Wku

Hur ska en gitarr gud

Tycker du en greppbräda trollkarl? Att stiga till leden av gitarr mästare - det är en exceptionellt begåvad och karismatisk gitarrist, måste du betala din medlemsavgift. Det handlar inte bara om att lära sig spela gitarr, det handlar om att äta, andas, och gitarr. Läs vidare för att följa ledningen av allmänt respekterad, gitarr spela legender som Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jimmy Page, Yngwie Malmsteen, Eddie Van Halen, Angus Young och Randy Rhoads - kanske du har det i dig, kanske du don ' t, men det finns bara ett sätt att ta reda på.

Steg

Hur ska en gitarr gud. Öva tills dina blöder.
Hur ska en gitarr gud. Öva tills dina blöder.
 1. 1
  Börja spela nu. Den största av de stora började bli bekant med sina gitarrer så fort de kunde lägga vantarna på en, även om det finns många bra gitarrister som inte ens röra en gitarr tills tonåren (Clapton och Lennon till exempel) eller ännu äldre (Glenn Tipton, KK Downing, Tom Scholz) Men även om du är en tonåring, men har aldrig haft en gitarr innan, det är aldrig för sent för att vara en gitarr gud, så bli inte avskräckt. Poängen är att börja spela så tidigt som möjligt. Sluta göra ursäkter, sluta säga att du behöver en perfekt gitarr, sluta vänta för att vara "inspirerad" och sluta slösa en minut att lära sig att utveckla din inre gitarr gud. Det finns ingen anledning att vänta.
  • Det finns en mycket god chans att du inte kommer att vara bra i början. Alla måste börja bli dåligt, så att de kan förbättra därifrån. Tänk på det här sättet - barn är fruktansvärt på promenader, lite kamp med att prata. Men de fortsätter att göra det, utan att känna dåligt om sig själva. Så småningom dessa barn växer upp att sparka dig i ansiktet och förolämpa din mor.
  • Har inte råd med en fin gitarr? För nu, köpa en billig gitarr när du börjar. Du behöver bara att bli bekant med de nya rörelser med fingrarna. Det är bara en tillfällig åtgärd (se Varningar) men det är bättre än ingenting!
 2. 2
  Öva tills dina blöder - Okej, kanske blödning är inte det smartaste sättet att gå (se tips), men du får idén. Eddie Van Halen brukade gå runt hans hus med gitarr fastspänd på och unplugged, träna oavbrutet, han skulle sitta på sin säng i timmar i sträck med en gitarr medan andra människor gick till partier. Är du redo och villig att göra detsamma? Få dina prioriteringar raka och lära sig flera saker. Det handlar om hängivenhet och disciplin.
 3. 3
  Omge dig med duktiga musiker. Någonsin hört ord, "storhet raser storhet" eller "du är vem du umgås"? Båda påståendena är sanna. Om du vill vara en gitarr gud, måste du spela med de bästa gitarrister du kan hitta. Du kommer att lära dig mer i en månad att spela med en duktig gitarrist än du kommer på ett år att öva själv. Om du inte känner någon av handen, gå träffa några. Gå till lokala shower och presentera dig till gitarrister eller anslut med lokala musiker på nätet.
 4. 4
  Var exakt. Bara för att du börjar inte ger dig en ursäkt för att vara slarvig. Liksom i Tai chi, om du tränar mycket långsamt med 100 procent koncentration, blir du fem gånger snabbare och bättre, så när du tränar, gör det långsamt och koncentrera. Du kommer bli förvånad över resultatet.
  • Om du inte har en erfaren instruktör eller högkvalitativ utrustning, kan detta vara svårt, men du måste vara en strängt för teknik. och ställa frågor. Vara långlivade. Om du känner någon som är en utmärkt gitarrist, var inte blyg. Gå upp till dem med gitarren fastspänd på, artigt begära en stund av sin tid, och be dem om fingret placering för ett visst ackord eller tekniken är korrekt. De flesta experter, när de ser ett fel, är tvungna att rätta till det ur deras av konsten.
  • Studera dina idoler. Lyssna på andra gitarrister "riff och solon och lära dem.
  • Vissa tekniker som är värt att lära sig:
  • Vågar du bör känna till:
   • Dur och moll
   • Kunna spela skalor såväl framåt som bakåt, flyttar från skala till skala i en given nyckel
   • Pentatoniska större och mindre (i alla lägen, så att du kan enkelt flytta in dina solon)
 5. 5
  Lär dig hur man läser Guitar Tab. Guitar TAB är gitarristen form av noter. Att bli en bra gitarrist innebär att lära sig konster och knep av några av musikens bästa gitarr ballader. Du kan söka på nätet för flikar. Om du vill vara bäst, måste du lära av de bästa. Några att börja med: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck, Eric Clapton, Eddie Van Halen, Angus Young, Joe Perry, Keith Richards, Steve Vai, John Petrucci, Jonny Greenwood, Jimmy Page och John Mayer. Lär dig några av varje av deras största låtar och glöm inte att spela upp dem långsamt tills du får ner dem.
 6. 6
  Studera klassisk musik. Det kan tyckas världar bortsett från musiken du föreställa dig själv spela, men praktiskt taget alla av gitarr genier som du ser upp till har studerat klassisk teknik på ett eller annat. Malmsteen, till exempel, var starkt påverkad av 19th century virtuos Niccolò Paganini. Vid anpassningen av Paganini concerto stycken på gitarr, främjas han en ofantlig teknisk flyt som senare skulle tappa hakan. Dessutom började Eddie Van Halen sina musikaliska ambitioner med klassiskt piano innan han upptäckte den fria gitarren. Randy Rhoads var en ivrig spelare och lyssnare av klassisk musik.
 7. 7
  Lär dig alla detaljer i läsning musik. Visst var Stevie Ray Vaughan fantastisk och han visste inte hur man läser musik, men om du bara sitta ner och lära sig att läsa och transponera musiken, kommer du att bli mycket bättre. Inte bara kommer du att veta vad som låter bra, vet du hur man sätter den i skrift och du kommer att lära dig djupare inslag av musik. Musik är inte bara de toner du spelar, men pausen mellan noterna och sammansättningen av bra musik.
 8. 8
  Förstå ackord teori. Lär dig så många ackord och inversioner som du kan. Bekanta dig med hur de låter och varför du använder dem. Även om du inte spelar jazz, (där du normalt skulle få höra många av dessa ackord), att veta tonerna och ljuden från dessa ackord kan göra din soloing mer intressant. Några av de största solon rock gitarr är faktiskt mycket jazz-influerade.
 9. 9
  Spela med känslor. När du har utvecklat färdighet, kan du använda gitarren för yttrandefriheten. Du kan känna den i ditt blod, och göra andra människor känner det också. Kom ihåg, de största musikerna genom tiderna, de som är mest djupt respekteras är de som kunde röra andra känslomässigt med sin musik. Musik är en form av kommunikation, om du har något att uttrycka, gör ditt bästa för att producera vad du hör eller känner. Tror du kan bli en otrolig gitarrist - det gör sådan skillnad om du vet att du kommer att bli lysande.

