Wku

Hur snabbt lär sig att spela akustisk gitarr själv

Framgångsrikt lära sig spela gitarr är inom räckhåll för de flesta människor, men många nybörjare ger upp för snabbt. Ofta kommer att sluta nybörjare skylla sin brist på tid att öva och att spela ont deras fingrar. Problemet är att de bara inte träna tillräckligt. Denna sida kan inte ge dig mer tid att öva, men det kommer att visa dig hur du lyckas bli en lämplig gitarrist utan bekostnad av betald undervisning.

Steg

Hur snabbt lär sig att spela akustisk gitarr själv. Forskning och välj instruktion webbplatser på nätet.
Hur snabbt lär sig att spela akustisk gitarr själv. Forskning och välj instruktion webbplatser på nätet.
 1. 1
  Forskning och välj instruktion webbplatser på nätet. Internet har hundratals webbplatser som erbjuder "gratis" lektioner, varav de flesta är mycket väl utformade och kan tillämpas på din praktik rutin. Du är också mer sannolikt att hitta fördjupade svar på dina frågor på det sättet.
 2. 2
  Lär dig att skilja mellan en bra musiker och en sämre. Om du är ungefär lika bra som din favorit musiker efter att ha spelat gitarr i ett par veckor, prova efter en mer skicklig musiker.
 3. 3
  Studera fysiskt instrument själv. Lär dig namnen och funktioner gitarr delar, och hur de fungerar tillsammans för att göra ljud. Lär dig hur ljudet sänds ut från gitarren, och hur spänningen påverkar strängarna. En halvtimme spenderas på denna grundläggande förståelse kommer att återbetalas många gånger över hela din inlärning och speltid.
 4. 4
  Lär dig så många olika sätt att spela ett ackord som du kan. Till exempel finns det 10 olika gräma hand positioner för vilka att spela C-ackord. Självklart, gå till en "perfekt" open C ackord först, men ju fler sätt du känner för att spela ett ackord, desto mer flexibilitet du har att flytta från ett ackord till ett annat. Detta kan också komma till hands om du bestämmer dig för att försöka komponera ny musik.
 5. 5
  Öva dagligen (5 av 7 dagar minimum) i minst en halvtimme. Om du vill lära dig snabbt, måste du tvångsmata din hjärna med gitarr. Detta innebär att lära sig att ha ett bra öra för förändringar i ljud / beck / intonation, bekvämt placera kroppen (inklusive ben, rygg, axel och arm positioner), Strum-hand-koordination och teknik, gräma hand koordination och teknik, och viktigast, gräma minne handen muskler.
 6. 6
  Öva ackord och positioner handen tyst medan du tittar på TV eller prata med en kompis. Lärande gräma minne handen muskler är mycket svårare än att lära klinka minne handen muskler (exklusive finger picking). Du behöver inte använda den andra handen alls, bara gå igenom de olika ackorden över och över. TV eller en konversation hjälper dig undvika att titta ner på dina händer för mycket. Men när de lärt sig ackord positioner du ska studera fingrarna uppmärksamt - se till att du får ackord position korrekt så att din muskel minne är korrekt. Över tiden, titta på fingrarna mindre ofta, men ändå kontrollera att du har uppnått rätt position. Över tiden ditt förtroende fingret läge för ackord kommer att växa och du kommer inte att behöva se så ofta.
 7. 7
  Bygg förhårdnader på fingertopparna. Detta kommer att vara smärtsam, och kommer att göra dina fingrar ont. När du utvecklar förhårdnader dock kommer den smärta du en gång kände försvinner överraskande. Hur lång tid detta tar är upp till dig. Ju mer du tränar, desto snabbare kommer det att hända. Det finns flera callus-byggprodukter du kan köpa också.
 8. 8
  Lär dig barréackord tillsammans med öppna ackord. Hoppa inte barréackord helt enkelt eftersom de är svåra. Som med utvecklingsländer förhårdnader, ju mer du spelar desto lättare blir det. Spärra ett ackord är nästan helt beroende av styrkan i ditt fret hand.
 9. 9
  Bygga upp musklerna i ditt fret hand genom upprepade klämma en tennisboll eller liknande föremål i 5 minuter, ett par gånger om dagen. (Men var försiktig, kan detta leda till upprepade stressyndrom)
 10. 10
  Tillåt dig själv att bli frustrerad. Det är oundvikligt. Det är normalt. Det ackord du har försökt att uttrycka rent under de senaste dagarna, eller veckor, kommer i tid låter klar och tydlig. Fortsätt arbeta på det och innan du vet det, bara knäppa tillsammans, kommer du försöka igen att uttrycka det ackord perfekt och kommer att göra det.
 11. 11
  Öva. Öva. Öva. Övning ger färdighet är inte bara en del gammalt skrock. När du tränar, strävar efter kvalitet, om du tränar slarvigt du kommer att göra dåliga vanor permanent. En bättre aforism i själva verket skulle kunna vara, "Övning ger permanent." Också, precis som styrketräning idrottare roterar sina övningar, med fokus på en del av kroppen en dag, är det möjligt att öva passager med fokus på olika aspekter - tonen, smidighet, snabbhet, noggrannhet. Genom att koncentrera sig på olika praxis aspekter av musiken för sig, kan du finslipa dina färdigheter och förbättra dina övergripande spela!
 12. 12
  Spela tillsammans med CD-versioner av låtar du gillar. CD-spelaren är ett bra verktyg för musik elever eftersom det är lätt att spola tillbaka och upprepa även mycket små bitar av en låt.
 13. 13
  Börja att spela låtar. Det finns två sätt att läsa gitarrmusik. En teknik kallas noter och den andra kallas flik, googla ämnet och lära sig läsa både är oerhört värdefull.
 14. 14
  Spela mer än en typ av gitarr. Börja lära bas, spelar klassisk gitarr, spela tenor gitarr, spela elgitarr. Du kommer att få införlivas med ljud av olika gitarrer.
 15. 15
  Njut av din nya gitarrspel färdigheter!

