Wku

Hur löda stereominikontakter

Det finns många skäl till varför du kanske vill ha en anpassad längd eller anpassad ansluten kabel med en av dessa pluggar på det (eller uttag, för den delen - en "inline socket"). När man tittar på den runda delen, en stereokontakt är uppdelad i tre sektioner. Den största sektionen är "vanligt", och de två andra delarna är vänster och höger (spetsen är kvar). På baksidan av pluggen, det finns tre kontakter. De två trubbiga som går till vänster och höger, och lång (ofta med en kabel crimp inbyggd - en hylsa) är vanligt.

Steg

Hur löda stereominikontakter. Skala de två isolerade ledningar och vrid skärmning till ett tredje "tråd".
Hur löda stereominikontakter. Skala de två isolerade ledningar och vrid skärmning till ett tredje "tråd".
 1. 1
  Skala de två isolerade ledningar och vrid skärmning till ett tredje "tråd". De två isolerade ledare är för vänster och höger. Den tredje, vridna en (tillverkad från skärmen) är för vanligt. Obs, behöver du någon isolering på vänster och höger ledningar. Om du klä av dem för sin fulla längd, kommer de sannolikt att beröra varandra och den gemensamma tråden, vilket orsakar en kortslutning. 2 eller 3 mm stripad tråd kommer att finnas gott.
 2. 2
  Slip fallet över tråden.
 3. 3
  Tin tråden med lod (värma upp och fukta den). Om du inte är bekant med lödning förfaranden, leta efter en online guide.
 4. 4
  Något repa kontakterna på baksidan av pluggen så att lodet kommer att gå på lättare på detta sätt, de är super rena, och lodet att flyta på fint. Även tenn dessa, men endast om du planerar att ansluta kabeln.
 5. 5
  Gå med i vanliga, sedan gå till vänster och höger. Notera vilken ledare på uttaget är anslutet till spetsen och se den vänstra kanalen tråden bifogas denna. Om kablarna är färgkodade rött och vitt, skulle vänster vara den vita kabeln.
 6. 6
  Sätt lite tejp runt varje anslutning för att isolera dem. Använd endast en liten bit, eller locket kommer inte att gå på.
 7. 7
  Skruva ihop allt. Du gjorde glida fallet över tråden först, inte du?
 8. 8
  Testa den färdiga produkten för att se till att var och en av de tre sektionerna på framsidan av pluggen inte på något sätt har blivit ansluten till en annan del av en kortslutning Alla tre sektionerna bör inte anslutas till något annat avsnitt -. Även om du vacklar baksidan av pluggen runt (som kommer att hända under användning). Kontrollera att kablarna är ordentligt anslutna. En multimeter med en summer är idealisk för detta, eller så kan du använda en hemmagjord en med ett ljus.

Tips

 • Du kan förvänta fyra trådar som ska behövas för stereo (+ och - till höger och vänster), men för lågeffekttillämpningar, kan du koppla ihop minus tillsammans (vilket gör dem "vanliga"). Vissa bilar är fast på detta sätt (alla negativ är anslutna till kroppen av bilen), och om du installerar en högre spelare power CD eller en liknande enhet, måste du dra om alla högtalare med nya två kärna (figur 8) kabel.
 • Borra ett hål i en träbit, och stick in kontakten i det som en hållare medan du löda.
  • Plan alla de trådlängder inuti pluggen noggrant, så att det hela ligger platt. Annars kommer du inte att kunna skruva ärendet vidare.
 • Anledningen till att vi behöver skärmad kabel för hörlurar pluggar är att störningar är ett större problem med den låga energiförbrukningen kabeln kommer att sända.
 • Den vänstra kanalen är vanligtvis spetsen på uttaget. Den högra kanalen är vanligtvis nästa segmentet ned på domkraften.
 • För att lägga till mix dragavlastning up 2-minuters epoxy och ringla runt det inre av jack trådarna. Vrid den och belägga de olika delarna och sedan skruva jackan eller på plats. Om epoxi är mycket tunn kan det läcka ut så satt proppen att torka med spetsen nedåt. Detta kommer att hindra dig att kunna återanvända eller reparera kontakten så vara säker på att det fungerar innan du gör detta, men det är ett bra sätt att lägga till några egna dragavlastning.
 • Du kan testa dina kontakter med en ohmmeter och mäter motståndet. Om du får en behandling medan du rör på vänster eller höger och jord (den lägsta delen av proppen) så har du ett problem.
 • Att Skala av manteln från kabeln böja den där du vill att strippa med 135 grader eller mer sedan på en vass kniv på kabeln så att den sträcks (utsidan av böjen), men tryck inte hårt nog att skära igenom till koppar. Isoleringen ska (typ av) riva bort och skär ska (igen sorts) köra lite till endera sidan. Arbeta dig runt sedan ordentligt drag isoleringen från slutet - några fina delar av yttre isolering kommer att bryta ut.
 • För att göra den stark, bör du använda crimp bit att klämma över hela yttre delen av kabeln (ej för hårt, eller det kommer att bryta isoleringen inne i kabeln). Se till att den tvinnade skärmning löds på kort, så det drar först (eftersom det är oftast ganska stark) och stannar vid detta. Vänster och höger ledningar är ganska bräcklig.

Varningar

 • Använd inte kontakten om du ens tror att det har en kortslutning. Det kunde döda dyr utrustning. Om du använder den kontakten och det fungerar inte, ta bort den omedelbart.
 • Applicera värme sparsamt (använd bra teknik). En överhettad plugg kan smälta och kortslutning.
 • Du kan också orsaka en total kortslutning genom överhettning fläta / skärmning. Det kommer att smälta allt inuti kabeln och orsaka kortslutning där.

Saker du behöver

 • Kabel med två isolerade ledare plus en metall Skärmfläta runt dem båda (för "två centrala skärmad" som en allmän regel, men kolla).
 • Plug.
 • Sandpapper eller fil.
 • Löd och järn.