Wku

Hur man bygger en hemmastudio för datorbaserad inspelning av musik

Ringa och inspelning av musik är en rolig och givande erfarenhet. De enda förkunskaper till denna handledning har en dator och och viljan att lära. Du behöver inte ens veta hur man läser eller spela ett instrument, har de flesta drabbade producenter och kompositörer film inte ens vet musikteori.

Steg

Hur man bygger en hemmastudio för datorbaserad inspelning av musik. Skriv en plan för vad du vill göra.
Hur man bygger en hemmastudio för datorbaserad inspelning av musik. Skriv en plan för vad du vill göra.
 1. 1
  Skriv en plan för vad du vill göra. Vill du bygga en inspelningsstudio? Är det en sång monter? Är det en teknisk monter? Är det för datorbaserad musikproduktion? Att veta vad du vill innan du börjar kan hjälpa dig att bestämma vilken utrustning du behöver.
 2. 2
  Förvärva lämplig utrustning, såsom: förstärkare, mikrofoner, mixers, elektriska instrument, kablar för anslutning ihop allt. En modern dator byggd eller köpt under de senaste 3 åren bör räcka. Om möjligt, förvärva en fungerande högkvalitativ ljudkort, såsom en M-Audio Fast Track Pro eller DIGIDESIGN Mbox 2 Mini. Creative Labs har en Pro Music linje kallas EMU. Jag skulle rekommendera ett 1212M PCI system om du skulle gå den vägen. Monitorhögtalare hjälp om du funderar på att hålla fast vid detta i mer än en hobby. Jag rekommenderar den M-Audio Studiophile BX8a s, KRK RP-8 Rokit, och om du har pengar att bränna, Mackie HR824 studiomonitorer. Om du gillar hip hop, techno, eller dansmusik, kommer en uppsättning av skivspelare behövas för att spela in dina apparater eller repor i farten. En MIDI-keyboard kommer att vara användbart om du vill använda MIDI-program (som du kan använda för att skriva basgångar, delar piano och trummor) Ingenting fancy behövs, men varje person har sina egna preferenser.
 3. 3
  Köp eller ladda ner musik-redigeringsprogram för din PC. Följande rekommenderas Reason, Cakewalk Sonar, Pro Tools (levereras med Mbox 2 Mini), Cubase, FL Studio, Adobe Audition, LMMS eller Audacity. Om du har en relativt ny Mac, kommer det redan ha GarageBand förinstallerat. Detta kommer att fungera bra, men om du vill bli mer professionell du kan också köpa Logic. Leka med den, lära sig kortkommandon.
 4. 4
  Anslut upp allt. Det är där de flesta av geniet (och svett!) Kommer in i allmänhet hålla det så enkelt som möjligt. För bästa uppspelning kvalitet löpa från ljudkortet till en mixer eller förstärkare och sedan till dina monitorhögtalare. För bästa inspelningskvalitet, köra instrument / mikrofoner i en mixer (se till att du får en ren, klar, icke snedvriden signal) sedan köra från mixern till ljudkortet.
 5. 5
  Lär dig att spela in ljud från en ingående linje och hur man arrangerar förinspelade ljuden. Också lära dig att vända ett arrangemang i en. Wav eller. Mp3-fil. (Trots allt, så småningom vi vill göra en CD med all denna fantastiska musik!)
 6. 6
  Välj ett rum i ditt hus. Ljud-bevis det om möjligt. Om inte, försök att använda speciell matta eller isolering som kan åtminstone minska yttre buller.
 7. 7
  Börja skriva enkla låtar. Börja med en trumvirvel. Lägg en basgång eller piano eller vokala spår. Börja blanda. Utforska! Det handlar om experimenterande. I början behöver du inte skriva ett mästerverk - bara fokusera på att ha kul!
 8. 8
  Om du har problem med något av ovanstående, plocka upp en blandning / studio bok. Det kommer att hjälpa dig att förstå de underliggande begrepp som behövs för att hålla ni för en livstid.
 9. 9
  När du väl har lärt dig grunderna, börja bryta ner det. Lägg en massa låtar tillsammans. Experimentera med bearbetade effekter. Experimentera med plugins, slingor, ny hårdvara och allt annat du kan få tag på.