Tips

 • Ta hand om din gitarr. Kontrollera regelbundet och rengör det. Få delar fastställts om trasiga eller fungerar inte ordentligt.
 • Det är bra att börja med tunnare strängar och en låg åtgärder för att få fingrarna används för fingersättning när dess lättare, sedan när du blir bättre kan du ändra dessa aspekter för att skapa mer resonans.
 • Programvaran "GuitarPro" är mycket användbart för mastering låtar - förutsatt de flikar som du använder är korrekta. Programvaran kan spela vilken låt som helst vid varje hastighet, har en inbyggd metronom, kan du stänga av specifika instrument och även låter dig redigera fliken. Om du inte vill köpa GuitarPro programvara, kan du få fri / öppen källkod program "TuxGuitar" istället för Windows, Mac och Linux.
 • Ett annat bra tips är att lära sig att följa rytmen. Många människor som börjar få problem med att stanna i tid. Du kan lära dig att följa rytmer genom att bara göra ljud med din hand, till exempel genom att trycka en bok.
 • En bra idé är att få gitarrlektioner, om det finns några tillgängliga i ditt område. Det är bättre att lära sig konkreta tekniker från en verklig lärare, för att istället lura runt med gitarren eller att lära sig på nätet (uppgifterna kan inte alltid vara 100% korrekt)
 • Spela med en metronom - det är mycket lättare att spela med andra människor om du är van vid att spela i tid (på Windows, Media Player 10 kan göra detta). Lär dig något på ett långsamt tempo och sedan långsamt öka tempot inställningen.
 • Skaffa några billiga program (t.ex. Free Software programmet "Audacity") att sakta ner MP3-filer utan att ändra tonhöjden. Du kan sedan sakta ner låtar (eller delar av låtar) på din dator så långsam som du behöver. Detta är avgörande för att förstå mer komplexa idéer, och är bra för gehör.
 • Börja inte med hårda ord. Börja med enkla tabbar och ackord. Om du börjar med hårda saker, du är mer sannolikt att bli frustrerad och lämnar spela gitarr strax efter start.
 • En annan bra idé är att träna 50-50 fingerstyle och plocka spela eftersom, som någon erfaren gitarrist kommer att säga, alla behöver för att finna sin egen teknik, så utforska både stilar att plocka tills du är antingen mer bekväm med en eller lika bekväm med båda.
 • Ta hand om dina händer. Före och efter du spelar gör uppvärmning och nedvarvning sessioner med fingrarna. Gör regelbundna handövningar med båda händerna eftersom detta hjälper till med alla situationer med gitarren. Håll dina naglar så korta som möjligt eftersom detta hjälper greppet strängarna lättare.
 • Investera i en bra tuner. Det ska bara köra dig 20 dollar. Och använd den! Örat kommer att lära även om du inte inser så stanna i samklang.
 • Du kanske eller kanske inte tycker att det är bra att hålla naglarna på din dominanta hand lite lång, eftersom de producerar en annan ton när fingerpicking.
 • Läs om hur du ändrar gitarrsträngar. Det kan vara mycket effektivare (och billigare) om du ändrar dina egna strängar.

