Wku

Hur får undertecknas av ett skivbolag

Det tar talang, säljbarhet, och en bra bit av hårt arbete för att få undertecknade. Även då är du inte garanterad berömmelse och framgång. Här är några tips för att få ditt band märkt, och få skivkontrakt, med ett skivbolag.

Steg

Hur får undertecknas av ett skivbolag. Gå till gymmet och bli fit.
Hur får undertecknas av ett skivbolag. Gå till gymmet och bli fit.

Utveckla din bild

 1. 1
  Gå till gymmet och bli fit. Motionera, gå ner i vikt och bygga muskler. Inom musikindustrin, svarar utseende ofta för en stor del av din framgång.
 2. 2
  Undvik droger. Word resor och artister med narkotikaproblem kostar oftast mer pengar än artister utan problem. Etiketter vill ha en bra avkastning på sina investeringar i dessa dagar, inte huvudvärk.
 3. 3
  Samordna stilen av alla i gruppen. Ordna en garderob för föreställningar som gör din grupp ser ut som en säljbar grupp. Om du är en soloartist, gör dig själv ser så trendiga och moderiktiga som möjligt. Bestäm vilka kläder eller mode stil passar dig bäst och gå med det.
 4. 4
  Få professionella bilder och video som gjorts. Du vill ha bra headshots (eller band skott) som görs av en ansedd fotograf. Du behöver också en video som är perfekt för ditt bästa liveframträdande.
 5. 5
  Gör en press pack. Detta består av ett foto, ditt demo (tryckt) och en biografi av gruppen (eller dig själv, om en soloartist). Förpackningen bör även innehålla intressant information om medlemmarna, pressklipp (om tillämpligt) och foton på livespelningar.

Utveckla din musik

 1. 1
  Öva regelbundet. Du måste vara väl inövade och redo att spela vid släpp av en hatt. Avsätt tid för dagliga repetitioner eller att fokusera på att skriva nytt material.
 2. 2
  Skriv bra låtar, putsa liveshow och spela för underhållning chefer som kan ta dig till nästa nivå. Denna dag och ålder "The Next Level" är olika för alla. Vi registrerar vissa artister till stora skivbolag eftersom det är där de hör hemma, och en etikett är där de kommer att göra det mesta av sin karriär. Andra vi kan skriva till en investering grupp som bara är ute efter en avskrivning. Dessutom hjälper vi leta efter hantering, bokning, distribution, radio kampanjer, etc. Det är inte alltid den ökända "etikett" som kan hjälpa dig. Det har mer att göra med vilka företaget kan ge dig den bästa exponeringen. Vi är på ett ständigt sökande efter bra sångare, låtskrivare och band. Här är några bra tips som kommer att förbereda dig i ditt sökande efter rätt företag att arbeta med...
 3. 3
  Gör bra musik. Bilden är ingenting utan låtar som är välskrivna och som kan marknadsföras. Skriv så många låtar som du kan och sedan skära ner det till den bästa 10-12 låtar för liveuppträdande.
 4. 4
  Bedöma den nuvarande musikscenen. Om dans pop handlingar är alla olika, är din metal-bandet inte kommer att bli uppvaktad av stora skivbolag. Även om du inte bör anta en musikstil bara för att stoppa den redan smala odds, bör du försöka införliva aktuella ljud i dina framträdanden och demos.
 5. 5
  Utveckla dina låtar på scen. Använd publiken att bedöma vad som fungerar och vad som inte fungerar. Det kommer att bli en bra representation av hur andra uppfattar ljudet. Din favoritlåt får floppen med publiken, och vice-versa.
 6. 6
  Spela ett fantastiskt klingande demo. Du bör spela in din demo med en stor lokal producent och betala för att få en professionell etikett gjord med dina kontaktuppgifter. Skicka inte våra demos av covers. Detta bör vara din bästa klingande originalmusik. Skriva ut flera kopior och ställa några åt sidan för att sälja på spelningar.
  • Spara dina pengar. Det finns hårda kostnader förknippade med att göra demos och få märkt.
  • Om du behöver byta en gång medlem fot gör det innan du skär demon. Det kommer att spara dig juridiska problem senare och hindra dig från potentiellt att behöva spela in en demo som du investerat så mycket tid och pengar på..