Tips

 • Lär flera sätt att kontrollera att du spelar i samklang och tuning. Det kan ta ett tag att utveckla ett öra för vad som är rätt.
 • Om du har en vän som är en erfaren gitarrist, försöka få tillsammans med honom / henne en gång i veckan för att jamma ihop. Även om han / hon är mycket bättre, kommer du bara minska den tid det normalt tar att lära sig gitarr genom att bara spela bredvid dem, titta på och lära sig hur de spelar.
 • Samla tabulatur från många olika konstnärer. Du hittar gratis flikar på internet med förmodligen om en 99% chans att hitta rätt flik i den första sidan av börsnoterade resultat. Skriv in namnet på låten, artisten och orden "gitarr tab" i ett sökfönster. Du kommer att ha många valmöjligheter. Oavsett vilken genre av musik låtarna är, om du gillar att spela dem, och sedan spela upp dem.
 • Betala lite extra för en bra gitarr. Om du är ute efter att köpa din första gitarr, men är inte säker på att du kommer att gilla att spela eller har tid att träna, köpa en billig en. Sen om du väljer att stanna med det, kan du uppgradera till en dyrare utan att gå över din budget. Se till att det inte är för "billig", dock. Vissa gitarrer kan ha oönskade egenskaper som kan avskräcka dig från att njuta av att spela samtidigt som du lär. Saker som en anständig åtgärd (avståndet mellan strängar och greppbräda) är viktiga att beakta. Om det är för högt, kommer du vara tvungen att trycka hårdare på strängarna för att få ett bra ljud som orsakar överskjutande smärta i fingertopparna och överskott frustration.
 • prova att använda lektioner video gitarr från sajter som tocarguitar.com youtube, fretplay och ultimata gitarr
 • Hellre än att öva i längre och mindre frekventa sessioner, prova att öva i kortare mer frekventa sessioner. Din hjärna kan memorera ackord och mönster snabbare på detta sätt och det kommer också att göra det lättare på fingrarna när du först börjar.
 • tillsammans! - Eller försöker att följa med någon annan sjunga eller spela. Det kommer att hjälpa din pacing, rytm och lyssnande. Om du arbetar med andra gitarrer försöker komma bort från att bara kopiera vad de gör.
 • Försök att spela in dina träningar för att spåra dina framsteg. Även om du inte kan märka en omedelbar skillnad, kan du finna det förvånande hur långt du har gjort i en ganska kort tid.
 • Var inte för hård mot dig själv om du inte får ackorden rätt. Kom ihåg, det är din första gången. Bara ta din tid och ta saker långsamt. Du får kläm på det på något sätt.
 • Försök att ändra dina strängar regelbundet - förvisso en gång i månaden om du tränar regelbundet varje dag. Du kommer bli förvånad över vad en förbättring det kan göra att ljudet.
 • Om du har en ljud-redigeringsprogram som GarageBand eller Audacity, kan du välja viss del av låten du arbetar på att spela bara den delen. Det kommer att hjälpa din inlärning enormt.
 • Det är en lätt sak att lära dig grunderna i gitarrspel som beskrivits ovan. Det kommer en punkt men om du håller dig med att spela, när du behöver den erfarenhet och kunskap om en professionell instruktör. Denna Google-till är inte på något sätt antyder att det inte finns någon användning för instruktörer. Det är helt enkelt en guide för att komma igång.
 • Ta anteckningar om hur du känner dig och hur bra du spelar varje gång du tränar. Om du tränar varje dag, kommer du att se en stor skillnad varje dag.
 • Aldrig sätta nylon klassiska strängar på en stål-strängad gitarr, eller vice versa. De är inte utbytbara. Men om du har en akustisk stål sträng, kan du använda "Silk & Steel" strängarna på gitarren tills fingrarna är tuff nog att använda stål strängar, eftersom de är lättare på fingrarna. Observera att ljudet blir mer dämpad och mindre lysande.
 • Om du är vänsterhänt så måste du tänka extra noga när man väljer en gitarr. En lefty gitarr kommer förmodligen känna sig mer naturligt för dig - och kan vara det rätta valet. Men om du kan få dig själv att lära sig på en högerhänt instrument du kommer att ha ett mycket större utbud att välja på, kommer att kunna dela gitarrer med andra spelare, och kommer inte att mentalt vända över ackord positioner du ser eller läser till matcha din greppbrädan. Båda händerna måste göra ganska precist arbete trots allt. Du vill undvika att välja en typ och sedan ångrar ditt val.
 • Lär dig att strategiskt välja låtar till praktik, i stället för att slumpmässigt välja låtar. En sådan resurs som lär detta är nobsguitar.com. Det finns olika sätt att göra detta, men de flesta innebär siktar på en viss överlappning i teknik och teori från en låt till nästa. Det är viktigt att också plocka låtar som du faktiskt lyssna på.
 • Lär Banjo. Med bara fyra strängar, det är mycket mer utstakad och enklare.