Varningar

 • Spelar på en billig gitarr har sin egen uppsättning av problem som du måste se upp för. En illa nog gitarr kan skapa dåliga vanor, såsom:
 • -Förstör din pitch uppfattning med ett dåligt skär mutter eller skev hals som aldrig kommer att spela i samklang.
 • Dessutom låg kvalitet gitarrer göra massor av människor att sluta eftersom det de spelar låter illa och de antar att det är deras fel när det inte är. En död bandet är en död gräma. Du kan sätta ett skruvstäd på det och det spelar ingen roll. Så överväga dessa frågor när du funderar på hur mycket pengar du ska investera i en gitarr. Kom ihåg, sa Led Zeppelins Jimmy Page gång att en början gitarrist ska köpa en fin gitarr eftersom bättre utrustning främjar bättre teknik. Men bara göra detta om du vet att du kan stanna för att spela gitarr.
 • -Undvika vissa ackord och noter eftersom de låter illa på dåligt klädda band
 • -Trycka så hårt att du gör alla toner skarpa, undvika användning av korrekt fingersättning (för att gynna "starkare" fingrar)
 • Ett stort problem med många billiga gitarrer är att handlingen, eller hur långt strängarna är från greppbrädan, är för hög. Detta gör det svårt att gräma anteckningar och du kan sluta trycka för hårt. Detta är dock problemet lätt att lösa. Bara ta din gitarr till en gitarr butik och de kommer att sänka den åtgärd, ofta gratis. Om de tar ut, frågar om de gör det i egen regi eller skicka ut det, i det senare fallet, ta reda på vem den verkliga instrumentmakare är och etablera en relation med minst en expert gitarr tekniker.
 • Om du har en krävande träning regim och har en paus, arbeta dig tillbaka till det gradvis eller du kan skada dig själv.

Saker du behöver

 • En gitarr - testa gitarrer i butiken för att se vilken producerar ett ljud du gillar. Inte alla gitarrer låter likadant, och det betyder inte att de är i otakt. (Kom ihåg att alla gitarrer är olika.)
 • En tuner (få en med elgitarr ingångar, så om du hamnar älska det du inte kommer att behöva göra ett nytt köp)
 • En mängd olika hackor
 • En Metronome
 • Guitar fall (många gitarrer kommer med en)
 • Strap (tillval-det är lättare att sitta när du börjar)
 • Stereo
 • CD-skivor (eller LP) av dina favoritband och / eller iPod eller MP3-spelare som innehåller så många låtar av dina favoritband som du kan få tag på
 • Capo (bra för att ändra tonhöjd)
 • När du köper en elgitarr behöver du:
  • En förstärkare
  • Instrument kabel
 • Valfria objekt:
  • En multipel effekter rack eller så många av följande när du vill få...
  • Anmärkning om effekter: De är där för att lägga atmosfär och gör din musik låter lite trevligare eller vassare, gör de inte musiken. Det rekommenderas att du inte experimentera med dessa för mycket tills du kan göra musik och få god ton utan dem. Till exempel bör du inte bli beroende av hjälp distorsion, eftersom det kan vara en täckmantel för slarvig teknik.
  • Wah pedal
  • Distortion pedal (beroende på din stil och din förstärkare)
  • Chorus
  • Flanger
  • Digital Delay och / eller Echo
  • Talkbox
  • En gitarr stativ eller öppet område för att visa din gitarr, kommer du att vara mycket mer motiverade att spela och öva om din gitarr är tillgänglig och synlig.
 • En Tutorial CD (om du har en, och detta kommer att kraftigt förbättra din gitarr färdigheter)