att göra denna rätt är att se till att alla dina elektronik ordentligt anslutna.
Hur du spelar in musik från en DVD-video till en CD. Den viktigaste delen av att göra denna rätt är att se till att alla dina elektronik ordentligt anslutna.
 1. 1
  Den viktigaste delen av att göra denna rätt är att se till att alla dina elektronik ordentligt anslutna. Dubbelkolla alla dina kontakter med dessa instruktioner för att kontrollera att du har allt ansluten innan du börjar spela in. Sätt inte in några strömsladdar tills alla andra anslutningar är gjorda, detta kommer att minska risken för elektriska stötar.
 2. 2
  Anslut DVD-spelaren till förstärkaren. För att göra detta, anslut ena änden av en LR-kabeln till utgången på DVD-spelaren, och anslut den andra änden av LR-kabeln till en uppsättning av ingångarna på förstärkaren. (Obs: Du kan ansluta kabeln till en uppsättning ingångar på förstärkaren, så länge som när du börjar spela in, ställer du förstärkaren att spela musik från den ingången)
 3. 3
  Anslut CD-inspelaren till förstärkaren. För att göra detta, anslut ena änden av en LR-kabel till ingångarna på CD-brännare, och anslut den andra änden av LR-kabeln till en uppsättning av utgångarna på förstärkaren. (Notera:.. Det är vanligtvis en specifik uppsättning utgångar för detta steg De får märkas "tape", "brännare", "brännare", eller något liknande)
 4. 4
  Anslut dina högtalare till förstärkaren på det sätt förbjudna i din förstärkare instruktioner.
 5. 5
  Anslut alla tre enheter och slå på dem.
 6. 6
  Ställ förstärkaren att spela musik från DVD-spelaren. Testa detta genom att spela DVD över högtalarna. Om musiken är förvrängd eller bara komma in på ena sidan av din högtalare, gå tillbaka och kontrollera dina anslutningar.
 7. 7
  Ställ in DVD för att spela låten du vill spela in och pausa den precis innan sången börjar.
 8. 8
  Sätt i en tom skiva i CD-brännaren.
 9. 9
  Tryck på 'record' på din CD-brännare (kan även vara märkt "manuella register" eller "line-in posten. Använd funktionen som gör att du manuellt styra inspelning från line-in)
 10. 10
  Omedelbart efter att ha tryckt rekord, börja spela DVD. Brännaren kommer att läsa allt spelas på förstärkaren och spela in den till CD.
 11. 11
  När låten avslutas, eller när du vill avsluta spåret, tryck STOP på CD-inspelaren och DVD-spelare. Var uppmärksam på inspelningen, eftersom CD-brännaren spela in allt som spelas, oavsett när DVD startar eller stoppar.
 12. 12
  Upprepa steg 6 till 10 för att spela in ytterligare spår. Du kan göra det här så många gånger du vill tills disken fylls.
 13. 13
  När skivan är inspelad på det sätt du vill ha det, färdigställa skivan. Detta steg gör disken läsas i vanliga cd-spelare.
 14. 14
  Och det är det. Du kan upprepa dessa steg så många gånger du vill för att spela in alla dina DVD-skivor på CD-skivor. Du kan sedan spela dessa CD-skivor på din dator, effektivt arkivera alla dina DVD-skivor som mp3-filer.

Tips

 • Varje förstärkare är annorlunda. Kontrollera din förstärkare bruksanvisning för att ta reda på vilka lägen som används för inspelningsenheter, och koppla din CD-brännare för att spela i det läget.
 • Du kan behöva felsöka med dina uppkopplingar, men denna metod för registrering bör arbeta med någon typ av förstärkare som har in-och utgångskontakter.

Varningar

 • Anslut inte någonting till vägguttaget tills du har gjort alla dina stereo anslutningar. Detta kommer att minska risken för elektriska stötar (även med de flesta moderna elektronik, är kontakterna någonstans oftast byggda för att vara säker från stötar)

Saker du behöver

 • Den ursprungliga DVD
 • En tom CD-R eller CD-RW
 • En DVD-spelare med en LR ljudutgång (L och R betyder "vänster och höger kanal." Detta syftar på de röda och vita trådar som bär information från en elektronisk anordning till en annan)
 • Ett hem stereo CD-brännare med en LR ljudingång och en LR ljudutgång
 • En stereo förstärkare med en brännare ingång och utgång (kan vara märkt "Tape", "CD-brännare", "recorder", eller många andra saker. Vad som är viktigt är att det finns en LR-ingång och en LR utgång som går till samma anordning)
 • 3 LR ljudkablar
 • Högtalare
 • Högtalarkabel