Utveckla din följande

 1. 1
  Börja boka spelningar lokalt. Du vill spela 1-2 visar en månad i början tills du har byggt upp en stabil, lokal efter. När du gör detta, kan du öka dina spelningar lokalt till kanske varje vecka och sedan filial ut i mer regionala utställningar.
 2. 2
  Marknadsföra dina föreställningar med hjälp av sociala medier. Använd, Facebook, Artistir, Reverbnation, MajorContacts.com, Songkick, eller Myspace att meddela shows, frisättning snuttar av din demo och hålla kontakten med nya fans.
 3. 3
  Utför på lokala musikaffärer. Om människor inte kan komma ut för att se dig specifikt, tar din musik till en plats där den inte kan ignoreras som en lokal musikaffär. Spela med andra band och har alla ta alla sina vänner. Detta är ofta det mest effektiva sättet att utveckla en följande initialt.
 4. 4
  Börja leta efter en erfaren chef. En erfaren chef kommer förmodligen inte att vara din bästa vän, rådgivare och musikalisk coach, men någon som förstår alla detaljer i branschen. Denna person kan också ha möjlighet att hjälpa dig att boka spelningar och säkra en underhållning advokat när det är dags.
 5. 5
  Nå ut till skivbolag. Hitta adressen till någon skivbolag din musik skulle vara hemma med och skicka dem en press pack. Se till att de accepterar oombedda demos.

Tips

 • Spela visar är inte en garanti för undertecknad att få, men exponeringen är aldrig en dålig sak. Du kan möjligen vara inloggad utan att någonsin spela en show, men chanserna är små. Dessutom kommer ha någon popularitet hjälpa dig förhandla fram ett bättre avtal med en etikett när du är inloggad.
 • Anmäl dig för webbplatser som ger dig tillgång till både fans och scouter talang.
 • Alltid hålla dina förhoppningar upp. Låt inte någon sätta dig ner. Om du hör en negativ kommentar, skulle det uppmuntra er att göra bättre och hålla på. Om du vet att du har talang, och sedan få det att hända.
 • Bli inte besviken om första gången inte gå bra. Många stjärnor idag gjorde inte så väl deras första gången, men titta var de är! Du måste bara fortsätta att försöka.
 • Var beredd på tuffa tider men behålla fokus på din karriär och vad fick du dit!

Tips

 • Var säljbara. Spendera tid att tänka och arbeta med din bild och ditt sound.
 • Att ha ett band är mycket som att vara en ägare av ett företag. Du behöver ibland skära dödvikt att ta in någon att hjälpa dig framåt.
 • Ring lokala festivaler och ta reda på vem du skulle kunna öppna för.
 • Registrera dig för band som sponsrades av lokala radiostationer eller konsertsalar
 • Har någon video dina shower och be om att ha dem spelas på offentliga föreställningar via tv.
 • Aldrig underteckna bort dina rättigheter till master inspelningar!
 • Vissa människor är bara inte fotogenisk eller inte ser bra ut på video. Acceptera om du är en av dessa människor. Experimentera med ditt utseende, och ta reda på vad du behöver göra för att se bättre ut på film.
 • Har din egen look och vara originell.
 • Försök att inte se ut som du bara gick ut ur mängden och klättrade på scenen. Spendera tid och pengar på ditt utseende. Det är inte att sälja ut, det investerar.
 • Var smart med din uppsättning lista. Spela ditt bästa låten sist. Avsluta med en smäll! Gör detta vid varje utställning. Lämna aldrig din bästa låt ut eftersom du är trött på det.
 • Alltid vara äkta (själv). Skivbolag kan berätta om du är en bluff.
 • Om din genre av musik skiljer sig från de flesta, leta först efter indiebolag att skriva till. Om du är framgångsrik, då du kan titta mot stora etiketter.

Varningar

 • Om du inte får undertecknas, inte vara alltför avskräckt. Spela in en demo-CD och skicka den runt, eller göra det självständigt på ett tag. Om dina fans är stor nog, kommer folk måste lyssna.
 • Inte underteckna kontrakt utan noggrant övervägande och juridisk rådgivning.

Saker du behöver

 • Chef
 • Bokningen agent
 • Fotograf
 • Original Music
 • Tillgång till en inspelningsstudio
 • Pengar för att komma igång
 • Tillgång till lokala och regionala mötesplatser
 • Bra personlighet
 • Tillgång till internet
 • Demo CD
 • Advokat för att kolla över kontrakt