Tips

 • Få tips från din lokala musikaffär specialist. Sam Ash och Guitar Center har oftast studio proffs som vet vad de gör för det mesta. Om inte, kontakta en lokal inspelningsstudio och fråga vad de har och sedan försöka minska ner kostnaderna till vad du behöver.
 • Var inte rädd för att använda YouTube för video tutorials! De flesta människor är alltid rädd för att titta upp video tutorials eftersom vissa tror att vad de vill lära sig inte kommer att diskuteras.
 • Få en extra hårddisk, antingen internt eller externt, och inte använda den för något annat än ljudinspelningar. Kvalitet, okomprimerade digitala ljudfiler tar upp mycket utrymme.
 • Om du inte har pengar att kasta på allt detta direkt, börja med grunderna. På så sätt kommer du att vara helt bekant och bekväm med installationen av den tid du har all utrustning du behöver.
 • Kom ihåg, du är aldrig starkare än den svagaste länken. När man ser att uppgradera utrustningen, räkna ut vad den viktigaste delen av utrustningen är för ditt system. Är det ljudkortet, micen, programvaran eller själva datorn?
 • Det är också bra att ha. WAV redigeringsprogram. De bästa, t.ex. Sound Forge, Adobe Audition, Pro tools, Cubase, Nuendo, Acid är dyra, men Audacity har de flesta av de funktioner du skulle vara ute efter och det är gratis. Dessa program är också bra för att skapa final 2 spår mixar av din skapelse som normalt skickas till mp3 för internet fildelning och wav för musikprojekt såsom:. Albums, filmmusik, jinglar etc.
 • De första inspelningarna kommer inte låter mycket professionellt. Oavsett vilken inspelning programvara du väljer, kommer du att spela med kvalitet inställningar samt lära sig att mixa din musik för att uppnå det ljud du vill ha. Det bästa sättet att göra är skulle vara att köpa bra studio högtalare (som kallas monitorer). Du måste spela upp musik, filmer och andra medier baserade saker genom dem så att du lär dig de monitorer och få användning för hur saker och ting ljud som kommer genom dem.
 • Bra kvalitet utrustning, medan dyra, hjälper den övergripande kvaliteten på ljudet. Gör din hemläxa, och hitta den bästa kvalitet som du har råd.
 • Om du använder instrument som elgitarr med din DI-box eller ansluta den rakt in i ljudkortet men egentligen vill ljudet av din förstärkare, se om du kan få tag på en mikrofon. Sätt mikrofonen framför förstärkaren och anslut mikrofonen till datorn istället. Om buller är ett problem, kommer de flesta förstärkare kan du även köra en direkt linje från förstärkaren till datorn också.
 • Använd DI boxar där tillämpliga att skära ned på buller och störningar.

Varningar

 • Se till att du stänger av fantommatningen innan du kopplar mikrofoner. Du kan förstöra micken och förförstärkare.
 • Som med all elektrisk utrustning, vara försiktig med levande kablar, ledningar och högtalare. Ladda ur statisk elektricitet vid behov.
 • Kontrollera att blandaren främsta linjen är inte för varmt! Du ska blåsa din freaking trumhinnor ut om du inte är försiktig.
 • Se till att du slår på monitorn högtalarna när du slår på allt annat. Detta är för att undvika plötsliga förekomsten av övergående buller som orsakas av betydande variationer i signalvägen (som att slå på mixern). Sådant buller är potentiellt skadligt för högtalarna samt dina öron.

Saker du behöver

 • Pengar
 • Dator
 • Ljudkort eller Audio Interface (USB / Firewire)
 • Kondensatormikrofon. Billiga direkta plugin mikrofoner kommer inte att ge dig goda resultat
 • Högtalare (Studio monitorer)
 • Programvara
 • Studio hörlurar (leta efter plana svar)