Varningar

 • Vara mycket medvetna om vinkeln på din vänstra handled. Eftersom du lär dig själv, kommer du inte ha en lärare berätta du håller handleden fel, men om du har det böjt för mycket, kan du göra allvarliga skador på dig själv. Håll det rakt! Om du inte är säker på det, visa din teknik till någon erfaren, och fråga om din handled position.
 • För att förhindra att gräma handen från skada, hålla dina förhårdnader i schack. Ta en buffert styrelsen att fingertopparna En eller två gånger i veckan. Polering och arkivering dina förhårdnader är viktig. Med tiden det yttersta lagret av huden kommer att börja att skala. Det är viktigt på den tiden att polera känslokallt slät, eller du riskerar att få en sträng som fångats i ett öppet spår i din hjärtlösa när du byter ackord.
 • Innan du köper, spela så många olika gitarrer som du kan i stora specialitet gitarr butiker. Dessa stora butiker har hundratals gitarrer att prova, och du kan välja den som passar dig bäst. Känn dig inte pressad att köpa något för bristen på val, påträngande säljpersonal, eller vara för pinsamt att försöka spela inför folk.
 • Spela gitarr kan göra fingrarna ömma. Du kan lägga lite is i en skål med vatten och blöta fingertopparna för en minut eller köra bara köra kallt vatten över fingertopparna. Detta kommer att förhindra blåsor och kommer att påskynda byggandet dina förhårdnader. Var noga med att tillåta viss tid efter blötläggning dina händer innan du spelar igen.
 • Bli inte generad över att spela inför andra, mer fulländade gitarrister. De var en gång på din nivå av skicklighet, och majoriteten av dem kommer ihåg hur det var.
 • Köp en elgitarr tuner, kan du spara dig många förpackningar av strängar och vara försiktig när tuning, speciellt den första strängen.

Saker du behöver

 • En gitarr
 • Gitarr böcker